MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Όλα όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα

Η γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων και Sunset DJ Sets στο ΚΠΙΣΝ, κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Κουβανική Επανάσταση, θέατρο, ταινίες, συναυλίες και πολλά άλλα, με ελεύθερη είσοδο, από τη Δευτέρα 22 έως τη Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Ο Παππούς έχει πίεση, της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο Θέατρο Δεξαμενής

Ένας παππούς, τρεις εξωφρενικές εγγονές, ένας «μπάτσος», ένας ιδεολόγος νεαρός, ένας «φόνος» και ένα ρομαντικό δείπνο με φακές οδηγούν μια θεότρελη ελληνική οικογένεια σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Τρεις αδελφές σε σημείο καμπής στη ζωή τους, η αναρχική Πόπη, που «πέφτει» στον έρωτα ενός «μπάτσου», η φοβισμένη Φώφη, που κηρύσσει την προσωπική της επανάσταση και θέτει νέους όρους και κανόνες στη ζωή της και, η καριερίστα Μαρία, που έχει στόχο να γίνει επιτέλους μάνα, μπλέκονται σε ανεξέλεγκτες παρεξηγήσεις. Συνδετικός κρίκος όλων, ο αριστερός και με άνοια Παππούς, ο οποίος γίνεται η ιδεολογική έμπνευση για την ίδρυση του νέου πολιτικού κινήματος, με το όνομα «Ψάξου». Το κίνημα που δημιουργήθηκε από τον Χάρη, τον σύντροφο της Μαρίας, φιλοδοξεί να γίνει η φωνή της νεότερης γενιάς των Ελλήνων. Μια διαχρονική παράσταση της Δήμητρας Παπαδοπούλου, με πολύ γέλιο.
Δευτέρα 22 Ιουλίου στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Πλατεία Δεξαμενής, Κορωπί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ παππούς έχει πίεση: Η κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου το καλοκαίρι στον «Ελληνικό Κόσμο»12.09.2018

2. Η Ορχήστρα PYCO στη Μαρίνα Φλοίσβου

Η Ορχήστρα PYCO από το Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, στη Μαρίνα Φλοίσβου. Η PYCO, που πραγματοποιεί κάθε χρόνο αρκετές εμφανίσεις σε πολλά φεστιβάλ, είναι ένα καταφύγιο, για άτομα που μέσω της μουσικής προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους. Παιδιά και νέοι προερχόμενοι από ποικίλα κοινωνικά περιβάλλοντα βρίσκουν στην ορχήστρα αυτή ένα χώρο στον οποίο μπορούν να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν και να αισθανθούν ότι ανήκουν κάπου. Με μαέστρο τον Pablo Ardiles, η μαθητική / νεανική ορχήστρα θα προβεί σε μια συναυλία κλασικής μουσικής, για όσους Έλληνες επιθυμούν να απολαύσουν μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά.
Δευτέρα 22 Ιουλίου στις 21:30
Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌμορφη πόλη μαγική: Μια μουσικοθεατρική παράσταση του Γιώργου Φρατζεσκάκη με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη12.09.2018

3. Ένα πενθήμερο εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά άνοιξε τις πόρτες του, για 6η χρονιά με το Πολυθεματικό δεκαπενθήμερο Φεστιβάλ Τέχνης – Σκέψης & Δημιουργίας «Πάμε Δημοτικό; Πάμε Πειραιά!», στους ανθρώπους της πόλης και αφουγκράζεται τη φωνή τους δημιουργώντας έναν κοινό τόπο συνάντησης με το κοινό. Συμμετέχουν καλλιτεχνικοί και επιστημονικοί φορείς, σύλλογοι, performer, μεμονωμένοι καλλιτέχνες κα. Ένα φεστιβάλ γεμάτο παραστάσεις, performances, αναλόγια, διαλέξεις, χορό, μουσική, βιβλίο. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.
Δευτέρα 22, Τρίτη 23, Τετάρτη 24, Πέμπτη 25, Παρασκευή 26 Ιουλίου από τις 20:00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρ. Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

4. Μουσικό-χορευτικό πρόγραμμα στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αναπάλη

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ανάπαλη περιλαμβάνει όλα τα είδη χορού και μουσικής. Στις τρεις του στάσεις στο Θέατρο Δόρας Στράτου, στις 22, 23, 24 Ιουλίου, σκοπεύει να μας ταξιδέψει, να μας διασκεδάσει και να μας «περικυκλώσει» με οπτικοακουστικά θεάματα. Το πρόγραμμα της κάθε μέρας είναι εντελώς διαφορετικό. Παρουσιάζονται όλα τα είδη χορού, χωρίς εξαίρεση. Συμμετέχουν συνολικά 75 ομάδες και σολίστες από 15 χώρες των 5 ηπείρων. Τις άλλες μέρες συνεχίζονται οι παραστάσεις του μεγάλου μουσικο-χορευτικού συγκροτήματος του Θεάτρου (80 συντελεστές), με χορούς από όλη την Ελλάδα και αυθεντικές φορεσιές, φτιαγμένες πριν 100 χρόνια στα χωριά. *Δεν χρειάζεται κράτηση, το θέατρο έχει 840 θέσεις και μεγάλο πάρκινγκ.
Δευτέρα 22, Τρίτη 23, Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 20:00
Θέατρο Δόρας Στράτου, Αρακύνθου 33 (έναντι), Λόφος Φιλοπάππου

5. Sunset DJ Sets στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστρατή

Mε φόντο το ηλιοβασίλεμα, συντροφιά με το απολαυστικό Aperol Spritz και ρυθμούς από soul, funk και trip hop, μέχρι electronica και world beats, τα Sunset DJ Sets στη βεράντα του Φάρου είναι ο απόλυτος προορισμός για τις ζεστές βραδιές του φετινού καλοκαιριού. Τη Τετάρτη 24 Ιουλίου, ο Βασίλης Σεβδαλής (aka Chevy) θα μας κρατήσει συντροφιά. Ο ήχος του περιγράφεται ως σύγχρονη disco, leftfield house και indie-dance, ενώ συχνά παίζει εκλεκτικά, freestyle σετ από ένα ευρύ μουσικό φάσμα της DJ κουλτούρας. Έχει συνεργαστεί με το Synch Festival, το six d.o.g.s, το ADD Festival, τη Sky Vector Music, κ.ά.
Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 20:00
Φάρος, ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Σαρωνικό μέχρι την Ακρόπολη: Sunset DJ Sets με θέα από τη βεράντα του ΚΠΙΣΝ και ελεύθερη είσοδο12.09.2018

6. Ο Εισβολέας στο Αστήρ Λατό

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες rappers. Ηλίας, Εισβολέας, Λιάκος, Είσβο. Δεν χρειάζονται συστάσεις. Με φουλ μπάντα και την ξεσηκωτική ενέργεια που γνωρίζουμε, στήνει κάθε φορά ένα αξέχαστο live, όπου η ραπ παντρεύεται με το ρεμπέτικο, τα μπλουζ και τις μουσικές της Μεσογείου. Αυτή τη φορά, μας προσκαλεί στο Αστήρ Λατό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024, με τίτλο «Όμορφες νύχτες στην πόλη», για ένα αξέχαστο βράδυ, γεμάτο μουσική και εκπλήξεις.
Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 21:00
Αστήρ Λατό, Λατώ Ιδιωτική, Γαλάτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ44ο River Party: Μαρίνα Σάττι, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας και πολλοί άλλοι στο Νεστόριο Καστοριάς12.09.2018

7. Ο Devendra Banhart στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Credits: Dana Trippe

Η αγαπημένη σειρά συναυλιών Parklife του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει και φέτος το καλοκαίρι καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς. Την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ο Devendra Banhart, ένας από τους βασικούς εκφραστές της psychedelic folk σκηνής, έρχεται στην Αθήνα μετά από 18 χρόνια, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του. Στη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ θα παρουσιάσει τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του, αλλά και από το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο Flying Wig, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2023 και περιλαμβάνει, όπως ο ίδιος δηλώνει, «μερικά νέα τραγούδια απελπισίας, ευγνωμοσύνης, συγχώρεσης και θλίψης».
Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 στις 19:30
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ξέφωτο), Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Devendra Banhart στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

8. Προβολή των ταινιών ”Τσάι στη Σαχάρα” και η ”Πισίνα”

Τσάι στη Σαχάρα

To 14o Athens Open Air Film Festival προβάλλει αγαπημένες και διαχρονικές ξένες ταινίες όλο το καλοκαίρι. Αυτή τη Πέμπτη και αυτή τη Παρασκευή, σειρά έχουν το «Τσάι στη Σαχάρα» και η «Πισίνα». Στη πρώτη, παρακολουθούμε τρεις ευκατάστατους Νεοϋορκέζους να πατούν το πόδι τους στις πυκνές άμμους της Νότιας Αφρικής, λίγα χρόνια μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθένας ανυπομονώντας να συναντήσει εκεί κάτι διαφορετικό. Όταν το ταξίδι ξεκινά, καθένας από τους τρεις κουβαλά ακόμη επάνω του το μητροπολιτικό αέρα που μέχρι πρότινος ανέπνεε, τα ατσαλάκωτα ρούχα της πόλης, την πολιτισμική υπεροψία. Όταν το ταξίδι λάβει τέλος, κανείς δεν θα είναι ίδιος και για κανέναν η επιστροφή δεν είναι εγγυημένη. Στη δεύτερη ταινία, σε μια εξοχική βίλα στη νότια Γαλλία ένα ζευγάρι, η Μαριάν και ο Ζαν-Πολ, δέχονται την επίσκεψη του πρώην εραστή της πρώτης. Η ευγένεια και το στυλ κυριεύονται σταδιακά από μια υπόκωφη ένταση κι ένα έγκλημα αλλάζει τους όρους.
Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 στις 21:30
Αμαξοστοιχία-Θέατρο «Το τρένο στο Ρουφ», Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός σταθμός Ρουφ,
Cine Στέλλα, Τενέδου 34

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ14ο Athens Open Air Film Festival: Το πρόγραμμα προβολών του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

9. Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Κουβανική Επανάσταση στο Studio new star art cinema

Memorias del subdesarrollo

Το Κίνημα της 26ης Ιουλίου ήταν μία επαναστατική ομάδα με ηγέτη τον Φιντέλ Κάστρο, που σχεδίασε και πέτυχε το 1959 την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα. Η ονομασία του προήλθε μετά από μία αποτυχημένη πολεμική επιχείρηση στη Μονκάδα, η οποία έλαβε χώρα στις 26 Ιουλίου 1953. Σε ολοήμερες τιμητικές προβολές για την Κούβα, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε μια σειρά ταινιών. Στις 17:00, οι «Μνήμες Υπανάπτυξης» θα προσεγγίσουν το θέμα των αστικών κατάλοιπων της παλιάς τάξης και των δυσκολιών προσαρμογής στη νέα κοινωνική πραγματικότητα. Λίγο αργότερα, στις 19:00, ο Θάνατος ενός γραφειοκράτη, με κεντρικό ήρωα τον Αλέα, θα διακωμωδήσει τον ακατανόητο όσο και παρανοϊκό κόσμο της γραφειοκρατικής εξουσίας. Στις 20:30, το Cuban Story, ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ με σπάνιο οπτικό υλικό για την Επανάσταση στην Κούβα, θα εστιάσει στην περίοδο που η Επανάσταση βρίσκεται στο απόγειο της, ενώ στις 21:30 το Comandante, ένα πολιτικό ντοκιμαντέρ του Αμερικανού σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, θα παρουσιάσει τον ίδιο, να παίρνει συνέντευξη από τον ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο για ποικίλα θέματα.
Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 17:00
Studio new star art cinema, Σταυροπούλου 33 & Σπαρτης, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα

10. Olympic Festival Paris 2024 στο ΚΠΙΣΝ

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μετατρέπεται σε ένα μοναδικό σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, γιατί μπορεί φέτος το καλοκαίρι η καρδιά της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης να χτυπά στη Γαλλία, όμως όλες και όλοι μπορούν να πάρουν μια γεύση από τους 33ους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Olympic Festival Paris 2024. Την Παρασκευή 26 Iουλίου στις 20.30 ώρα Ελλάδος η Τελετή Έναρξης θα μεταδοθεί ζωντανά σε γιγαντοοθόνη στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για να την απολαύσουν όλοι οι επισκέπτες. Μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι το Olympic Festival Art Zone, το Face Painting και το Εργαστήριο Ανακύκλωσης… με πετάλια.
Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 20:30
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Πάρκο), Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

«Ο Καραγκιόζης στη Μικρασία»: Μια παράσταση σε υπαίθριο πάρκινγκ

Για μία και μόνο νύχτα, την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, ένα πάρκινγκ στην Αθήνα θα φιλοξενήσει την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης εν Μικρά Ασία ή η Παρέλαση». Στην παράσταση αυτή ο Καραγκιόζης ανατρέχει στις αναμνήσεις του από τη Μικρασιατική Εκστρατεία όπου υπηρέτησε ως στρατιώτης.  Αφορμή για να ξυπνήσουν οι μνήμες του μετώπου στέκεται μια παρέλαση που διοργανώνει το καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά. Το έργο, που προέκυψε από τη συνεργασία του υποτρόφου της SNFPHI (Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, εικαστικού Σπύρου Αγγελόπουλου με έλληνες και τούρκους ιστορικούς και κοινωνικούς επιστήμονες, έχει ως σκοπό να σχολιάσει την επικρατούσα αφήγηση αναφορικά με τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1919-1922, να θέσει νέα ερωτήματα σχετικά με την απελευθέρωση των αλύτρωτων Ελλήνων, την απώλεια και την εθνική ταυτότητα, καθώς και να επανεκτιμήσει τις δυνατότητες του θεάτρου σκιών στον 21ο αιώνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Athens Global Center, στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης επί της οδού Μαυρομιχάλη 27, στα Εξάρχεια, στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Λόγω απεικόνισης βίας, η παράσταση συνιστάται για ηλικίες 15 και άνω.
Παρασκευή 26/7,  21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Athens Global Center, Μαυρομιχάλη 27, Εξάρχεια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOlympic Festival Paris 2024 στο ΚΠΙΣΝ: Το πρόγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων και δράσεων12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις