MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα
Αττική
Πειραιάς
Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ X
ΔΡΑΜΑ

Τίγρης

Ντεμπούτο ενός νέου σκηνοθέτη από τη Ρουμανία που βασίζεται σε ένα πραγματικό συμβάν για να πει μερικές βασικές αλήθειες για τη σύγχρονη εποχή.

stars-fullstars-fullstars-halfstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 80'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Η 31χρονη κτηνίατρος Βέρα κάνει ότι μπορεί για να γιατρέψει μία τίγρη την οποία μια οικογένεια πλούσιων ρομά την έχει ως κατοικίδιο της. Όμως τα προσωπικά άγχη της Βέρα την οδηγούν σε αβλεψία που επιτρέπει στην τίγρη να το σκάσει από το κλουβί της!

Φύση και ελευθερία

Είναι αρκετά πρωτότυπο το σενάριο του νεοφερμένου Αντρέι Τανάσε. Παρότι η κεντρική ιδέα προέρχεται από ένα πραγματικό συμβάν (μία τίγρης το έσκασε από το ζωολογικό κήπο του Βουκουρεστίου) ο ταλαντούχος σκηνοθέτης μπολιάζει την ιστορία του με τα κεντρικά στοιχεία ενός ποιητικού ρεαλισμού που είναι ανοιχτός σε δεκάδες ερμηνείες.

Η οδύνη της απώλειας, το ζήτημα της θρησκευτικής πίστης, ο συντηρητισμός που συμβαδίζει με τον ρατσισμό, η κρίση του γάμου και, κυρίως, το ζήτημα (αν όχι η ανάγκη που γίνεται κραυγή) της ελευθερίας, είναι κομμάτια αναδύονται με άνεση από το σκηνοθέτη παρά τη διακριτική, μινιμαλιστική γραφή από την οποία λείπουν πάντως οι δραματουργικές κορυφώσεις. Εξαίσια η πρωταγωνίστρια του φιλμ δίνει μια άρτια ερμηνεία πολλαπλών αποχρώσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Tigru
Σκηνοθεσία: Αντρέι Τανάσε
Σενάριο: Αντρέι Τανάσε

Παίζουν: Άλεξ Βελέα, Νταν Απαβαλοάι, Μπιάνκα Μπαμπάσα, Καταλίνα Μόγκα, Ρούσλαν Μπίρλα, Μαρκ Μπράτφανοφ, Πολ Ιπάτε, Βίργκιλ Αϊοανέι, Καλίν Τσιρίλα

Διάρκεια: 80'
Χώρα: Ρουμανία, Γαλλία, Ελλάδα
Έτος: 2023

Rating: 2.5
Διανομή: ΤΡΙΑΝΟΝ Filmcenter
Περισσότερα από CINEMA