MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Τι θα κάνουμε δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα;

Γιορτάζουμε το Φεγγάρι του Ελαφιού, με Silent Disco πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου και βόλτες με θαλάσσια ποδήλατα στο ΚΠΙΣΝ, ταινίες, συναυλίες, αναγνώσεις βιβλίων και πολλά άλλα με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 20 και τη Κυριακή 21 Ιουλίου.

Credits: Nikos Karanikolas
Monopoli Team

1. Μια βραδιά αφιερωμένη στη Σωτηρία Μπέλλου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Η Σωτηρία Μπέλλου είναι ίσως η μεγαλύτερη ερμηνεύτρια του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού και για πολλούς η τελευταία αληθινή ρεμπέτισσα. Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη σε αυτή την “Αρχόντισσα του ρεμπέτικου”, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024. Η Χριστίνα Μαξούρη και τέσσερις εξαιρετικοί λαϊκοί μουσικοί, στήνουν το πάλκο τους και μας προσκαλούν σε ένα ακόμα ταξίδι στη ζωή και τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου. Οι σκοποί του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Καλδάρα, του Σαββόπουλου, του Μούτση, του Ανδριόπουλου και του Λάγιου, μπλέκονται με μαρτυρίες για τη ζωή της Μπέλλου, μέσα από λόγια της ίδιας αλλά και ανθρώπων που τη γνώρισαν.
Σάββατο 20 Ιουλίου στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Πορτοκαλιάς: Ένας καλός λόγος για να πας στα Κύθηρα τον Αύγουστο – Το πλήρες πρόγραμμα και line up12.09.2018

2. “Τα Ρεμπέτικα της Φωτεινής” στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου

Η Φωτεινή Βελεσιώτου είναι μία αυθεντική γυναικεία φωνή που ξεχωρίζει από το πρώτο άκουσμα. Τα τραγούδια της-πάντα διαχρονικά- έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Σε μια εκδήλωση προς τιμή της, που διοργανώνει το Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024, με τίτλο “Όμορφες νύχτες στην πόλη”, ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ο Ορέστης Κολέτσος, ο Στέλιος Κατσατσίδης και ο Νίκος Ζορνής, θα τραγουδήσουν τα τραγούδια-σταθμούς στη καριέρα της και όχι μόνο. Ένα μουσικό πρόγραμμα, γεμάτο με διαχρονικά ρεμπέτικα, να τα χαρούμε, και άλλα αγαπημένα έκπληξη.
Σάββατο 20 Ιουλίου στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου, Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου: Μια εκσυγχρονισμένη Εκάβη από την Κομεντί Φρανσέζ στην Επίδαυρο12.09.2018

3. «Ολονυχτία τρόμου» από το 14ο Athens Open Air Film Festival

Το 14o Athens Open Air Film Festival διοργανώνει μια ολονυχτία τρόμου και προβάλλει τρεις κλασικές ταινίες τρόμου, με ελεύθερη είσοδο. Στις 21:30 θα παρακολουθήσουμε τη «Νύχτα του Κυνηγού», ένα φιλμ με έναν παράδοξο εφιάλτη βιβλικών προεκτάσεων. Σε μία αμερικανική κωμόπολη, την εποχή του Μεγάλου Κραχ, ένας πάστορας ξεμυαλίζει με τα όμορφα κηρύγματά του μια μοναχική μητέρα και χήρα, κρύβοντας επιμελώς τις δολοφονικές του προθέσεις προτού εξαπολύσει ένα μέχρις εσχάτων κυνηγητό στα δυο μικρά της παιδιά. Στις 23:15, σειρά έχει το «Μια Μορφή στο Παράθυρο». Η ταινία που θα παρουσιαστεί σε ολοκαίνουρια ψηφιακή αποκατάσταση, ακολουθεί μια εύθραυστη ψυχολογικά γκουβερνάντα των μέσων του 19ου αιώνα που πιστεύει ότι τα δυο μικρά παιδιά που ανέλαβε να φροντίσει έχουν στοιχειωθεί από τα φαντάσματα δυο διεφθαρμένων ενηλίκων. Τελευταία προβολή αποτελεί «Το Καρναβάλι των Ψυχών»,  ένα από τα διασημότερα και πιο αλησμόνητα one hit wonders του σινεμά, που αποτέλεσε προσωπικό όραμα και μοναδική ταινία ενός ερασιτέχνη κινηματογραφιστή ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το εμπνεύστηκε από τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και τον Ζαν Κοκτώ.
Σάββατο 20 Ιουλίου στις 21:30, στις 23:15 και στην 01:00
Ακαδημία Πλάτωνος, Κρατύλου και Μοναστηρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ14ο Athens Open Air Film Festival: Το πρόγραμμα προβολών του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

4. Πανσέληνος στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Μουσείο Μαρία Κάλλας

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το ιστορικό Ωδείο Αθηνών υποδέχονται το κοινό για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, κάτω από τη πανσέληνο. Στις 21 Ιουλίου από τις 20:00 έως τις 23:00, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το απεριτίφ τους από το café του μουσείου, να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να ανακαλύψουν τη ζωή και το έργο της μεγάλης ντίβας της όπερας. Στον τρίτο όροφο, σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μουσική εμπειρία. Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν συνέχεια της ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής συνεργασίας του Μουσείου Μαρία Κάλλας με το Ωδείο Αθηνών -όπου ξεκίνησε να φοιτά η Μαρία Κάλλας το 1939- που έχει ως στόχο την ανάδειξη του Μουσείου ως χώρου άσκησης & ανάδειξης νέων μουσικών. Κλείστε το δωρεάν εισιτήριό σας εδώ.
Κυριακή 21 Ιουλίου από τις 20:00 έως τις 23:00
Μουσείο Μαρία Κάλλας, Μητροπόλεως 44

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Μαρία Κάλλας: Τα 5+1 “SOS” που δεν πρέπει να χάσεις όταν το επισκεφτείς12.09.2018

5. Ταινίες κάτω από τη πανσέληνο, από το 14ο Athens Open Air Film Festival

Το 14ο Athens Open Air Film Festival γιορτάζει τη πανσέληνο του Ιουλίου, με προβολές αγαπημένων ταινιών, κάτω από τα αστέρια. Στις 21:00, θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, η ταινία Αλαντίν. Τρίψτε το λυχνάρι άφοβα, οι ευχές σας για μία οικογενειακή ταινία αξέχαστων χαρακτήρων, λαμπρής χρωματικής παλέτας και αστείρευτου χιούμορ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Και αφού οι ευχές μας βγουν αληθινές, θα δούμε μια ταινία πλήρως αντιπροσωπευτική για τη βραδιά της Κυριακής, το «Κάτω από τη Λάμψη του Φεγγαριού». Η ταινία του Νόρμαν Τζούισον, σε βάθος δουλεμένου σεναρίου πάνω στο πώς ο έρωτας, ολομόναχος, νικά την σκέψη του θανάτου, κι αμέσως μετά με την έμπνευση μιας διανομής ρόλων, σε μεταφέρει αυτοστιγμεί στον κόσμο της. Στις 00:20, θα παρακολουθήσουμε «Το Πνεύμα του Κακού», όπου μια φιλήσυχη οικογένεια θα έρθει αντιμέτωπη με τον απόλυτο τρόμο όταν το σπίτι της στοιχειώσουν δαιμονικές δυνάμεις που επικοινωνούν αρχικά με την αθώα κορούλα της φαμίλιας μέσω της τηλεόρασης, ενώ δυο ώρες μετά η «Απόδραση από τη Νέα Υόρκη», μια από τις πιο διαχρονικά αγαπητές περιπέτειες φαντασίας, θα μας ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη. Τελευταία ταινία της βραδιάς, οι Μαχητές και η ολονύκτια οδύσσεια μιας νεανικής συμμορίας η οποία κατηγορείται άδικα για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, και τώρα αναζητά απεγνωσμένα το δρόμο πίσω στην ασφαλή περιοχή της, αποτελεί τη βάση για αυτό το συναρπαστικό και εικονογραφικά εντυπωσιακό νυχτερινό ταξίδι στην άκρη της μεγαλούπολης.
Κυριακή 21 Ιουλίου στις 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

6. Η Ελένη Βιτάλη και η Φωτεινή Βελετσιώτου στο Θέατρο Δεξαμενής

Ελένη Βιτάλη

Για το ταλέντο και τη φωνή της Φωτεινής Βελετσιώτου, μιλήσαμε λίγο πιο πάνω. Η Ελένη Βιτάλη δε χρειάζεται συστάσεις. Η καλλιτεχνική της πορεία είναι αδιαμφισβήτητη και τα τραγούδια της αγαπημένα. Οι δυο αυτές σπουδαίες κυρίες του ελληνικού μουσικού στερεώματος, ενώνουν τις φωνές τους και βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής. Έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα και κάθε είδους μουσική, θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε όσοι παρευρεθούμε αυτή τη Κυριακή, στη Πλατεία Δεξαμενής. Στην όμορφη παρέα τους θα βρίσκονται οι δυναμικοί και ανατρεπτικοί Τζουμ.
Κυριακή 21 Ιουλίου στις 21:30
Ανοιχτό Θέατρο Πλατείας Δεξαμενής, Πλατεία Δεξαμενής, Κορωπί

7. Διασκέδαση μέχρι το πρωί, κάτω από τη πανσέληνο, στο ΚΠΙΣΝ

Credits: Pelagia Karanikola

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία του Full Moon Sleepover, φέτος το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ξενυχτάει την Κυριακή 21 Ιουλίου, στην Πανσέληνο του Ελαφιού, και υποδέχεται το κοινό για μια βραδιά διαφορετική από τις άλλες. Εκτός από τη προβολή ταινιών, μας περιμένουν πολλές ακόμη δράσεις για όσους έχουμε διάθεση για ξενύχτι με θέα το γεμάτο φεγγάρι. Ένας πρωτότυπος τρόπος έκφρασης όπου όλοι μαζί (και μόνοι) χορεύουν και διασκεδάζουν σε ένα υπαίθριο club όπου -όταν βγουν τα ακουστικά- επικρατεί απόλυτη ησυχία. Τα Silent Disco πάρτι έγιναν ευρέως γνωστά στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και στον Μεσογειακό Κήπο του ΚΠΙΣΝ, στήνεται ένα διαφορετικό πάρτι με πολλή μουσική και καθόλου ηχεία. Λίγο αργότερα, ο Γιάννης Σαρακατσάνης παρουσιάζει ένα παιχνίδι μυστηρίου ειδικά φτιαγμένο για το Full Moon Sleepover του ΚΠΙΣΝ. Τη μεγάλη βραδιά του Χορού, στον Θόλο, οι καλεσμένοι χορεύουν ανέμελοι βαλς, ταγκό και φοξ τροτ. Το φεγγάρι του κόκκινου ελαφιού, όμως, έχει αναστατώσει «κάποιους», που έχουν έρθει ακάλεστοι, έχουν παρεισφρήσει στο πλήθος και σκοπεύουν να χαλάσουν την όμορφη βραδιά. Εκατό παίκτες θα πρέπει να επιβιώσουν για 60’, ενώ ανάμεσά τους κυκλοφορούν πέντε «δολοφόνοι». Για αυτούς που δεν επιθυμούν τα παιχνίδια μυστηρίου, η «Λέσχη Ανάγνωσης» επιστρέφει για μια ιδιαίτερη, νυχτερινή συνάντηση. Η «Νυχτερινή Λέσχη Ανάγνωσης» με συντονιστή τον συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο και τη συμμετοχή της ηθοποιού Σοφίας Κόκκαλη, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό αποσπάσματα από το έργο του Μπραμ Στόκερ, Δράκουλας, σε μετάφραση Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. «Πες βρες», σε γιγαντο-οθόνη, θαλάσσια ποδήλατα υπό το σεληνόφως, αλλά και πρωινά μαθήματα yoga και διαλογισμού στον ήλιο, μας περιμένουν, με ελεύθερη είσοδο, που αλλού; Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.
Κυριακή 21 Ιουλίου από τις 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFull Moon Sleepover: To Πάρκο Σταύρος Νιάρχος «ξενυχτάει» με προβολές, silent disco party, yoga και άλλες δράσεις με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

8. Ο Yoel Soto, μαζί με τον Ramon Soto και τη Rosanna Mailan, live στην Πειραιώς 260

Yoel Soto, φωτογραφία: Μαρίζα Καψαμπέλη

Μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες χρονιές του Τζαζ στην Πλατεία στον υπαίθριο χώρο της Πειραιώς 260, το μίνι μουσικό φεστιβάλ που έγινε σημείο συνάντησης όλων των μουσικόφιλων της πόλης συνεχίζεται με νέα, διευρυμένη μορφή και φιλοξενεί ακόμη περισσότερα μουσικά σχήματα προτείνοντας μια ποικιλία μουσικών στιλ, από τζαζ, φανκ και σόουλ μέχρι ποπ, λάτιν και ηλεκτρονική μουσική. Αυτό το Σαββατοκύριακο, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, μαζί με τον Yoel Soto, ένα αφιέρωμα στη θρυλική ορχήστρα Buena Vista Social Club, με τη συνδρομή της αυθεντικής κουβανέζικης φωνής του Ramón Soto και την Κουβανή τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Rosanna Mailan, που θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις της αλλά και σύγχρονες εκδοχές παραδοσιακών τραγουδιών από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.
Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουλίου στις 23:00
Πειραιώς 260

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤρεις campers βρέθηκαν στην Αρβανίτσα και μεταδίδουν: Οι λόγοι που θα επιστρέψουν του χρόνου στο φεστιβάλ12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις