MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 22 Ιουλίου

Ακόμη μία μέρα για το Ejekt Festival με ένα εντυπωσιακό line-up σκληρού ήχου, ο Πάνος Μουζουράκης μάς δίνει ραντεβού στο δροσερό Θέατρο Άλσος, ενώ ένα από τα πιο δημοφιλή μπαλέτα όλων των εποχών έρχεται στο Christmas Theater. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου.

Monopoli Team

Συναυλίες

1. Ejekt Festival 2024: Korn και Spiritbox στο ΟΑΚΑ

Headliners του Ejekt Festival για σήμερα είναι οι Korn, το συγκρότημα που δημιούργησε το nu metal και άλλαξε για πάντα την πορεία του σκληρού ήχου, φέρνοντάς τον στο ραδιόφωνο και το mainstream κοινό. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία όλου του rock ήχου, με μια απίθανα επιτυχημένη καριέρα τριών δεκαετιών. Μαζί τους σήμερα, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα είναι οι Spiritbox, ένα από τα κορυφαία ονόματα του εντυπωσιακού νέου ρεύματος των alt metal συγκροτημάτων με γυναικεία φωνητικά που έχει γιγαντωθεί την πρόσφατη δεκαετία. Χάρη σε τραγούδια όπως τα “Circle With Me”, “Jaded”, “Holly Roller”, “The Void”, “Sun Killer”, η πορεία τους έχει υπάρξει πραγματικά φρενήρης, καθώς – αν και έχουν κυκλοφορήσει μόλις ένα studio album και ένα EP – έχουν ήδη πάνω από μισό δισεκατομμύριο streams στις διάφορες πλατφόρμες. Επιπλέον, Loathe και Planet of Zeus θα ανέβουν απόψε στη σκηνή του ΟΑΚΑ, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό line-up του σύγχρονου σκληρού ήχου.
Δευτέρα 22/7 στις 17:00
Από 65€
ΟΑΚΑ, Σπύρου Λούη 1, Αθήνα

2. Ο Πάνος Μουζουράκης στο Θέατρο Άλσος

Ο Πάνος Μουζουράκης έρχεται απόψε στο Θέατρο Άλσος, για ένα ένα συναρπαστικό live. Από την εμφάνισή του δεν θα λείψουν αγαπημένες επιτυχίες από την προσωπική του δισκογραφία («Μπερδεμένος», «Αυτή είναι η ζωή», «Φίλα με ακόμα», «Έπαθα αγάπη»), καθώς και αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών, αλλά και πολλές μουσικές «εκπλήξεις», όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει ο ίδιος σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση. Παράλληλα, θα ακούσουμε, ζωντανά, τραγούδια από την ολοκαίνουργια δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Μεγαλώνω» που υπογράφει το δημιουργικό δίδυμο των Θέμη Καραμουρατίδη-Γεράσιμου Ευαγγελάτου.
Δευτέρα 22/7 στις 20:30
Α Ζώνη: 40€, Β Ζώνη: 35€, Γ Ζώνη: 30€, Δ Ζώνη: 25€, Ε Ζώνη: 20€, Ζ Ζώνη:15€, Η Ζώνη Π.Ο: 20€, Ζώνη όρθιων: 15€, Θέσεις Π.Ο: 15€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως, Κυψέλη

Θέατρο

3. Μια άλλη Θήβα: Η επιτυχημένη παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο Βράχων

Η επιτυχημένη παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, «Μια άλλη Θήβα», συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία σε διάφορα ανοιχτά θέατρα. Η παράσταση συζητήθηκε ιδιαίτερα λόγω των εξαιρετικών ερμηνειών των ηθοποιών, του Θάνου Λέκκα στον ρόλο του Συγγραφέα και του Δημήτρη Καπουράνη στον διπλό ρόλο Μαρτίν/Φεδερίκο, ενώ Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανέδειξε το πολυεπίπεδο αυτό έργο με μια υποβλητική ατμόσφαιρα. Ο Γαλλο-ουρουγουανός Σέρχιο Μπλάνκο, από τις πιο δυνατές σύγχρονες φωνές του ισπανόφωνου θεάτρου, μας παραδίδει μια σύγχρονη σπουδή για την ανδρική ταυτότητα, την καταπίεση, τη βία και το έγκλημα, την τιμωρία και τις διακρίσεις, αλλά ταυτόχρονα και τις ίδιες τις δημιουργικές διαδικασίες της τέχνης του θεάτρου, με αναφορές στο μύθο του Οιδίποδα αλλά και στο Έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι.
Δευτέρα 22/7 στις 21:15
Κανονικό: 18€, μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές,ΑΜΕΑ,άνω των 65): 15€
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

Χορός

4. Η Λίμνη των κύκνων στο Christmas Theater

Η «Λίμνη των κύκνων» με την αξεπέραστη μουσική του Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, ένα από τα πιο δημοφιλή μπαλέτα όλων των εποχών, έρχεται απόψε στο Christmas Theater, με πρωταγωνιστές δύο μεγάλα ονόματα του χορού, την πρώτη μπαλαρίνα της Όπερας του Παρισιού Ινές Μάκιντος και τον πρώτο χορευτή του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου Ντίνου Ταμαζλακάρου και τη συνοδεία του Romae Capital Ballet. Η «Λίμνη των κύκνων» θεωρείται ένα από τα καλύτερα και τα πιο δημοφιλή μπαλέτα όλων των εποχών και αποτελεί την πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, που έχει κερδίσει μία από τις πρώτες θέσεις στην καρδιά των θεατών παγκοσμίως.
Δευτέρα 22/7 στις 21:00
Από 25 έως 80€
Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

Εκθέσεις

5. Overloaded στο T.A.F

Η Cream Athens παρουσιάζει την έκθεση Overloaded, μια έκθεση νέων έργων από 20 επαναστατικούς καλλιτέχνες, που φιλοξενείται στο TAF, The Art Foundation, στην καρδιά της Αθήνας, στο Μοναστηράκι. Σε μια εποχή όπου η πληροφορία ρέει συνεχώς, και τα κάθε είδους νέα συχνά κυριαρχούν στην αφήγηση, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση συνεχούς υπερφόρτωσης. Το Overloaded στοχεύει να καταδυθεί στις βαθιές επιπτώσεις της υπερβολικής ροής δεδομένων στο μυαλό μας, στα συναισθήματά μας, και τις αντιλήψεις, αμφισβητώντας τη θεμελιώδη κατανόηση της συνείδησής μας. Με νέα έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, το Overloaded πυροδοτεί έναν διάλογο για το μούδιασμα και την τους διάφορους τρόπους με τους οποίους ανταποκρινόμαστε στα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων και τις στατιστικές. Αντιπροσωπεύει τη συλλογική προσπάθεια να κατανοήσουμε έναν κόσμο όπου ο όγκος των πληροφοριών απειλεί να πνίξει την ικανότητά μας να δημιουργήσουμε μια πραγματική σύνδεση με τον κόσμο. Επιμέλεια: Nia Hefe Filiogianni & Mika Papamichail (Street Art).
Καθημερινά 17:00 – 22:00

TAF, The Art Foundation, Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις