MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Λένα Παπαληγούρα: «Θέλουμε δουλειά ως κοινωνία για να πούμε ότι οι γυναίκες είμαστε ασφαλείς» (vid)

Η Λένα Παπαληγούρα βρέθηκε καλεσμένη στο “Καλύτερα Αργά” και μίλησε μεταξύ άλλων για την επιρροή που δέχτηκε από τη μητέρα της στην υποκριτική και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη σημερινή κοινωνία.

Monopoli Team

Λίγες εβδομάδες πριν κατέβει στην Επίδαυρο για τις Ικέτιδες, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, η Λένα Παπαληγούρα βρέθηκε στην εκπομπή Καλύτερα Αργά του Action 24 και μίλησε στην Αθηναϊδα Νέγκα για την ηθοποιία, αλλά και για το φαινόμενο των γυναικοκτονιών.

“Χρωστάω στη μητέρα μου το γεγονός ότι με έμαθε να βλέπω την ανθρώπινη ψυχή με ένα ιδιαίτερο βλέμμα. Κι αυτό ίσως έχει να κάνει με την επιλογή μου να γίνω ηθοποιός, δηλαδή με ενδιαφέρει ο άνθρωπος, νιώθω ότι το επάγγελμά μας, το επάγγελμα του ηθοποιού δηλαδή, είναι ένα επάγγελμα, το οποίο το αφορά πολύ η ανθρώπινη ψυχή. Αυτή ήταν ίσως η επιρροή που είχα από το επάγγελμα της μητέρας μου”, εξομολογήθηκε η ηθοποιός, μιλώντας για το πώς είναι να μεγαλώνεις με μητέρα ψυχολόγο.

Όταν ρωτήθηκε στη συνέχεια για δύσκολες στιγμές στην καθημερινότητά της, η Λένα Παπαληγούρα απάντησε: “Το να υπάρχεις και να ζεις ως γυναίκα στην Ελλάδα του σήμερα είναι από μόνο του ένα επίτευγμα. Νομίζω ότι γενικά υπάρχει δρόμος για να κρατηθεί η ισότητα”. 

Αμέσως μετά η ηθοποιός πρόσθεσε: “Δεν ξέρω κατά πόσο η κοινωνία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις γυναίκες που υφίστανται βία. Και μήπως, ακριβώς επειδή δεν είναι έτοιμη, γι’ αυτό βλέπουμε όλες κι όλες αυτές τις γυναικοκτονίες. Γιατί πια η γυναίκα μπορεί να νιώθει δυνατή να ‘φύγει’, όμως όταν ένα σύστημα δεν μπορεί να την υποστηρίξει, δεν έχει προστασία επί της ουσίας. Οπότε θέλουμε πολλή δουλειά ακόμη ως κοινωνία για να πούμε ότι είμαστε ασφαλείς”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕυγενία Δημητροπούλου: «Εμείς ‘μπολιάζουμε’ τα παιδιά μας με ρατσισμό» (vid)12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz