MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Οι Γιαγκίνηδες μας ξεσηκώνουν με νέο medley στην καρδιά του καλοκαιριού

Οι Γιαγκίνηδες, κυκλοφόρησαν το άκρως καλοκαιρινό medley τους, «Μπαξέ τσιφλίκι – Χατζηκυριάκειο – Απόψε στις ακρογιαλιές», μεταφέροντάς μας με τον πιο ξεσηκωτικό τρόπο, στα νοσταλγικά ρεμπέτικα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε.

Monopoli Team

Οι αγαπημένοι Γιαγκίνηδες, μας προσφέρουν ένα δροσερό και φωτεινό δώρο στην καρδιά του καλοκαιριού. Τρία αγαπημένα, κλασικά τραγούδια σε ένα medley, για να μας φτιάξουν τη διάθεση με ένα άκρως καλοκαιρινό video clip.

Ετοιμαστείτε να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε με τους Γιαγκίνηδες και να νιώσουμε για άλλη μία φορά την σπουδαιότητα και διαχρονικότητα των ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών που μάς ξανασυστήνουν οι Γιαγκίνηδες, με νέα πνοή και ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Γιαγκίνηδες στήνουν ένα γλέντι με ελεύθερη είσοδο στον Όρμο Αφροδίτης στον Πειραιά12.09.2018

Λίγα λόγια για τους Γιαγκίνηδες

Οι ξεχωριστοί Γιαγκίνηδες (Σπύρος Ζήσης και Παναγιώτης Σικλαφίδης) μας συστήθηκαν περίπου πριν από δύο χρόνια όταν αποφάσισαν να μοιραστούν την αγάπη τους για τα ρεμπέτικα και κλασικά λαϊκά παίζοντας μουσική, αρχικά στα στενά της Θεσσαλονίκης και πολύ γρήγορα σε μεγάλα φεστιβάλ και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μέσα από τους ίδιους, η νέα γενιά μαθαίνει κι εκείνη τους θησαυρούς του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

Παναγιώτης Σικλαφίδης

Σπύρος Ζήσης

Οι Γιαγκίνηδες όμως δεν μένουν μόνο εκεί αλλά δημιουργούν με σεβασμό, μεράκι και κέφι και δικά τους, πρωτότυπα τραγούδια, στα βήματα των παλαιότερων δασκάλων τους. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ολοκληρωμένο album με τίτλο «Άνθρωποι του δρόμου». Επτά τραγούδια με ήρωες ανθρώπους που γνώρισαν στο δρόμο, από την εποχή που έπαιζαν τη μουσική τους στα στενά της Θεσσαλονίκης. Ο «Αντάμης», ο «Σάρακας», ο «Σερκάν», ο «Έμπορας», η «Πρέσβειρα», ο «Κανάγιας» και φυσικά η δημοφιλέστατη «Καταφερτζού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Άνθρωποι του δρόμου»: Οι Γιαγκίνηδες παρουσιάζουν τα δικά τους ρεμπέτικα στο πρώτο τους album12.09.2018

Ακούστε τα τραγούδια και δείτε το video clip στο You Tube:

H δημοφιλέστατη “Καταφερτζού”:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Γιαγκίνηδες φέρνουν στην Αθήνα αυθεντικό ρεμπέτικο από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έπαιξαν οι μουσικοί Ελένη Φουρλάνου (κανονάκι), Έρση Μεϊτανίδου (φλάουτο, φωνητικά), Μάνος Βλάχος (κοντραμπάσο, φωνητικά) και Μάρω Παναγή (κρουστά, φωνητικά). Την ενορχήστρωση επιμελήθηκαν οι Γιαγκίνηδες ενώ η ηχοληψία, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Γιάννη Ταβουλάρη στο studio SynEna. Τη σκηνοθεσία του video clip υπογράφει ο Γιώργος Καρακόλης.

Μπαξέ Τσιφλίκι (στίχοι – μουσική: Βασίλης Τσιτσάνης)

Χατζηκυριάκειο (στίχοι – μουσική: Δημήτρης Γκόγκο

Απόψε στις Ακρογιαλιές (στίχοι – μουσική: Βασίλης Τσιτσάνης)

 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα