MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
07
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Τελικά, ο καφές βοηθάει στο hangover; Η επιστήμη απαντά

Ο πρωινός καφές μετά το hangover για πολλούς – αν όχι όλους – είναι μονόδρομος.

Πηγή:Freepik
Monopoli Team

Ας συμφωνήσουμε όλοι, ότι το hangover είναι πολύ ενοχλητικό και μπορεί να σου χαλάσει την επόμενη ημέρα, κρατώντας σε ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι/καναπέ ή γενικότερα κλεισμένο μέσα στο σπίτι. Κι αν η επιλογή να αυξήσεις την ποσότητα καφεΐνης που καταναλώνεις, ώστε να αντιμετωπίσεις γρηγορότερα τα δυσάρεστα συμπτώματα, είναι μονόδρομος, τότε πρέπει να αναθεωρήσεις.

Ποιος δεν λαχταράει έναν καλό καφέ, μετά από ξενύχτι και hangover; Και μέχρι πρότινος θεωρούσαμε πως αυτή είναι η λύση για να αντιμετωπίσουμε το hangover. Ωστόσο, μια επιστημονική έρευνα έρχεται να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη φημολογία και να αποκαταστήσει την αλήθεια, υποστηρίζοντας πως ο καφές δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση και με κανέναν τρόπο το hangover.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέλεις να πιεις στις διακοπές; Με αυτά τα ποτά θα αποφύγεις το hangover12.09.2018

Γιατί η καφεΐνη δεν μας ανακουφίζει από το hangover

Ο καφές δεν αποτελεί τη «μαγική θεραπεία» που θα μας απαλλάξει από τον ενοχλητικό πονοκέφαλο και τη ναυτία, ίσα – ίσα, μάλιστα, που μπορεί να επιδράσει και αρνητικά στον οργανισμό μας, κάνοντας πιο έντονο το hangover. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό μας, την ίδια στιγμή που ο καφές έχει διουρητικές ικανότητες. Ενώ, λοιπόν, το σώμα μας προσπαθεί να διατηρήσει τα υπάρχοντα υγρά, ο καφές τα απωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life