MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παρίσι 2024: Όλα όσα θα δούμε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Από τα κανάλια της ΕΡΤ θα προβληθεί σήμερα στις 20:30 ώρα Ελλάδας, η φαντασμαγορική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

@Luca Dugaro/unsplash
Monopoli Team

Στη φαντασμαγορική εκδήλωση της γαλλικής πρωτεύουσας, η οποία έχει σχεδιαστεί με τη μεγαλύτερη μυστικότητα, αναμένεται να παραστούν πάνω από 100 ηγέτες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τελετή θα συμμετάσχουν διάσημοι καλλιτέχνες όπως η Aya Nakamura, η Lady Gaga η Celin Dion ενώ λέγεται ότι θα ακουστούν τραγούδια από το ρεπερτόριο της Έντιθ Πιαφ και του Σαρλ Αζναβούρ.

Πολλές διαρροές έχουν υπάρξει και για το όνομα της Dua Lipa της Βρετανίδας ποπ σταρ με καταγωγή από το Κόσοβο, αλλά και της Katy Perry. Τέλος, η έκπληξη, είναι το γαλλικό metal γκρουπ Gojira θα συνδεόταν με τη γαλλοελβετική τραγουδίστρια της όπερας Μαρίνα Βιότι.

@solen feyissa/unsplash

Μια υδάτινη διαδρομή στον Σηκουάνα

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) και θα έχει διάρκεια 3:45 ωρών, θα εξελιχθεί κατά μήκος έξι χιλιομέτρων του Σηκουάνα με φόντο τα διάσημα μνημεία της «Πόλης του Φωτός», όπως οι γέφυρες του Παρισιού, οι στέγες, τα μουσεία -Ορσέ, Λούβρο – και μνημεία όπως το Παλάτι του Κεραμεικού, η Παναγία των Παρισίων

H τελετή θα ξεκινήσει στην περίφημη γέφυρα του Οστερλίτζ και θα ολοκληρωθεί στους κήπους, τα σιντριβάνια και τις πλατείες στη σκιά του Πύργου του Άιφελ, στο Τροκαντερό.

Με πρώτους τους Έλληνες, 85 πλοιάρια με 7.000 αθλητές και επισήμους, θα διαπλεύσουν τον Σηκουάνα σε μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων, που θα περάσει από ιστορικά σημεία του Παρισιού, όπως ο Καθεδρικός της Νοτρ Νταμ και η γέφυρα του Νεφ.

Οι θεατές θα πάρουν τη θέση τους σε κερκίδες στις όχθες του ποταμού, όπου πάνελ με έργα παγκοσμίου φήμης κάνουν το τοπίο εκθαμβωτικό.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Σαρανταπέντε χιλιάδες αστυνομικοί και ο στρατός βρίσκονται επί ποδός. Αναμένονται 300.000 θεατές που συρρέουν από κάθε γωνιά του πλανήτη και οι εθελοντές προετοιμάζονται να τους υποδεχθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Περισσότερα από Cine News