MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Γαλλία θα παρέχει 24ωρη προστασία στην ομάδα του Ισραήλ

Οι Αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή 26 Ιουλίου εν μέσω έντονων ανησυχιών για την ασφάλεια λόγω των αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων.

Monopoli Team

Οι Ισραηλινοί αθλητές θα λάβουν 24ωρη προστασία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού , δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, λίγο αφότου ένας ακροαριστερός βουλευτής είπε ότι η αντιπροσωπεία του Ισραήλ δεν είναι ευπρόσδεκτη και κάλεσε σε διαμαρτυρίες κατά της συμμετοχής της.

Οι Αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή 26 Ιουλίου εν μέσω έντονων ανησυχιών για την ασφάλεια λόγω των αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων για τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Γάζα. Ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς έχει γίνει προκαλέσει αντιπαράθεση την αντίδραση της άκρας αριστεράς της Γαλλίας, με ορισμένους επικριτές να κατηγορούν φιλοπαλαιστίνια μέλη για αντισημιτισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟΗΕ: 600.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί από τη Ράφα το τελευταίο δεκαήμερο12.09.2018

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι οι Ισραηλινοί αθλητές θα προστατεύονται όλο το εικοσιτετράωρο κατά τη διάρκεια των Αγώνων, 52 χρόνια μετά τη σφαγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου κατά την οποία 11 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από Παλαιστίνιους μαχητές.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα