MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αστεροειδής μεγαλύτερος από τον Πύργο του Άιφελ θα περάσει δίπλα από τη Γη

Η αποστολή Ramses θα μελετήσει τον 99942 Apophis όταν περάσει από τη Γη το 2029.

Monopoli Team

Το 2029 ένας αστεροειδής μεγαλύτερος από τον Πύργο του Άιφελ θα περάσει από τη Γη, ένα γεγονός που μέχρι πρόσφατα οι επιστήμονες φοβούνταν ότι θα μπορούσε να προμηνύσει μια καταστροφική σύγκρουση και ίσως το τέλος της ανθρωπότητας.

Τώρα οι ερευνητές ελπίζουν να εξετάσουν τον 99942 Apophis καθώς θα πραγματοποιεί μια κοντινή διαδρομή, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την άμυνά μας έναντι άλλων διαστημικών βράχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνας αστεροειδής έρχεται: Καουμπόηδες, εξωγήινοι και αστέρες στη νέα ταινία του Wes Anderson12.09.2018

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (Esa) ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση των προπαρασκευαστικών εργασιών για την ταχεία αποστολή Apophis Mission for Security and Safety (Ramses), στο πλαίσιο της οποίας ένα διαστημικό σκάφος θα σταλεί στον αστεροειδή για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος, το σχήμα, τη μάζα και τον τρόπο με τον οποίο περιστρέφεται καθώς τρέχει στο διάστημα.

«Η συνδεση με τη Γη είναι απολύτως μοναδική», δήλωσε ο δρ Holger Krag, επικεφαλής του γραφείου του προγράμματος διαστημικής ασφάλειας της Esa, προσθέτοντας ότι κανένας αστεροειδής δεν αναμένεται να πλησιάσει τόσο κοντά για μερικές χιλιάδες χρόνια. «Αν ο ουρανός είναι καθαρός, θα πρέπει να μπορείτε να τον δείτε με γυμνό μάτι».

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Περίεργα