MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Θάνος Μπίρκος: «Το θέατρο είναι πολιτική πράξη, πρέπει να μιλάει» (vid)

Ο ηθοποιός Θάνος Μπίρκος βρέθηκε στο πλατό του «Καλύτερα Αργά» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στους «Σφήκες» του Αριστοφάνη, σε μια διασκευή της Λένας Κιτσοπούλου που προκάλεσε αντιδράσεις το περσινό καλοκαίρι. Ποια η άποψή του για τον ρόλο της τέχνης του θεάτρου;

Monopoli Team

“Από μικρός έλεγα θα γίνω ή δικηγόρος ή παπάς ή δάσκαλος, όλα με κοινό από κάτω. Τελικά έγινα αυτό που μπορεί να κάνει τα πάντα, μπορώ να παίξω και τον δάσκαλο και τον παπά και τον δικηγόρο. Ακόμα βέβαια δεν έχω παίξει κάτι από αυτά που μου αρέσουν. Τον παπά θα ήθελα να παίξω κάποια στιγμή”, εξομολογήθηκε ο ηθοποιός μιλώντας στο “Καλύτερα Αργά” και την Αθηναΐδα Νέγκα.

“Ο αυτοσκοπός μου είναι να μπορώ να κάνω τέχνη, να μπορώ να παίζω θέατρο, να ποιώ ήθη και ο καθένας σαν θεατής να γίνει αποδέκτης του ήθους“, πρόσθεσε ακόμη ο Θάνος Μπίρκος.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός, ο οποίος φέτος το καλοκαίρι πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Μια μέλισσα τον Αύγουστο” σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, αναφέρθηκε στο θέατρο της Επιδαύρου με αφορμή την περσινή συμμετοχή του στις “Σφήκες” του Αριστοφάνη σε διασκευή της Λένας Κιτσοπούλου“Η Επίδαυρος είναι ένας χώρος που έχει εντυπωθεί στο μυαλό μας σαν το πιο σπουδαίο θέατρο του κόσμου. Το να παίζεις εκεί είναι μια κατάκτηση, ιδιαίτερα για τον Έλληνα ηθοποιό. Δεν ήταν η πρώτη μου φορά, αλλά και μόνο ώσπου να βγεις πάνω στην ορχήστρα, να αρχίσεις να παίζεις, να συνειδητοποιήσεις τι γίνεται, χρειάζεσαι κάποια δευτερόλεπτα-μην πω και λεπτά-για τον εαυτό σου”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2024: Οι καλύτερες στιγμές του καλοκαιριού12.09.2018

“Το θέατρο δεν μπορεί να λέει μόνο αυτό που θέλει να ακούσει το κοινό. Το θέατρο οφείλει-και είναι πολιτική πράξη-πρέπει να μιλάει. Αυτή είναι η τέχνη. Από κει και πέρα αν θέλει κάποιος να μιλήσει, να αντιδράσει, να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει, κι αυτό είναι μέρος του θεάτρου”, σημείωσε τέλος ο Θάνος Μπίρκος αναφερόμενος στις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η εν λόγω παράσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ορέστεια» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στην Επίδαυρο12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz