MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
06
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρες: Το «Vertigo» και οι άλλοι…

Σημαντική επανακυκλοφορία ενός τοτέμ του σινεμά («Δεσμώτης του ιλίγγου») απέναντι σε μερικές νέες κυκλοφορίες που έχουν λόγο ύπαρξης και προσφέρονται για θερινό σινεμαδάκι.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η φύση του έρωτα

Αρχικά η γαλλο καναδέζικη κομεντί «Η φύση του έρωτα» της Μόνια Τσόκρι τολμάει να πει κάποιες βασικές αλήθειες γύρω από το ερωτικό ζήτημα, με το χιούμορ να είναι διακριτικό αλλά και καταλυτικό στη διαδρομή της ερωτοχτυπημένης ηρωίδας.
Δείτε που προβάλεται 

Σιωπηλή καμαριέρα

Στη «Σιωπηλή καμαριέρα» του Μιγκέλ Φάους η καταπληκτική Πάουλα Γκριμάλντο υποδύεται τη νεαρή κολομβιανή οικιακή βοηθό που φροντίζει την εξοχική κατοικίας πλούσιας ισπανικής οικογένειας.
Δείτε που προβάλεται 

Ομαδική θεραπεία

Ακόμη μια ταινία με έντονο ισπανικό χρώμα είναι η κωμωδία του Γκεράρντο Ερέρο «Ομαδική θεραπεία» που φέρνει τρία παντρεμένα ζευγάρια στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή ο οποίος απουσιάζει και δίνει τις οδηγίες του με γραπτά μηνύματα!
Δείτε που προβάλεται 

Ο αρχηγός των κατασκόπων

Η κατασκοπική περιπέτεια «Ο αρχηγός των κατασκόπων» παρά την παρουσία του συμπαθή Άαρον Έκχαρτ δεν αποφεύγει τα κλισέ και την προβλέψιμη ίντριγκα του είδους.
Δείτε που προβάλεται 

Συμπέθεροι από σόι

Οι «Συμπέθεροι από σόι» του Ζουλιέν Εβρέ είναι μια γαλλική κωμωδία με τον αγαπητό στο εγχώριο κοινό Κριστιάν Κλαβιέ («Θεέ μου τι σου κάναμε;»).
Δείτε που προβάλεται

Φύλακας των δράκων

Τo animation «Φύλακας των δράκων» αφορά στη φιλία ενός κοριτσιού κι ενός δράκου στην Αρχαία Κίνα.
Δείτε που προβάλεται

Vertigo

Το «Vertigo» ή «Δεσμώτης του ιλίγγου» όπως ήταν ο αρχικός ελληνικός τίτλος του το 1958 είναι όπως είπαμε και στην εισαγωγή ένα από τα  αριστουργήματα του Άλφρεντ Χίτσκοκ που παραμένει αγέραστο ακόμη και σήμερα σχεδόν 7 δεκαετίες από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε.
Δείτε που προβάλεται

Χάος

Το γυρισμένο στα 1984 «Χάος» των αδερφών Ταβιάνι αφηγείται σε σχεδόν 3 ώρες σπονδυλωτές σισιλιάνικες ιστορίες που έχουν ως βάση τους τον Πιραντέλο.
Δείτε που προβάλεται

Η θάλασσα μέσα μου

Τέλος, η επανέκδοση της βραβευμένης με ξενόγλωσσο όσκαρ «Η θάλασσα μέσα μου» του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ βασίζεται στη συγκινητική πραγματική ιστορία του τετραπληγικού συγγραφέα Ραμόν Σαμπέντρο τον οποίο υποδύεται ο Χαβιέ Μπαρδέμ.
Δείτε που προβάλεται

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας