MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Clubbing στην Αθήνα: Το καλοκαιρινό nightlife της πόλης

Ένα από τα -λίγα- καλά του να (ξε)μένεις καλοκαίρι στην Αθήνα είναι πως δεν (ξε)μένεις ποτέ από επιλογές βραδινής διασκέδασης. Αυτά είναι μερικά μαγαζιά για να πάμε να πιούμε τον πόνο μας – και να κουνηθούμε – τα (πολύ) ζεστά βράδια αυτού του καλοκαιριού στην πρωτεύουσα.

Μαρία Βαλτζάκη | 19.07.2024

Ένας από τους λόγους που χάρηκα όταν μετακόμισα στην Αθήνα στα 18 μου είναι το γεγονός πως ήξερα πως δεν θα βαριόμουν ποτέ. Τότε δεν είχα ιδέα τι μου γίνεται (δεν έχουν αλλάξει και πολλά τώρα που το σκέφτομαι) αλλά σε αυτό είχα πέσει τρομερά μέσα. Μέσα σε αυτό το πανέμορφο χάος αυτής της πόλης ο κόσμος δεν κοιμάται ποτέ, για διαφορετικό λόγο κάθε μέρα (και όχι δεν εννοώ τα ψυχολογικά μας ή το overthinkig). Θέατρα, συναυλίες, club, live, dj, μπουζούκια και πολλά πολλά άλλα. Υπάρχει μία επιλογή για το καθένα από μας και, ας είμαστε ειλικρινής, όσα κακά και να έχει η Αθήνα – τα βράδια της δύσκολα συναγωνίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈξοδος με…θέα σε αγαπημένα rooftops της Αθήνας12.09.2018

Η αλήθεια είναι βέβαια πως οι χειμερινοί μήνες κάποιος θα έλεγε πως ίσως είναι πιο προσοδοφόροι για ξενύχτια στην Αθήνα. Πλέον όλοι (μας) παίρνουμε το πλοίο για οποιοδήποτε νησί που του έχουν γράψει τραγούδι (βλ. Ικαρία) και ψάχνουμε ένα ένα τα πανηγύρια. Όλα αυτά μέχρι τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο που οι εν δυνάμει νησιώτες θα γυρίσουν, μαζί με το νέο πρόγραμμα της νυχτερινής Αθήνας. Όχι πια όμως. Εγώ, και η παρακάτω λίστα, είμαστε εδώ για να σας αποδείξουμε το αντίθετο. Διότι πλέον η αθηναϊκή νύχτα είναι ενεργή σχεδόν 12 μήνες τον χρόνο. Με την έξαρση του urban τουρισμού και εμάς που πλέον βλέπουμε το νησάκι να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το γραφείο μας – καθώς μονίμως δουλεύουμε – κάνουμε την Ανισόπεδη Ντίσκο μας να παρτάρει και όλο το καλοκαίρι. Από techno party σε rooftop και gay club στον Κεραμικό μέχρι τα club της παραλιακής και τους dj που έρχονται για guest, αυτά είναι μερικά μέρη για να αντέξεις καλοκαίρι στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Άλιμο μέχρι τον Πειραιά: 5 πισίνες για καλοκαιρινές βουτιές12.09.2018
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banana Athens ® (@banana_athens)

Banana Athens

@Banana Athens- Facebook

Για αρχή δεν θα μετακινηθούμε πολύ μακριά από το κέντρο, βασικά καθόλου. Το γνωστό νυχτερινό μαγαζί του κέντρου που βρίσκεται στο Μετς και βλέπει Ακρόπολη και Ζάππειο, ακούει στο φρουτώδες όνομα Banana Athens. Θα πιείς γευστικά κοκτέιλ – ή ένα απλό και ωραίο τζιν-τόνικ – θα δεις κατά πάσα πιθανότητα κόσμο από κάθε ηλικία γύρω σου και θα κουνηθείς σε γενικά mainstream ρυθμούς. Το σκηνικό μάλλον θα μοιάζει με νησί και τα boho vibes θα είναι εκεί. Όλα αυτά όταν δεν υπάρχει κάποιο πολύ ωραίο θεματικό πάρτι ή κάποιος guest DJ στα desks. Όπως και να έχει αν θέλεις μία οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας να ξεσκάσεις ρε παιδί μου και να χορέψεις σε γνώριμη μουσική στο (καρά) κέντρο της Αθήνας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, this one is for you!
Διεύθυνση: Αδρηττού 1, Μετς
Τηλέφωνο: 698 100 9190

Island Athens Riviera

Ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά στην ακτογραμμή της Αττικής είναι το night club και εστιατόριο Island Athens Riviera. Όπως λέει και το όνομα του, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο μαγαζί στην βραχώδη Αθηναϊκή ριβιέρα το οποίο εμφανίστηκε πρώτη φορά πριν 35 χρόνια. Το club του έχει να προσφέρει πολλά διαφορετικά στυλ και vibe – ανάλογα το καλοκαίρι, ιδιαιτέρως προσεγμένα cocktails, διάσημους επισκέπτες – που θα κάνουν μία στάση με το σκάφος τους στη μαρίνα του Island – (π.χ. Jean-Paul Gaultier) και κυρίως εξαιρετικούς guest DJs – όπως η Blond:ish, o Cj Jeff ή ο Diplo – που ντύνουν μουσικά τα πάρτι που θα κρατήσουν μέχρι το επόμενο πρωί. Μπορεί επίσης να πετύχετε και κάποιο live στο πρόγραμμα του Island για το καλοκαίρι, όπως εκείνο των SASKE, Sidarta & SIGMA (16/7). Αν γενικά ψάχνετε μία αίσθηση που θα σας μεταφέρει σε ένα νυχτερινό μαγαζί στην Ibiza, ένα glamour χώρο και ένα πολυπολιτισμικό κοινό, τότε το Island είναι μια εξαιρετική επιλογή, “Στο νησί της Αθηναϊκής Ριβιέρας”.
Διεύθυνση: 27o χλμ. Αθηνέων – Σουνίου
Τηλέφωνο: 21 0965 3563

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡαντεβού στην Πειραιώς 260: 3+1 αγαπημένα στέκια για πριν και μετά το Φεστιβάλ Αθηνών12.09.2018

Akanthus Summer Club

Και ενώ παραμένουμε στην παραλιακή της Αττικής, αυτή τη φορά μετακινούμαστε στον Άλιμο και στο Akanthus Summer Club. Άλλο ένα καλοκαιρινό club που μετράει πλέον 15 χρόνια στο χώρο της βραδινής Αθήνας. Εδώ θα βρεις πολύ χορό, πολύ μουσική – λίγο pop, λίγο τέκνο αλλά και λίγα ελληνικά -, guest DJs, live από γνωστούς καλλιτέχνες (κάθε Πέμπτη) και πολύ κόσμο – κάθε εβδομάδα από Πέμπτη έως Κυριακή αποκλειστικά για τους καλοκαιρινούς μήνες ( Μάιο – Σεπτέμβριο). Είναι από τα μαγαζιά που πάνε κόντρα στην άποψη που θέλει την νυχτερινή ζωή της Αθήνας να μην είναι τόσο “δυνατή” τα καλοκαίρια, καθώς αυτός είναι ο μόνος του στόχος. Special events, party και lives αποκλειστικά για το καλοκαίρι για να χορεύεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτω από τον ξάστερο ουρανό της Αττικής, ή όπως λέει και το instagram τους “an adventure in the city jugle.”.
Διεύθυνση: Λεωφ. Ποσειδώνος, Άλιμος
Τηλέφωνο: 21 0968 0800

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shamone (@shamoneclub)

Shamone

Αντιλαμβάνομαι πως οι ταράτσες και τα open air μαγαζιά έχουν τη τιμητική τους το καλοκαίρι – και δικαίως – όμως δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το nightlife της Αθήνας χωρίς την προσθήκη ενός τουλάχιστον club που να βρίσκεται στο Γκάζι – και συγκεκριμένα gay club. Ωραία ενέργεια, ωραίος κόσμος, 90ς pop και χορευτική μουσική του σήμερα, drug shows και άγνωστοι άνθρωποι που δεν ντρέπονται να σου πιάσουν το χέρι και να χορέψουν μαζί σου. Αυτό ακριβώς είναι το σκηνικό στο Shamone. Ένα από τα παλαιότερα gay club της Αθήνας (μετράει 12 χρόνια ζωής) στο οποίο χτυπούσε και φέτος η καρδιά του Athens Pride<3 και τα ξέφρενα πάρτι του θα είναι εκεί για όλο το καλοκαίρι. Αν θέλετε κάτι σε γνώριμα εδάφη με μία πιο pop αισθητική και χορευτική διάθεση μέχρι το πρωί αυτό το club στο Κεραμεικό αποτελεί εξαιρετική επιλογή.
Διεύθυνση: Λ. Κωνσταντινουπόλεως 46, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0345 0144

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη logiotatos (@logiotatos.thebar)

Logiotatos Bar

Μεταφερόμαστε στη μαγευτική Κυψέλη (αυτή της Μαρίνας Σπανού) και συγκεκριμένα στο Λογιότατο. Ένα bar μέσα σε ένα νεοκλασικό κτήριο σε ένα δρόμο πάνω από την Πατησίων. Εδώ θα βρούμε μία πιο ζεστή ατμόσφαιρα για βραδινή έξοδο. Κεριά, vintage έπιπλα, μία μαρμάρινη αυλή στην είσοδο και την αίσθηση του bar της γειτονιάς – αυτό που είναι και ο στόχος του. Θα βρούμε και εδώ διαφορετικούς DJ και πάρτι αλλά σε μία διαφορετική ατμόσφαιρα. Ελαφρολαϊκά, έντεχνα, λαϊκά, ελληνικό ροκ – μαζί με ό,τι νιώθουν τα παιδιά πίσω από τα desks εκείνη τη μέρα. Μέσα στον Λογιότατο οι άνθρωποι μάλλον θα χορεύουν τα “Λαϊκά” της Πρωτοψάλτη κρατώντας ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και δεν είμαι σίγουρη πως θα βρεις τραπέζι, αλλά σίγουρα θα βρεις την θέση σου μέσα στον χώρο. Ένα μέρος οικείο, ζεστό, με ωραία κάβα, όμορφο κόσμο και την ιδανική ατμόσφαιρα για ένα παρεϊστικο καλοκαιρινό βράδυ στην πόλη.
Διεύθυνση: Ιωάννου Δροσοπούλου 70, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0821 9005

Great Bear Rooftop

Ε δεν γινόταν, όλα τα είπα, δεν μπορούσα να μην σας πω και για μία ταράτσα. Στην πλατεία Θεάτρου στον 9ο όροφο του κτηρίου της βρίσκεται το Great Bear Rooftop. Μία ταράτσα που αν και είναι ανοιχτή όλη μέρα – με επιλογές από brunch μέχρι καφέ και φαγητό – έχει γίνει αρκετά γνωστή για τα επιτυχημένα της πάρτι και τους πολλούς και διαφορετικούς guest DJs που τα ντύνουν μουσικά – όπως ο Marcel Amarilio και ο @atsou.midh. Πρόκειται για την τέλεια τοποθεσία για ηλιοβασίλεμα υπό του ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής που μάλλον θα παίζει στο backround με θέα την Ακρόπολη. Και εκτός από DJ sets, το μέρος φημίζεται και για τις συνεργασίες και τα event του, όπως εκείνο του @betterdaysath. Ένας χώρος για χαλαρό cocktail αλλά και για ποτό στο χέρι όσο χορεύεις. Ωραίο vibe, ευγενικό, πολύ cool προσωπικό και θέα με μουσική υπόκρουση.

Άφησα επίτηδες για το τέλος το μέρος που είναι πιο ψηλά, γιατί ας είμαστε ειλικρινής, η Αθήνα φαίνεται πολύ πιο όμορφη από ψηλά, όλες τις εποχές, αλλά ειδικά το καλοκαίρι.
Διεύθυνση: Πλ. Θεάτρου 18
Τηλέφωνο: 694 467 9977

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣε αυτούς τις αθηναϊκούς κήπους γιορτάζουμε το πρώτο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού12.09.2018

Περισσότερα από Going Out