MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Backstage Stories με τον Αργύρη Πανταζάρα (video)

Λίγο πριν αναμετρηθεί με τον Πενθέα στις «Βάκχες» στην Επίδαυρο, ο Αργύρης Πανταζάρας περιπλανιέται μια νύχτα στo κέντρο της πόλης και ποζάρει για το νέο Art Meets Fashion.

Νύχτα. Τα φώτα της Αθήνας, μιας πόλης με ένα ζωντανό κέντρο που δεν κοιμάται ποτέ, είναι όλα αναμμένα. Εκεί, επί της οδού Αθηνάς, και φέροντας σχεδόν ενάμιση αιώνα ιστορίας, η Βαρβάκειος Αγορά, αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου και πάντα έτοιμη να καταγράψει τον παλμό των κατοίκων αυτής της πόλης.

Μια κεντρική αγορά τροφίμων που όμως δεν είναι μονάχα αυτό, αλλά κάτι σαν διαχρονικό σημείο συνάντησης εμπόρων κάθε είδους, νοικοκυραίων και ξενύχτηδων. Άνθρωποι των λαϊκότερων στρωμάτων που συνέβαλαν στην άνθιση του λούμπεν τη δεκαετία του ’90, εντός των τειχών της Αγοράς, και σταδιακά στη δημιουργία ενός ξεχωριστού οικοσυστήματος στην καρδιά της Αθήνας, συνέρρεαν και εξακολουθούν και συρρέουν στις στοές της, ψωνίζουν τις αναγκαίες πρώτες ύλες και μπαχαρικά που μοσχοβολάνε για τα σπίτια τους και ύστερα κάθονται για τσίπουρο και μεζέ στα καφενεία που δεσπόζουν ανάμεσα στους πάγκους-ατραξιόν και σχολιάζουν τις ανατιμήσεις. Ένας καλτ μικρόκοσμος που όμως περνά σιγά σιγά σε μια νέα εποχή, βιώνοντας σήμερα μία νέα περίοδο ακμής, σίγουρα διαφορετική.

Η Βαρβάκειος Αγορά πια δεν είναι μονάχα συνδεδεμένη με τα ψώνια ενός νοικοκυριού. Σήμερα οι στοές της με τα μεγάλα ψυγεία και τους πάγκους μετατρέπονται στο τέλειο σκηνικό για πάρτι κάθε είδους που διοργανώνονται κατά καιρούς, ενώ νέα φαγάδικα βρίσκουν τον χώρο της ως ιδανικά εναλλακτικό για στέγη τους. Και όταν πέσει η νύχτα και τα φώτα της πόλης χαμηλώνουν, η Βαρβάκειος αλλάζει όψη και προσκαλεί ετερόκλητο κοινό για μία εντελώς διαφορετική βίωσή της.

Tα ρούχα της φωτογράφισης είναι της εταιρίας MARKS & SPENCER

Σε αυτό το new age σκηνικό, εκεί που τα πρωινά χτυπά ο παλμός της πρωτεύουσας και τις νύχτες οι τοίχοι κουβαλούν τις ιστορίες της, βρεθήκαμε με τον Αργύρη Πανταζάρα για τη φωτογράφιση του νέου Art Meets Fashion. Η αφορμή δόθηκε με την κάθοδο του ηθοποιού στην Επίδαυρο για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, εκεί που το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου θα αναμετρηθεί με ένα έργο αποκαλυπτικό: τις ματωμένες και σκοτεινές «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Θάνου Παπακωνσταντίνου.

Η αποθέωση του street style εκεί που χτυπά ο παλμός της πόλης

Ο ηθοποιός «ντύνεται» τα απολύτως φρέσκα looks του που υμνούν το easy going στιλ – ό,τι πρέπει για μια χαλαρή περιπλάνηση στην πόλη που ακόμη και το σκοτάδι της φαντάζει ελκυστικό.

Φως και σκοτάδι – οι δύο πλευρές που κουβαλά κάθε άνθρωπος μέσα του – και οι αντίστοιχες επιλογές σε street style κομμάτια, σύγχρονα αλλά ταυτόχρονα άνετα για περιπλανήσεις στην αστική ζούγκλα: Από casual επιλογές σε πουκάμισο και παντελόνι, συνδυασμένα είτε με πάνινα sneakers, είτε με σαγιονάρες, μέχρι πιο classic με καμπαρντίνα και παντελόνι ή πουκάμισο-πανωφόρι από τη συλλογή Autograph και έπειτα τα πιο playful χρώματα σε μονόχρωμα looks, εμπριμέ πουκάμισα και T-shirts – όλα της εταιρείας MARKS & SPENCER.

Και οι βόλτες στην Αγορά, που για μια νύχτα ήταν όλη δική μας, δεν σταματούν. Ο φακός ακολουθεί τον Αργύρη Πανταζάρα παντού, ανάμεσα στους άδειους – εκείνη την ώρα – πάγκους, μέχρι τα ψυγεία-βιτρίνες, εκεί που ο ίδιος αφήνει το είδωλό του να καθρεφτιστεί. Κι ύστερα «ανεφοδιασμός» στην ταβέρνα Μαχαιρίτσα και τα τραπεζάκια της στην Αρμοδίου και στο διπλανό στενό.

Από την περιπλάνηση δεν λείπουν τα γυαλιά από PRIME OPTICS που εδώ αναλαμβάνουν έναν άλλο ρόλο: Προσδίδουν ένα κινηματογραφικό μυστήριο και χαρίζουν έναν αέρα statement στα looks του Αργύρη Πανταζάρα.

Και από τα φωτογραφικά καρέ που τον αποτυπώνουν από τη μία cool και χαλαρό, στα άλλα, τα πιο μυστηριώδη και κινηματογραφικά, στα οποία ο Αργύρης Πανταζάρας φαίνεται να έχει μπει με απόλυτη άνεση σε έναν ακόμη ρόλο, υπηρετώντας κάθε διαφορετικό στιλ τόσο ιδανικά που μεταμορφώνει τη Βαρβάκειο Αγορά σε ένα απολύτως ατμοσφαιρικό φιλμ νουάρ σκηνικό.

Tα γυαλιά της φωτογράφισης είναι της εταιρίας PRIME OPTICS

Ομάδα παραγωγής

Art Director, Fashion Editor: Σίσσυ Σουβατζόγλου
Photographer: Κατερίνα Τσατσάνη
Production Director: Μάρη Τιγκαράκη
Make up & Hair Styling: Μενέλαος Αλευράς
Assistant Photographer/ video editor: Πέτρος Μακρής
Commercial team: Unique Era Agency
Tα ρούχα της φωτογράφισης είναι της εταιρίας MARKS & SPENCER
Γυαλιά: PRIME OPTICS.
Ευχαριστούμε θερμά την ταβέρνα Μαχαιρίτσα για για τη φιλοξενία της φωτογράφισης
Περισσότερα από Longreads