MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Πίνεις καφέ με άδειο στομάχι; Να πώς θα επηρεάσει την υγεία σου

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε καφέ πριν φάτε;

Πηγή: Pexels
Monopoli Team

Το ξυπνητήρι χτυπάει, σηκώνεστε από το κρεβάτι και πηγαίνετε κατευθείαν στην καφετιέρα. Πρωινός καφές: Είναι ανακουφιστικός και είναι ρουτίνα. Όχι τόσο γρήγορα, λένε οι ειδικοί. Όταν ξεκινάτε τη μέρα σας με μια κούπα καφέ, στην πραγματικότητα παρεμβαίνετε στους φυσικούς ρυθμούς του σώματός σας.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Psychosomatic Medicine έδειξε ότι η καφεΐνη είχε επίδραση στα επίπεδα κορτιζόλης των συμμετεχόντων, αλλά αυτό εξαρτιόταν από το αν πίνουν τακτικά καφέ το πρωί ή όχι. Η κορτιζόλη, η ορμόνη που σχετίζεται περισσότερο με το στρες, είναι συνήθως υψηλότερη το πρωί. Στη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η τακτική πρόσληψη καφεΐνης αμβλύνει τον αντίκτυπο της κορτιζόλης στην καθημερινή λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤελικά, ο καφές βοηθάει στο hangover; Η επιστήμη απαντά12.09.2018

Μια άλλη μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ, συνέκρινε τις αντιδράσεις των συμμετεχόντων στην κατανάλωση ενός ζαχαρούχου ροφήματος το πρωί με την κατανάλωση ενός φλιτζανιού μαύρου καφέ . Οι ερευνητές ενδιαφέρθηκαν για την επίδραση —αν υπάρχει— που είχαν τα ροφήματα στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Ενώ το ζαχαρούχο ρόφημα δεν οδήγησε σε εμφανή αλλαγή, οι ερευνητές παρατήρησαν μια απότομη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και μια πτώση στις ανοχές στη γλυκόζη αφού οι συμμετέχοντες ήπιαν τον καφέ.

Πηγή: Pexels

Όπως εξηγεί το WebMD , μακροπρόθεσμα, τα υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης θα μπορούσαν να σημαίνουν μεγαλύτερους κινδύνους για διαβήτη και ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων. Έτσι, ενώ αυτή η πρωινή ρουτίνα ακούγεται ακίνδυνη, στην πραγματικότητα, μπορεί να επηρεάσει τη ρύθμιση της κορτιζόλης, τις συνήθειες ύπνου και τις μεταβολικές λειτουργίες. Τι μπορούν λοιπόν να κάνουν οι λάτρεις του πρωινού καφέ;

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά