MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Απόδραση από τον καύσωνα: 4 δροσεροί προορισμοί κοντά στην Αθήνα

Δροσερές στιγμές σε χωριά με τρεχούμενα νερά, αλπικές λίμνες και καταπράσινα τοπία, μια ανάσα από την Αθήνα.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τις υπέροχες ελληνικές θάλασσες και τις διακοπές δίπλα στο κύμα. Όμως, σε αυτό το άρθρο δεν θα σας μιλήσουμε για παραλίες. Όσοι έχουν κάνει καλοκαιρινές διακοπές στο βουνό, γνωρίζουν ότι τα χωριά με τρεχούμενα νερά και πλατανοσκέπαστες πλατείες που προσφέρουν απλόχερα δροσιά και οι αναζωογονητικές βουτιές σε πισίνες της φύσης και γαλαζοπράσινες λίμνες, μπορούν να γίνουν το καλύτερο αντίδοτο στον καύσωνα. Ακολουθούν τέσσερις δροσεροί προορισμοί κοντά στην Αθήνα που προσφέρονται για την τέλεια απόδραση από το καυτό τσιμέντο της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 καλοκαιρινοί προορισμοί για οικογενειακές διακοπές με αυτοκίνητο12.09.2018

Λίμνη Δόξα, Ορεινή Κορινθία

Η Λίμνη Δόξα βρίσκεται μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα (πηγή: Shutterstock)

Ακόμα και το καλοκαίρι, η πανέμορφη Λίμνη Δόξα στην Ορεινή Κορινθία, μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, αποτελεί μια ωραία ιδέα για μονοήμερη εκδρομή. Αυτή η τεχνητή λίμνη που βρίσκεται κοντά στο χωριό Φενεός, στα 900 μ. υψόμετρο, είναι μία από τις ωραιότερες της Πελοποννήσου. Στα γαλαζοπράσινα νερά της καθρεφτίζονται τα βουνά και τα πολύχρωμα δάση της περιοχής. Στο κέντρο της λίμνης απλώνεται μία στενή χερσόνησος, όπου υπάρχει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, ενώ πιο ψηλά, σε μια πλαγιά, σε απόσταση περίπου 2 χλμ., βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού του 15ου αιώνα μέσα στην πανέμορφη φύση. Εκεί, θα δοκιμάσετε το γλυκό τριαντάφυλλο των μοναχών και θα απολαύσετε από τον ξύλινο σκεπαστό εξώστη τη μοναδική θέα στη λίμνη. Η ευρύτερη περιοχή της Δόξας και του Φενεού προσφέρεται για μια φυσιολατρική απόδραση με στάσεις σε πετρόχτιστα ορεινά χωριά και άφθονες υπαίθριες δραστηριότητες. Μπορείτε να επισκεφθείτε το κεφαλοχώρι Γκούρα με τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια και την πανέμορφη πλατεία, καθώς και τα χωριά Φενεός, Καλύβια (Αρχαία Φενεός), Στενό και Πανόραμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣκόπελος: Το γαλαζοπράσινο όνειρο του καλοκαιριού12.09.2018

Κρύα Λιβαδειάς

Η περιοχή της Κρύας στη Λιβαδειά είναι ένας μικρός παράδεισος δύο ώρες μακριά από την Αθήνα (πηγή: Shutterstock)

Τι θα λέγατε για μια εξόρμηση σε μια καταπράσινη όαση με τρεχούμενα νερά, μικρούς καταρράκτες και τεράστια αιωνόβια πλατάνια; Κι όμως, αυτό το μέρος δεν βρίσκεται σε κάποιο δάσος, αλλά στην καρδιά της Λιβαδειάς. Οι Πηγές Κρύας, το στολίδι της πόλης της Λιβαδειάς, αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια μονοήμερη εκδρομή, μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα (140 χλμ.). Ο ποταμός της Έρκυνας με τις πηγές του στην περιοχή της Κρύας προσδίδει στην πόλη της Λιβαδειάς μια ξεχωριστή φυσική ομορφιά. Με πυκνή βλάστηση, τρεχούμενα νερά, κανάλια, μικρούς καταρράκτες και πελώρια πλατάνια, η περιοχή της Κρύας είναι ένα μέρος που θα σας μαγέψει. Λιθόστρωτα δρομάκια και πέτρινα τοξωτά γεφυράκια ολοκληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό. Και στις δύο όχθες του ποταμιού υπάρχουν καφέ και ταβέρνες όπου μπορείτε φυσικά να απολαύσετε και το ξακουστό σουβλάκι της Λιβαδειάς με θέα στις πηγές.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί