MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

«Ο Ραφτάκος των Λέξεων», η sold out παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος, ολοκληρώνει την καλοκαιρινή του περιοδεία, ενώ μικροί και μεγάλοι ακολουθούμε τις κινηματογραφικές περιπέτειες της νεαρής Πινγκ και του δράκου-προστάτη Ντάνζι. Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουλίου με την οικογένεια μας στην πόλη.

Monopoli Team

Θέατρο

Ο Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

«O Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, επιστρέφει με δροσερές καλοκαιρινές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους. «Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. *Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά.
Σάββατο 20/7, 19:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αισθητικό Δάσος Υμηττού – Πίσω από τη Μονή Καισαριανής 

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη, από το «Μαγικό Καραβάνι» στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Η θεατρική σκηνή «Μαγικό Καραβάνι» παρουσιάζει τη θεατρική διασκευή της κωμωδίας «Ειρήνη» του Αριστοφάνη για παιδιά. Η Ειρήνη είναι μια από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη που γράφτηκε με σκοπό να σατυρίσει και να καυτηριάσει τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Σκοπός της παράστασης είναι να κατανοήσουν τα παιδιά με τρόπο ανάλαφρο διασκεδαστικό και διαδραστικό, πως η ποιότητα και η γαλήνη που προσφέρει η ειρήνη στον κόσμο δεν είναι δεδομένη και πρέπει να αγωνιζόμαστε για τη διαφύλαξή της, καθώς είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στη ζωή του.
Κυριακή 21/7, 21:00
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: more.com
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλοκαίρι και μικροί αναγνώστες: 10 βιβλία που δεν θα αφήσουν από τα χέρια τους στις διακοπές12.09.2018

Κινηματογράφος

Ο φύλακας των δράκων

Στην αρχαία Κίνα της Δυναστείας των Χαν, οι δράκοι εξορίζονται από το βασίλειο, ύστερα από μία σύγκρουση με τους ανθρώπους. Χρόνια μετά, η νεαρή Πινγκ φροντίζει τον Ντάνζι, έναν δράκο προστάτη ενός πολύτιμου και σπάνιου αυγού δράκου. Όταν τους ανακαλύψουν οι φύλακες του παλατιού, η Πινκ και ο Ντάνζι θα αναγκαστούν να δραπετεύσουν από το παλάτι,  με σκοπό να επιστρέψουν το σπάνιο αυγό στον ωκεανό για να σώσουν τους δράκους από τον αφανισμό.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

Park your Cinema Kids στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Οι μικροί θεατές και οι οικογένειές τους είναι καλεσμένοι και φέτος στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για να ανακαλύψουν αρχαίους μύθους, κλασικά παραμύθια και ιστορίες με φαντασία, μάγια και μυστήρια μέσα από συναρπαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action, για όλες τις ηλικίες. Σάββατο 20 Ιουλίου στις 21:00: «Ο Μικρός Νικόλας και το κυνήγι του χαμένου θησαυρού» (2009): Ο 9χρονος Νικόλας λατρεύει να παίζει και να εξερευνά τον κόσμο με τα φιλαράκια του από το σχολείο, μια τρελο-συμμορία με το όνομα «Οι Ανίκητοι». Αξιαγάπητοι, αν και διαβόητοι σκανταλιάρηδες, μπλέκουν σε κάθε είδους περιπέτεια, αφήνοντας τους γονείς και τους δασκάλους να… μαζεύουν τα σπασμένα. Όμως, όταν ο πατέρας του Νικόλα παίρνει ξαφνικά προαγωγή, η οποία απαιτεί τη μετακόμισή τους στον νότο της Γαλλίας, ολόκληρος ο κόσμος του Νικόλα έρχεται τούμπα. Πώς μπορεί να ζήσει χωρίς τους φίλους του; Η συμμορία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη – καταστρώνουν το απόλυτο σχέδιο για να εμποδίσουν την απαίσια μετακόμιση: ένα κυνήγι θησαυρού.
Σάββατο 20/7, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα.

Ο Πάντα-Πάνγκ στην Αφρική

O Ρίτσαρντ Κλάους, φτιάχνει μια ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή ένα αρκουδάκι Πάντα το οποίο καταλήγει να ταξιδεύει στην Αφρική, σε ένα περιβάλλον τόσο, μα τόσο άγνωστο για εκείνο. Ο Πανγκ, ένα αστείο και περιπετειώδες νεαρό αρκουδάκι πάντα, θα ταξιδέψει από την Κίνα στην Αφρική για να σώσει τη δράκαινα φίλη του που έχει πέσει θύμα απαγωγής από έναν τρελό μπαμπουίνο και του κροκόδειλου συνεργού του. Στο ταξίδι του, θα ανακαλύψει έναν άγνωστο για εκείνον κόσμο, θα κάνει απρόσμενους νέους φίλους και θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια που ούτε μπορούσε να φανταστεί, σε μία επική περιπέτεια για όλη την οικογένεια.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

Τα μυαλά που κουβαλάς 2

Σε σκηνοθεσία του Kelsey Mann και παραγωγή του Mark Nielsen, «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους. Η ταινία των Disney και Pixar επιστρέφει στο κεφάλι της έφηβης Ράιλι τη στιγμή που τα κεντρικά έρχονται αντιμέτωπα με μια ξαφνική κατεδάφιση για να κάνουν χώρο για κάτι εντελώς απρόσμενο: νέα Συναισθήματα! Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν όταν εμφανίζεται το Άγχος. Και φαίνεται πως έχει και παρέα. *Φωνές: Γιάννης Υφαντής, Σοφία Τσάκα, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Ζόι Πρε, Δημήτρης Σάρλος κ.α.
*Κριτική και αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα» 2024 με 79 δωρεάν εκδηλώσεις σε 53 σημεία της πόλης12.09.2018

Δράσεις

Ένα μυστήριο … ζητά τη λύση του: Δράση για παιδιά 8-12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Μια ψυχαγωγική δράση περιμένει τις οικογένειες με παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με τίτλο «Ένα μυστήριο… ζητά τη λύση του» τις Κυριακές στο Μουσείο Ακρόπολης. Τα Παναθήναια, η μεγάλη γιορτή για τη θεά Αθηνά, κινδυνεύουν. Ο ιερός πέπλος της θεάς ξεθώριασε, η παράσταση της Γιγαντομαχίας δε διακρίνεται πια. Είναι μεγάλη ανάγκη να βρεθεί ο ένοχος και να αποκατασταθεί η παράσταση για να πραγματοποιηθεί η γιορτή, αλλιώς ο θυμός της θεάς θα πέσει πάνω στους Αθηναίους. Μέσα από μια φανταστική περιπέτεια τα παιδιά, με τη βοήθεια αρχαιολόγου, καλούνται να ακολουθήσουν τα στοιχεία που αποκαλύπτουν εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης και να ανακαλύψουν τον δράστη για να σώσουν τη γιορτή. Η γιορτή των Παναθηναίων και η μυθική Γιγαντομαχία ‘ζωντανεύουν’ μέσα από εικόνες και αφηγήσεις και η γνώση γίνεται παιχνίδι.
Από 09 Ιουνίου 2024 -27 Οκτωβρίου 2024. Κάθε Κυριακή στις 12:00
Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά. Ηλεκτρονικές κρατήσεις εδώ.
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema & Park your Cinema Kids: Υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές και τον Ιούλιο στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες