MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρικές περιοδείες: 18 παραστάσεις που ταξιδεύουν στα ανοιχτά θέατρα της χώρας

Με το αρχαίο δράμα να πρωταγωνιστεί και τις κωμωδίες να δροσίζουν τις ζεστές καλοκαιρινές μας νύχτες, το καθιερωμένα ραντεβού με το θεατρόφιλο κοινό στα ανοιχτά θέατρα της χώρας συνεχίζονται, το φετινό καλοκαίρι, προσφέροντας συναρπαστικές θεατρικές εμπειρίες.

Αριστούλα Ζαχαρίου | 27.07.2024

Αρχαία δραματουργία, κλασικά και σύγχρονα έργα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό, αυτό το καλοκαίρι, στα ανοιχτά θέατρα της χώρας.

Οι παραστάσεις της Επιδαύρου ταξιδεύουν σε ανοιχτά θέατρα

Ορέστεια Θεατρικές περιοδείες

Μετά τη θριαμβευτική πρεμιέρα στην Επίδαυρο, η Ορέστεια του Αισχύλου, η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, ταξιδεύει στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης καταπιάνεται με τη μοναδική σωζόμενη τριλογία του αρχαίου δράματος -«Αγαμέμνων», «Χοηφόρες», «Ευμενίδες»- και τον επικίνδυνο κόσμο του μύθου της, σε μια προσπάθεια αναζήτησης του “απρόβλεπτου”, του “ασυνήθιστού” και του “παράδοξου”, θέτοντας, παράλληλα, μέσα από τη δυναμική σχέση του Σώματος, με τον Μύθο, τον Χρόνο και τη Μνήμη, το θεμελιώδες οντολογικό ερώτημα «περί τίνος πρόκειται». Κεντρικός άξονας της τριλογίας είναι το τραγικό βραχυκύκλωμα του Ορέστη που διαχέεται σε όλα τα πρόσωπα του δράματος και στον χορό μέσα από διαδοχικά στάδια: από την αποσταθεροποίηση στο αδιέξοδο, στην τρέλα. Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Έβελυν Ασουάντ , Τάσος Δήμας, Κωνσταντίνος Ζωγράφος , Έλλη Ιγγλίζ, Κώστας Κοντογεωργόπουλος, Δαυίδ Μαλτέζε, Άννα Μαρκά Μπονισέλ, Νίκος Ντάσης, Ντίνος Παπαγεωργίου, Αγλαΐα Παππά, Σάββας Στρούμπος, Αλέξανδρος Τούντας, Νιόβη Χαραλάμπους, Σοφία Χιλλ κ.α.
*Δείτε το πρόγραμμα της περιοδείας εδώ
Εισιτήρια: 10€-55€. Προπώληση: ticketservices.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ορέστεια» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στην Επίδαυρο12.09.2018

Ικέτιδες Θεατρικές περιοδείες

Τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου, σε μια παράσταση για τις βαθιές ρίζες της πατριαρχίας και τον τρόπο που καθόριζαν και εξακολουθούν να καθορίζουν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά, την αξία της δικαιοσύνης και τις αρχές της δημοκρατίας, παρουσιάζουν, φέτος το καλοκαίρι, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θέατρο του Νέου Κόσμου, με τη σκηνοθετική υπογραφή της Μαριάννας Κάλμπαρη. Στο έργο πρωταγωνιστεί ένα συλλογικό γυναικείο πρόσωπο: ο Χορός των πενήντα Δαναΐδων που, μαζί με τον πατέρα τους Δαναό εγκαταλείπουν τη Λιβύη και την Αίγυπτο και ζητούν άσυλο στην πόλη του Άργους, στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τους πενήντα γιους του Αιγύπτου που απαιτούν να τις παντρευτούν με τη βία. Η παράσταση ενώνει λυτρωτικά τις φωνές των αρχαίων ηρωίδων με εκείνες των σημερινών, μέσα από έναν εντυπωσιακό Χορό πενήντα νέων γυναικών, με προεξάρχουσες στον λόγο τη Λένα Παπαληγούρα και τη Λουκία Μιχαλοπούλου και solist στην παράσταση της Επιδαύρου τη Μαρίνα Σάττι. *Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Άρης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης | Σολίστ Μαρίνα Σάττι.
*Δείτε το πρόγραμμα της περιοδείας εδώ. | Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο 23-24 Αυγούστου 2024.
Εισιτήρια περιοδείας: Από 18€ Προπώληση: more.com | Εισιτήρια Επίδαυρος: Από 10€. Προπώληση: more.com

Βάκχες Θεατρικές περιοδείες

Δεύτερη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, το φετινό καλοκαίρι, οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου. Ενορχηστρωτής της αριστουργηματικής τραγωδίας του μυστικισμού, της έκστασης και της βαρβαρότητας ο ίδιος ο Διόνυσος. Όταν φτάνει στη Θήβα, ο βασιλιάς Πενθέας αρνείται να τον δει ως Θεό απαγορεύοντας τη διάδοση της νέας θρησκείας. Η άρνησή του εγείρει τη μήνι του θεού ο οποίος, σε μια τραγική αντιστροφή διώκτη και διωκόμενου, οδηγεί τον Πενθέα στον αφανισμό από την ίδια του τη μητέρα. Ο Ευριπίδης συνθέτει μια τραγωδία για τη σύγκρουση του θεού με τον άνθρωπο, για την ανθρώπινη αρετή και αγριότητα, τη σύνεση και την πλάνη, το λογικό και το άλογο. Πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαριάννα Δημητρίου, Αλεξία Καλτσίκη, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιάννης Κόραβος, Διονύσης Πιφέας και Φώτης Στρατηγός. Η παράσταση θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στο Σχολείον της Ειρήνης Παππά.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί  στην Επίδαυρο 2-3 Αυγούστου 2024
Εισιτήρια Επιδαύρου: 5-55€. Προπώληση: more.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑργύρης Πανταζάρας: Δεν εμπιστεύομαι τα συναισθήματα του εγωιστή καλλιτέχνη12.09.2018

Ιφιγένεια η εν Αυλίδι Θεατρικές περιοδείες

Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Τιμοφέι Κουλιάμπιν, μετά την κάθοδο της στην Επίδαυρο όπου εγκαινίασε τα φετινά Επιδαύρια, έρχεται για δύο μόνο παραστάσεις, 09 και 10 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο. Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρία Ναυπλιώτου, Νίκος Ψαρράς, Νικόλας Παπαγιάννης, Θάνος Τοκάκης και Δημήτρης Παπανικολάου απαρτίζουν τον θίασο, δίνοντας σάρκα και οστά σε ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα που αναζητά να ανοίξει έναν διάλογο ανάμεσα στο σήμερα και ένα από τα πιο σύνθετα και συναρπαστικά κείμενα της αρχαίας δραματουργίας. Όπως εξηγεί ο δραματολόγος Roman Dolzhanskiy, η παράσταση θα εστιάσει στο θέμα του πολέμου αλλά και της θυσίας: «Στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι, πρέπει να γίνει μια αδιανόητη θυσία για να ξεκινήσει ο πόλεμος. Υπάρχει ταυτόχρονα και μια οικογενειακή ιστορία πίσω από αυτή τη θυσία. Και μια οικογενειακή προδοσία. Μια προδοσία που αποδεικνύει περίτρανα πως ο πόλεμος είναι ικανός να καταστρέψει κάθε ανθρώπινη συμπεριφορά, κάθε αξία. Η αρχαία τραγωδία αναδεικνύει εδώ πόσο “φυσικά” μπορεί να επιβληθεί μια “αφύσικη” θυσία που δεν τη χωρά ο ανθρώπινος νους».
Δευτέρα 9/9 και Τρίτη 10/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 5€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα | Τηλ: 210 32 41 807

Όρνιθες Θεατρικές περιοδείες

Αυτό το καλοκαίρι, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Άρη Μπινιάρη, ο οποίος καταπιάνεται για πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα αναζητήσουν μια καινούρια αρχή μακριά από την ανθρώπινη κοινωνία, τον κορεσμό, την παρακμή και τη διαφθορά στην παράσταση της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Όρνιθες». Δύο φίλοι, ο Πισθέταιρος και ο Ευελπίδης, απογοητευμένοι από τις συνθήκες ζωής στην πόλη τους, αναζητούν έναν νέο τόπο όπου θα μπορέσουν να ζήσουν με ηρεμία και χαρά. Η επαφή τους με τον κόσμο των πουλιών θα τους δώσει την ιδέα να ιδρύσουν μια καινούργια πολιτεία στους αιθέρες. Πόσο εύκολο θα είναι να πραγματώσουν τη δική τους ουτοπία;
*Δείτε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας εδώ  | Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο 9-10 Αυγούστου 2024
Εισιτήρια: Από 15 ευρώ. Προπώληση: more.com | Εισιτήρια Επιδαύρου: Από 15€. Προπώληση: more.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Όρνιθες» για το Φεστιβάλ Επιδαύρου (και περιοδεία στην Ελλάδα)12.09.2018

Πλούτος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι την αριστοφανική κωμωδία «Πλούτος» σε μετάφραση-σκηνοθεσία-ελεύθερη απόδοση κειμένου του Γιάννη Κακλέα. Ο Χρεμύλος, το alter ego του Αριστοφάνη, έντρομος από την έλλειψη πόρων, κοινωνικής δικαιοσύνης και από μια πραγματικότητα όπου οι αξίες, οι ιδέες και η ηθική έχουν εκπέσει, καταφεύγει στο Μαντείο του Απόλλωνα με το ερώτημα «τι να κάνω για να έχει ένα εξασφαλισμένο μέλλον το παιδί μου». Η διφορούμενη απάντηση του Θεού είναι να ακολουθήσει τον πρώτο άνθρωπο που θα συναντήσει στο διάβα του και να τον πείσει να έρθει μαζί του στο σπίτι του. Αυτός δεν είναι άλλος από τον θεό Πλούτο που του χαρίζει απλόχερα χρυσάφι, χρήμα και όλα τα υλικά αγαθά που ονειρεύεται. Όμως, εν τέλει, αυτή η προσφορά αποδεικνύεται μια μεγάλη δοκιμασία. Παίζουν οι Μαίρη Ανδρέου, Μάνος Βακούσης, Δημήτρης Διακοσάββας , Άννα Ευθυμίου ), Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Αναστασία Κελέση, Φαίη Κοκκινοπούλου, Ελένη Μισχοπούλου, Δημήτρης Μορφακιδης, Φαμπρίτσιο Μούτσο, Χριστίνα Μπακαστάθη, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου κ.α. Μουσικοί επί σκηνής: Βάιος Πράπας, Τελευταίος Καλεσμένος, Χατζηφραγκέτα, Nalyssa Green, Δήμητρα Αντωνακούδη.
*Δείτε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας εδώ.
Εισιτήρια: Από 14€. Προπώληση: more.com

Ποιες άλλες παραστάσεις θα παρακολουθήσουμε στα ανοιχτά θέατρα

Ηρακλής Μαινόμενος

Το σπάνια σωζόμενο έργο του Ευριπίδη, «Ηρακλής Μαινόμενος», παρουσιάζει, αυτό το καλοκαίρι ο Δημήτρης Καραντζάς μαζί με έναν θίασο σπουδαίων ηθοποιών. Στο πιο σκοτεινό και ταυτόχρονα ανθρώπινο έργο του Ποιητή, ο Ηρακλής επιστρέφει από τον Άδη στη Θήβα, έχοντας ολοκληρώσει τους άθλους του, για να ανατρέψει το καθεστώς τυραννίας του Λύκου. Ωστόσο, μέσα από το ανελέητο παιχνίδι των θεών, ο μυθικός αυτός ήρωας θα κατρακυλήσει στην πιο επώδυνη συντριβή και θα βάψει τα χέρια του με το νοσηρό αίμα της γυναίκας του και των παιδιών του. Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Γάλλος, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Νίκος Μήλιας, Γκαλ Ρομπίσα, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Αντώνης Αντωνόπουλος, Φώτης Σιώτας και Δημήτρης Χατζηζήσης γίνονται εκείνη η κραυγή απόγνωσης του ανθρώπου μπροστά στη συνειδητοποίηση της αδυναμίας του, μέσα από μια παραβολή για το ανεπαρκές και «λίγο» της ανθρώπινης ύπαρξης απέναντι σε μια «ανώτερη δύναμη».
*Δείτε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας εδώ
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτεφανία Γουλιώτη: Μου έχουν προτείνει όλων των ειδών τις πολιτικές θέσεις12.09.2018

Άμλετ

Ο Θέμης Μουμουλίδης επιχειρεί, αυτό το καλοκαίρι, μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση πάνω στο κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ. Μαζί του, στη σκηνή, οι Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας και Δημήτρης Αποστολόπουλος σε μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Με όχημα την ποιητική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, η παράσταση παρακολουθεί το «γκρέμισμα» ενός «ετοιμόρροπου» κόσμου, σκοτεινού και αδίστακτου, χωρίς κανόνες και ηθική, όπου η φιλία και οι σχέσεις αίματος δεν σημαίνουν τίποτε.
*Δείτε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας εδώ
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com

Αίας

«Αίας», η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη παρουσιάζεται, το φετινό καλοκαίρι, σε περιοδεία. Στην εμβληματική τραγωδία του Σοφοκλή, ο Αίαντας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, ακολουθεί τον δρόμο της εκδίκησης, όταν τα όπλα του Αχιλλέα, τα οποία και δικαιούταν, καταλήγουν με δολοπλοκία στα χέρια του Οδυσσέα. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, ο Αίαντας αυτοκτονεί. Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών.
*Δείτε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας εδώ.
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπόστολος Χαντζαράς: Ζωγραφίζω για να εκφράσω τη δική μου αλήθεια12.09.2018

Μια άλλη Θήβα

«Μια άλλη Θήβα», η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, πραγματοποιεί καλοκαιρινή περιοδεία για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί το έργο του Γαλλό-Ουρουγουανού δραματουργού Σέρχιο Μπλάνκο, μια σύγχρονη σπουδή πάνω σε ζητήματα ανδρικής ταυτότητας, καταπίεσης, βίας, εγκλήματος, τιμωρίας, διακρίσεων αλλά και των δημιουργικών διαδικασιών της ίδιας της θεατρικής τέχνης. Ο Θάνος Λέκκας ερμηνεύει έναν συγγραφέα που συναντά, επί σειρά μηνών, μέσα στη φυλακή, τον 20χρονό πατροκτόνο ονόματι Μάρτιν, για να γράψει ένα έργο για εκείνον. Όταν η πρόταση ο ίδιος ο Μάρτιν να υποδυθεί τον εαυτό του στη σκηνή απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ένας νεαρός ηθοποιός, ο Φεδερίκο. Στον διπλό ρόλο Μάρτιν/Φεδερίκο ο Δημήτρης Καπουράνης, ο οποίος για την ερμηνεία του στην παράσταση έλαβε το Βραβείο Χορν.
*Δείτε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας εδώ
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com

Η Θάλασσα και ο Γέρος

To κλασικό και βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, «Ο Γέρος και η Θάλασσα», παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνκσι. Ο Τάσος Νούσιας υποδύεται τον Σαντιάγο, έναν γέρο μοναχικό ψαρά που θα δώσει τη μεγαλύτερη -ίσως και τελευταία- μάχη του με ένα τεράστιο μπλε μαρλίν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην απέραντη και ανεξερεύνητη θάλασσα. Στον ρόλο του Μανολίνο, του αφοσιωμένου νεαρού μαθητευόμενου του, ο Βασίλης Μηλιώνης. Με αφορμή τον τίτλο, προστέθηκε η φιγούρα της Θάλασσας που θα ερμηνεύσει η χορεύτρια Φαίδρα Σούτου και με τη φωνή της η Evelyn Assouad. Συνδυάζοντας κείμενο με χορό και 3D animation προβολές, η παράσταση, στη σκιά της κλιματικής κρίσης, μάς καλεί να ξαναθυμηθούμε την αναπόφευκτη και αινιγματική σύνδεση μας με τη φύση μέσα από την «κατάδυση» μας σε έναν πλούσιο σε συμβολισμούς κόσμο για την αναζήτηση του σκοπού, την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και τη συγκρουσιακή σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.
*Δείτε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας εδώ
Εισιτήρια: Από 17€. Προπώληση: more.com 

Τέλειοι Ξένοι

Οι «Τέλειοι Ξένοι», η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου και Πέτρου Λαγούτη, ύστερα από δύο ολόκληρες σεζόν στο κατάμεστο Θέατρο Αθηνά, πραγματοποιεί, αυτό το καλοκαίρι, το ταξίδι της στην Ελλάδα και την Κύπρο. Με πρωταγωνιστές τους Πέτρο Λαγούτη, Γιώργο Χρανιώτη,  Χρήστο Σαπουντζή, Κώστα Κάππα, Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ, Μένη Κωνσταντινίδου, Σοφία Μανωλάκου, Αλίκη Κακολύρη και το κείμενο του Π. Τζενοβέζε με τις ξεκαρδιστικές ανατροπές και τις απρόσμενες εξελίξεις που έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό. Στο έργο, επτά φίλοι  συναντιούνται για γεύμα σε ένα σπίτι και ποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις.
*Δείτε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας εδώ.
Εισιτήρια: Από 17€. Προπώληση: more.com

Διάλεξε τον Θάνατο σου Αγάπη μου

Το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου», μετά από δύο επιτυχημένους χειμώνες στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία, σε διασκευή-σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Κάτια Δανδουλάκη, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Γιώργος Γεροντιδάκης  και Πάνος Σταθακόπουλος πρωταγωνιστούν σε ένα έργο γεμάτο καταιγιστικές εξελίξεις και σασπένς, όπου κανείς δεν ξέρει ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός. Η Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πωλ Κορμπάν και την οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πωλ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στην Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή μεταξύ τους, ενώ νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία του σπιτιού. Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί μπερδεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
*Δείτε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας εδώ
Εισιτήρια: 23,00€ – 20,00€ -18,00€ -15,00€. Προπώληση: more.com

Κωμωδίες

Πλούτος

Αυτό το καλοκαίρι, το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα, επισκέπτεται αρχαία θέατρα της χώρας με την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος», σε σκηνοθεσία του Μάνου Βαβαδάκη. Ο γέρος Χρεμύλος πηγαίνει στο μαντείο των Δελφών για να ρωτήσει τον Απόλλωνα, αν πρέπει να αναθρέψει τον γιο του διδάσκοντάς του την αξία της αδικίας, που θα εξασφαλίσει τη μελλοντική του ευμάρεια. Ο Θεός τον παροτρύνει να ακολουθήσει τον πρώτο άνθρωπο που θα αντικρίσει βγαίνοντας από το μαντείο. Ο Χρεμύλος παίρνει στο κατόπι έναν γέρο τυφλό άνδρα. Με τη βοήθεια του δούλου του Καρίωνα, ανακαλύπτει πως ακολουθούσε τον Πλούτο. Πρωταγωνιστούν οι: Νίκος Γιαλελής, Κατερίνα Παπανδρέου, Κατερίνα Πατσιάνη, Ελίνα Ρίζου, Βασίλης Σαφός.
*Δείτε το πρόγραμμα της περιοδείας εδώ
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου/αντίτμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Εθνικό επισκέπτεται αρχαία θέατρα με Αριστοφάνη12.09.2018

O Κατά Φαντασίαν Ασθενής

Αιμίλιος Χειλάκης και Μανώλης Δούνιας συνεχίζουν τη μελέτη τους πάνω στον κορυφαίο Γάλλο κωμωδιογράφο Μολιέρο με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή». Ο υποχόνδριος και αρρωστοφοβικός αριστοκράτης Αργκάν είναι πεπεισμένος πως η υγεία του έχει κλονιστεί. Οι γιατροί -και κάθε είδους τσαρλατάνοι, που έχουν πέσει πάνω του, φαίνονται περισσότερο πρόθυμοι να τον απαλλάξουν από τεράστια χρηματικά ποσά παρά από την «ασθένεια» του. Τότε αποφασίζει να παντρέψει, χωρίς τη θέληση της, την κόρη του, Αγγελική, με έναν γιατρό για δωρεάν ιατρική φροντίδα. Στο στόχαστρό του Μολιέρου οι αυθεντίες, οι εξουσιαστές και κάθε είδους προνομιούχος που υποτιμά και καταπιέζει τον απλό πολίτη βάζοντας πάνω απ’ όλα το κέρδος και το προσωπικό του συμφέρον, με τον «διαχρονικό» Αργκάν ως τον σύγχρονο εκείνο ανικανοποίητο άνθρωπο που συνειδητοποιεί ότι η μεγαλύτερη του ανάγκη είναι η αγάπη. Παίζουν οι Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Νίκος Γκέλια, Παναγιώτης Γαβρέλας, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης και Δημήτρης Φιλιππίδης.
*Δείτε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας εδώ
Εισιτήρια: Κανονικό: 22€, Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65: 20€. Προπώληση: more.com

Δον Κιχώτης

Ο «Δον Κιχώτης», το κλασικό αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, παρουσιάζεται, το φετινό καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και θεατρική μεταφορά του Άκη Δήμου. Στον ρόλο του ονειρόπολου Ιππότη από τη Μάντσα ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Το αγαπημένο, σατιρικό ρομάντζο ξαναζωντανεύει στη σκηνή για να μάς υπενθυμίσει πόσο ανάγκη έχουμε να ονειρευόμαστε και να ξεπερνάμε τη συνήθεια της κοινοτοπίας. Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι οι κωμικές περιπέτειες και τα παθήματα του Δον Κιχώτη, η ποίηση, η ευαισθησία και η μεγάλη φαντασία. Τον Γιάννη Μπέζο πλαισιώνουν οι Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Παρθένα Χοροζίδου, Γιώργος Χατζής, Σταύρος Μαρκάλας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστος Πούλος – Ρένεσης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Νικίτα Ηλιοπούλου και Ιωάννα Ανεμογιάννη.
*Δείτε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας εδώ.
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com

Οκτώ Γυναίκες

Η πολυβραβευμένη αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά «Οκτώ Γυναίκες» ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα με τη σκηνοθετική υπογραφή του Χρήστου Σουγάρη, σε μια παράσταση που υπόσχεται στιγμές γέλιου, μυστηρίου και ανατροπών. Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Τάνια Τρύπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ευγενία Ξυγκόρου και Μαρίζα Τσάρη ενσαρκώνουν επί σκηνής τις «Οκτώ Γυναίκες», που με αφορμή μια οικογενειακή συνάντηση σε ένα απομονωμένο σπίτι, θα έρθουν αντιμέτωπες με έναν φόνο και τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά τους.
*Δείτε το πρόγραμμα της περιοδείας εδώ. 
Εισιτήρια: 20€ γενική είσοδος. 17€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ). Προπώληση: ticketservices.gr

Οι Παίχτες

Οι «Παίχτες», οι αξιαγάπητοι “μιλένιαλ” μπαγαπόντηδες του Γιώργου Κουτλή, μάς αποχαιρετούν, αυτόν τον Σεπτέμβρη, με μια παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Ο Γιάννης Νιάρρος,  ο Βασίλης Μαγουλιώτης,  ο Ηλίας Μουλάς,  ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, ο Θανάσης Δήμου, ο Γιώργος Τζαβάρας κι ο Γιώργος Μπουκαούρης συναντιούνται επί σκηνής και πάλι, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, για μερικά ακόμη ξέφρενα ταξίδια στον κόσμο της μπλόφας και του ρίσκου σ’ αυτήν την αξέχαστη κωμωδία αδρεναλίνης.
Κυριακή 1/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι “8 γυναίκες” του Ρομπέρ Τομά: Μια βουτιά στα ‘άδυτα’ του γυναικείου ψυχισμού12.09.2018

Περισσότερα από Art & Culture