MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Οι 14 μαγευτικές παραλίες της Ελλάδας που ξεχωρίζει το Lonely Planet

Το Lonely Planet ξεχώρισε και προτείνει 14 από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας για αξέχαστες βουτιές.

Monopoli Team

Το Lonely Planet δημοσίευσε τη φετινή λίστα του με μερικές από τις κορυφαίες παραλίες της Ελλάδας. «Για τους λάτρεις της παραλίας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την Ελλάδα», γράφει ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός σε άρθρο του με τίτλο «14 από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα». «Με εκατοντάδες κατοικημένα νησιά και χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής, η χώρα διαθέτει έναν εντυπωσιακό αριθμό από χρυσαφένιες εκτάσεις άμμου, περιτριγυρισμένες από τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου και του Αιγαίου». Ακολουθούν οι 14 ελληνικές παραλίες που ξεχώρισε το Lonely Planet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓαλάζια Σημαία 2024: 22 παραλίες βγαίνουν από τη λίστα. Δείτε ποιες είναι12.09.2018

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Πηγή: Shutterstock

Δεν γίνεται να πάτε στην Κέρκυρα και να μην κάνετε μια βουτιά στην Παλαιοκαστρίτσα, η οποία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, 25 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Οι παραλίες της Παλαιοκαστρίτσας έχουν άμμο και βότσαλο, πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά (αλλά αρκετά κρύα ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες) και φόντο το εντυπωσιακό, καταπράσινο τοπίο της περιοχής. Αξίζει επίσης να νοικιάσετε βάρκα για να εξερευνήσετε υπέροχες κοντινές παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα. Όπως αναφέρει το Lonely Planet, η παραλία που βρίσκεται στο τέλος του οικισμού «είναι εξαιρετικά δημοφιλής κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής και το να εξασφαλίσετε μια ξαπλώστρα ή ένα κομμάτι άμμου για να απλώσετε την πετσέτα σας μπορεί να είναι μια πρόκληση, ανεξάρτητα από το πόσο νωρίς θα φτάσετε».

Φαλάσαρνα, Κρήτη

Πηγή: Shutterstock

Λευκή άμμος, τιρκουάζ νερά και επιβλητικά βουνά συνθέτουν το σκηνικό στην παραλία Φαλάσαρνα που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Κρήτης, σε απόσταση 59 χλμ. από τα Χανιά, δίπλα στα ερείπια της αρχαίας Φαλάσαρνας. Αποτελείται ουσιαστικά από πέντε συνεχόμενες παραλίες- η κύρια παραλία ονομάζεται Παχιά Άμμος και είναι η πιο δημοφιλής. Αξίζει να μείνετε μέχρι το ηλιοβασίλεμα, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο μαγευτικά στην Κρήτη.

Άπελλα, Κάρπαθος

Πηγή: Shutterstock

Η εξωτική παραλία Άπελλα στην Κάρπαθο είναι μία από ωραιότερες παραλίες των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, σε απόσταση 22 χλμ. από τα Πηγάδια. Τα πεύκα που σκύβουν πάνω από την παραλία, η άσπρη άμμος με τα βότσαλα και τα πεντακάθαρα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλαζοπράσινου κάνουν το τοπίο συναρπαστικό. Η παραλία είναι οργανωμένη, αλλά έχει και πολύ χώρο για να απλώσετε την πετσέτα σας και να χαλαρώσετε στη σκιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 παραθαλάσσια χωριά – όνειρο στα νησιά του Ιονίου12.09.2018

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Πηγή: Shutterstock

Μπορεί να είναι κλειστό για ακόμη μια χρονιά, αλλά το διάσημο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο δεν απουσιάζει από τη λίστα του Lonely Planet. Οι εντυπωσιακοί βράχοι, τα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και το κουφάρι του πλοίου στη μέση της παραλίας συνθέτουν την απόλυτη ελληνική καρτ ποστάλ που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Από το 2023, η πρόσβαση στην παραλία έχει απαγορευτεί για λόγους ασφαλείας και όσοι θέλουν να δουν και να φωτογραφίσουν το μέρος μπορούν να το κάνουν μέσω θαλάσσης, από τα καραβάκια.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Πηγή: Shutterstock

Με σχήμα μισοφέγγαρου, λευκή σαν πούδρα αμμουδιά και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, η Βοϊδοκοιλιά στη δυτική Μεσσηνία φιγουράρει διαρκώς στις λίστες με τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Βρίσκεται δίπλα στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, σε απόσταση 10 χλμ. από την Πύλο. Η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Αν ψάχνετε για την καλύτερη θέα στον όρμο του Ναυαρίνου και σας αρέσει η πεζοπορία, αξίζει τον κόπο να φτάσετε ψηλά ως το Παλαιόκαστρο και τη σπηλιά του Νέστορα κάτω από αυτό.

Πλατύς Γιαλός, Μύκονος

Πηγή: Shutterstock

Στη νότια πλευρά της Μυκόνου, σε απόσταση 4,5 χλμ. από τη Χώρα, η απέραντη παραλία του Πλατύ Γιαλού είναι μία από τις πιο δημοφιλείς του νησιού. Έχει εύκολη πρόσβαση, χρυσή αμμουδιά, ξενοδοχεία, εστιατόρια, εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ κι άλλες ανέσεις που θα σας κάνουν να θέλετε να περάσετε όλη τη μέρα στην παραλία.

Κουκουναριές, Σκιάθος

Πηγή: Shutterstock

Η παραλία Κουκουναριές στο νοτιοδυτικό άκρο της Σκιάθου, γνωστή και με το όνομα «Χρυσή Άμμος», είναι η πιο διάσημη του νησιού. Εκτός από τα καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά και τη χρυσαφένια άμμο, η παραλία φημίζεται και για το πυκνό δάσος των Κουκουναριών που σταματάει λίγα μέτρα από τη θάλασσα και τον υδροβιότοπο της Στροφιλιάς. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη, ενώ στην περιοχή θα βρείτε πλήθος καταλυμάτων, καθώς και πολλές ταβέρνες και καφέ. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και τα θαλάσσια σπορ για τους λάτρεις της αδρεναλίνης.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί