MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 20-21 Ιουλίου

Judas Priest, Bruce Dickinson και Accept μας γυρνούν στα χρυσά χρόνια της heavy metal στην Πλατεία Νερού, ενώ όσοι δεν κατέβουμε στο αργολικό θέατρο για τη δεύτερη μέρα του «Πλούτου» του Γιάννη Κακλέα, θα δώσουμε ραντεβού στο Σύγχρονο Θέατρο για την επιστροφή του «Amalia melancholia». Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουλίου.

Monopoli Team

Συναυλίες

1. Release Athens 2024: Judas Priest, Bruce Dickinson και Accept στην Πλατεία Νερού

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Judas Priest και τον Bruce Dickinson, την Κυριακή 21 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Οι Metal Gods του Rob Halford και ο τραγουδιστής / frontman των Iron Maiden, δύο ονόματα που δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις και χαρακτηρισμούς, σε μια βραδιά-ορόσημο για τους φίλους του σκληρού ήχου στη χώρα μας. Οι Judas Priest ξεκίνησαν το 1969 στο Birmingham της Αγγλίας και άλλαξαν για πάντα το πρόσωπο του heavy metal. Στα 50 και πλέον χρόνια ύπαρξής τους, δεν έχει απομείνει διθύραμβος που να μην έχει γραφτεί για την παρέα του Rob Halford. O Bruce Dickinson δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι μία από τις καλύτερες και πιο χαρακτηριστικές φωνές – και παρουσίες – του Heavy Metal και, ταυτόχρονα, ένας ανήσυχος και πολυμαθής άνθρωπος. Frontman των Iron Maiden, μίας από τις εμβληματικότερες μπάντες όχι μόνο του σκληρού ήχου αλλά ολόκληρου του φάσματος της rock μουσικής, συγγραφέας, επιχειρηματίας, πιλότος, σεναριογράφος, spoken-word performer και σίγουρος πως το 2024 θα είναι η δική του χρονιά. To Release Athens υποδέχεται επίσης τους Accept. Το συγκρότημα που έθεσε τις βάσεις για το speed και thrash metal θα πλαισιώσει τους Judas Priest και τον Bruce Dickinson, σε μια ανεπανάληπτη βραδιά για τους οπαδούς του σκληρού ήχου.
Κυριακή 21/7 στις 17:30
Από 65€
Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος, Καλλιθέα

2. Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ: Επετειακή συναυλία για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της, στο Θέατρο Λυκαβηττού

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της, παρουσιάζει μια επετειακή συναυλία με τίτλο «Ταξιδεύοντας στον χρόνο… 1954 – 2024», στο Θέατρο Λυκαβηττού. Πρόκειται για μια αναδρομή στην πορεία της ιστορικής Ορχήστρας, έναν φόρο τιμής στους δημιουργούς της, στους σπουδαίους μουσικούς που την υπηρέτησαν, καθώς και στους συνθέτες, ενορχηστρωτές, τραγουδιστές, ηθοποιούς και σολίστ που την τίμησαν με τη συνεργασία τους. Την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ διευθύνει ο Γιώργος Αραβίδης. Τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά): Γεράσιμος Ανδρεάτος, Φωτεινή Δάρρα, Μιχάλης Δημητρακάκος, Ιωάννα Εμμανουήλ, Βασίλης Λέκκας, Ανδριάνα Μπάμπαλη, 12ος Πίθηκος (Άκης Τσινίδης), Τζίνα Φωτεινοπούλου, Μπέττυ Χαρλαύτη. Παρουσίαση: Ολύνα Ξενοπούλου. * Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ2.
Κυριακή 21/7 στις 21:00

Γενική είσοδος: 10 ευρώ, μειωμένο: 5 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)
Θέατρο Λυκαβηττού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Duran Duran παραμένουν Wild Boys12.09.2018

Θέατρο-μουσικοθεατρικές παραστάσεις

3. Amalia melancholia: Η παράσταση της Ζωής Χατζηαντωνίου επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο

Amalia melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων, της Ζωής Χατζηαντωνίου ανεβαίνει στο Σύγχρονο Θέατρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Αν ήταν φυτό, θα της έδιναν το όνομα Amalia melancholia. Η ίδια ευχήθηκε να της δώσει η ιστορία τον τίτλο της βασίλισσας των φοινίκων. Μια παράσταση για τη γυναίκα που στιγματίστηκε για την ατεκνία της αλλά χάρισε στην Αθήνα τον Εθνικό Κήπο.

Η Ζωή Χατζηαντωνίου αντλεί υλικό από τις επιστολές της Αμαλίας προς τον πατέρα της, από διάσπαρτες ιστορικές μαρτυρίες και από τα απόρρητα έγγραφα των γιατρών. Η Αμαλία της είναι μια γυναίκα μεταξύ μυθοπλασίας και ιστορίας, μεταξύ στειρότητας και γονιμότητας, μεταξύ μουσειακού εκθέματος και ζώου υπό παρακολούθηση με σκοπό την αναπαραγωγή. Είναι ένα σώμα σε κατάσταση δημιουργικής μελαγχολίας που βρίσκει τη δική του γραμμή φυγής προς μια άλλη διάσταση πέραν των κοινωνικών επιταγών. Εκεί, στο αληθινό της βασίλειο, η Αμαλία εκπληρώνει την αποστολή της και διαιωνίζει το είδος της, γίνεται Κήπος. Της δίνεται αυτό που η ίδια αληθινά λαχτάρησε, ο τίτλος της Βασίλισσας των Φοινίκων. Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή, Ρίτα Λυτού.
Σάββατο 20 και Κυριακή 21/7 στις 21:00, Δευτέρα 22/7 στις 19:30
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Κεραμεικός

4. Πλούτος: ΚΘΒΕ και Γιάννης Κακλέας στην Επίδαυρο με την κωμωδία του Αριστοφάνη

H κωμωδία «Πλούτος» του Αριστοφάνη, μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση- ελεύθερη απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου για ακόμη μία φορά το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024. Ο Χρεμύλος ανησυχεί για το μέλλον του γιου του. Ποιον δρόμο θα πρέπει να επιλέξει στη ζωή του: τον τίμιο, που θα τον αναγκάσει να ζει στη φτώχεια και στην ανέχεια ή τον δρόμο της ατιμίας και της διαφθοράς, που θα τον βοηθήσει να ζήσει άνετα τη ζωή του; Η συνάντηση με τον Πλούτο, που κυκλοφορεί τυφλός και τιμωρημένος από τον Δία, θα τον βοηθήσει να λύσει το πρακτικό του πρόβλημα. Τι θα γίνει όμως με το ηθικό; Μπορεί να συμβαδίσει ο πλούτος με την αρετή; Παίζουν: Μαίρη Ανδρέου (Αερόπη), Μάνος Βακούσης (Χρεμύλος) Δημήτρης Διακοσάββας (Κλεώνυμος), Άννα Ευθυμίου (Πενία 3), Αλέξανδρος Ζουριδάκης (Πλούτος) κ.α.
Σάββατο 20/7 στις 21:00
5-55€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου

5. Τα σκυλιά, του Ανέστη Αζά στην Πειραιώς 260

«Τα σκυλιά», μια παράσταση εμπνευσμένη από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη, ανεβαίνει στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024. Μια ομάδα «σκύλων» εμφανίζεται στη σκηνή ως άλλος Χορός αρχαίας κωμωδίας. Αποστολή τους είναι να διαλευκάνουν τα γεγονότα γύρω από την άγρια κακοποίηση και θανάτωση ενός όμορφου κατοικίδιου σκυλιού σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, δίπλα σε ένα αρχαίο μαντείο. Ποια εκδοχή είναι η αληθινή; Ήταν άνθρωπος ο δολοφόνος, όπως είχε ακουστεί αρχικά, ή το οικόσιτο ζώο έπεσε θύμα αγέλης άλλων, αδέσποτων σκύλων, όπως λέει το τελικό πόρισμα των αρχών; Σε μια πολιτεία των σκύλων, απελευθερωμένη από την εξουσία των ανθρώπων, θα μπορούσαν, επιτέλους, τα κακοποιημένα ζώα να βρουν δικαιοσύνη; Παίζουν: Γιώργος Κατσής, Έλενα Μαυρίδου, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Μαρία Πετεβή, Gary Salomon, Cem Yiğit Üzümoğlu.
Παρασκευή 19 και Σάββατο 20/7 στις 21:00 και Κυριακή 21/7 στις 21:30
Διακεκριμένη ζώνη 25€, Ζώνη Α 5€ – 20€, Ζώνη Β 5€ – 15€
Πειραιώς 260 – Χώρος Η, Καλλιθέα

6. Ετυμολογίες: Μια παράσταση των Ευθύμη Φιλίππου και Αγγελικής Παπούλια στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής

Στη νέα τους συνεργασία, «Ετυμολογίες», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, οι διεθνώς καταξιωμένοι και βραβευμένοι Ευθύμης Φιλίππου και Αγγελική Παπούλια συν-σκηνοθετούν μια παράσταση που προσπαθεί να αναδείξει τη σημασία της αβεβαιότητας, της αμφισβήτησης και της ασάφειας σε σχέση με τη γλώσσα, την επικοινωνία και την εθνική ταυτότητα. Σε ένα κτίριο-ορόσημο της ελληνικής ιστορίας, παρακολουθούμε τη διάλεξη μιας εισηγήτριας που παραθέτει επινοημένες ετυμολογίες διαφόρων λέξεων της ελληνικής γλώσσας. Με εργαλείο τη γλώσσα και στοιχεία από τη μυθολογία, το νέο έργο του Ευθύμη Φιλίππου διερευνά τη σχέση ιστορίας και Ιστορίας· παρατηρεί το χάσμα ανάμεσα στο ψέμα και στην αλήθεια και τη λεπτή γραμμή που χωρίζει το υποκειμενικό από το αντικειμενικό. Παίζουν: Ρένη Πιττακή, Αγγελική Παπούλια | Συμμετέχουν Jean-Jacques Tesson, Κωνσταντίνα Κολοβού. Ερμηνευτής τραγουδιών Γιώργος Ντάβλας. Εμφανίζονται στο βίντεο Χρήστος Στέργιογλου και οι χορωδοί Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Νίκος Βλασσόπουλος, Αλέκος Κακαβούλης, Γιάννης Καλλέργης, Θέμης Κοτσιφάκης, Νικόλας Κουτρουμπάς, Γιώργος Κρενδιρόπουλος, Αχιλλέας Ρουσιάκης, Γιάννης Τίκωφ
Σάββατο 20/7 στις 21:30, Κυριακή 21/7 στις 19:30 και στις 21:30, Δευτέρα 22/7 στις 21:30
Κανονικό: 20€, Φοιτητών, 65+, Καλλιτεχνικά σωματεία,πολυτέκνων: 16€, Σπουδαστές Καλλ. σχολών: 5€
Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13 – Πλατεία Κολοκοτρώνη, Αθήνα

7. Όμορφη πόλη μαγική: Μια μουσικοθεατρική παράσταση του Γιώργου Φρατζεσκάκη με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Μια μουσικοθεατρική παράσταση πλημμυρισμένη από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζει ο Γιώργος Φρατζεσκάκης. Κάτω από την Ακρόπολη, στο πιο παλιό σπίτι των Αθηνών, στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων θα ζωντανέψει μια ιστορία από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 για μία ακόμη παράσταση στις 20 Ιουλίου. Στον προαύλιο χώρο του Αρχοντικού, με τις καμάρες, τις σκάλες, το πηγάδι, τις πόρτες, τα δωμάτια, τη στοά και τα αρχαία ευρήματα κάτω από το διάφανο δάπεδο θα αναβιώσουμε την πολιτική κατάσταση εκείνης της εποχής μέσα από την απλή καθημερινότητα των ανθρώπων. Η ανάγκη για επιβίωση, η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, ο έρωτας δύο νέων που θέλουν να ακολουθήσουν το όνειρό τους, μέσα από εικόνες καθημερινές δοσμένες με χιούμορ και συγκίνηση. Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Νόνη Ιωαννίδου, Μάκης Πατέλης, Κωνσταντίνος Λάγκος, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Στεφανία Φιλιάδη, Ιωάννα Παυλίδου και ο Αντώνης Ραμπαούνης
Σάββατο 20/7 στις 21:15

17 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (φοιτητικό)
Αρχοντικό των Μπενιζέλων, Αδριανού 96, Πλάκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝότες πάνω στο κύμα: Φεστιβάλ κλασικής μουσικής στη νησιωτική Ελλάδα12.09.2018

Εκθέσεις

8. Overloaded στο T.A.F

Η Cream Athens παρουσιάζει την έκθεση Overloaded, μια έκθεση νέων έργων από 20 επαναστατικούς καλλιτέχνες, που φιλοξενείται στο TAF, The Art Foundation, στην καρδιά της Αθήνας, στο Μοναστηράκι. Σε μια εποχή όπου η πληροφορία ρέει συνεχώς, και τα κάθε είδους νέα συχνά κυριαρχούν στην αφήγηση, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση συνεχούς υπερφόρτωσης. Το Overloaded στοχεύει να καταδυθεί στις βαθιές επιπτώσεις της υπερβολικής ροής δεδομένων στο μυαλό μας, στα συναισθήματά μας, και τις αντιλήψεις, αμφισβητώντας τη θεμελιώδη κατανόηση της συνείδησής μας. Με νέα έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, το Overloaded πυροδοτεί έναν διάλογο για το μούδιασμα και την τους διάφορους τρόπους με τους οποίους ανταποκρινόμαστε στα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων και τις στατιστικές. Αντιπροσωπεύει τη συλλογική προσπάθεια να κατανοήσουμε έναν κόσμο όπου ο όγκος των πληροφοριών απειλεί να πνίξει την ικανότητά μας να δημιουργήσουμε μια πραγματική σύνδεση με τον κόσμο. Επιμέλεια: Nia Hefe Filiogianni & Mika Papamichail (Street Art).
Καθημερινά 17:00 – 22:00

TAF, The Art Foundation, Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις