MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 27-28 Ιουλίου

Αυτό το ΣΚ, το πρόγραμμα του Ηρωδείου ολοκληρώνεται με την Τραβιάτα του Βέρντι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, ενώ το Release Athens υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament στην Πλατεία Νερού σε μια μοναδική βραδιά για τους απανταχού metalheads. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιουλίου.

Monopoli Team

Θέατρο-Όπερα

1. Η Τραβιάτα του Βέρντι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου στο Ηρώδειο

Το πρόγραμμα του Ηρωδείου ολοκληρώνεται με την Τραβιάτα του Βέρντι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, που πρωτοπαρουσιάστηκε από τη ΕΛΣ στο ρωμαϊκό ωδείο το καλοκαίρι του 2019 με ξεχωριστή επιτυχία. Ο άτυχος έρωτας της “Κυρίας με τις καμέλιες” για τον Αλφρέντο Ζερμόν, όπως τον εμπνεύστηκε και τον μελοποίησε ο Βέρντι μέσα από μελωδίες μοναδικής δύναμης, οι οποίες γράφονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην καρδιά, θα ζωντανέψει για τέσσερις παραστάσεις (27, 28, 30 και 31 Ιουλίου 2024). Στην πρώτη διανομή η Αμερικανίδα σούπερ σταρ της όπερας Ναντίν Σιέρα θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Βιολέτας Βαλερί, με τον ανερχόμενο τενόρο Φρέντι Ντε Τομάζο στον ρόλο του Αλφρέντο Ζερμόν και τον διεθνώς αναγνωρισμένο βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά στον ρόλο του Τζόρτζιο Ζερμόν. Στο δεύτερο καστ, δύο διεθνώς αναγνωρισμένοι πρωταγωνιστές της ΕΛΣ, η Βασιλική Καραγιάννη και ο Τάσσης Χριστογιαννόπουλος στους ρόλους της Βιολέτας Βαλερί και του Τζόρτζιο Ζερμόν αντίστοιχα, και ο διάσημος Ιταλός τενόρος Φραντσέσκο Ντεμούρο στον ρόλο του Αλφρέντο.
Σάββατο 27, Κυριακή 28, Τρίτη 30 και Τετάρτη 31/7 στις 21:00
€25, €45, €55, €60, €85, €100, φοιτητικό, παιδικό: €15 / ΑμεΑ: €15
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

2. Η εκσυγχρονισμένη Εκάβη της Κομεντί Φρανσέζ στην Επίδαυρο

Ο κορυφαίος θίασος της Κομεντί Φρανσέζ, παρουσιάζει για ακόμη μία βραδιά στην Επίδαυρο την παράσταση «Hecuba, not Hecuba», σε συνεργασία με τον πολυσυζητημένο Πορτογάλο σκηνοθέτη Τιάγκο Ροντρίγκες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Στην πρώτη του αυτή συνεργασία με τον θίασο της Κομεντί Φρανσέζ, ο Τιάγκο Ροντρίγκες καταπιάνεται με την ιστορία της Εκάβης. Και όπως γίνεται πάντα στο χαρακτηριστικό μετωπικό του ιδίωμα, συμπλέκει το δράμα ενός αρχαίου μ’ ενός σύγχρονου ήρωα στον ίδιο διαχρονικό καμβά: εδώ μια Τρωαδίτισσα με μια γυναίκα σημερινή, ηθοποιό και μητέρα. Ο μύθος της τραγωδίας συναντάει όμως σπαρακτικά την οικεία πραγματικότητα της ηθοποιού, μητέρας ενός εφήβου στο φάσμα του αυτισμού, που έχει υποστεί κακοποίηση από το προσωπικό του ιδρύματος όπου τον έχει εμπιστευτεί. Καθώς οι ιθύνοντες προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση, αποφασίζει να τη δημοσιοποιήσει στον Τύπο.
Σάββατο 27/7 στις 21:00.
Διακεκριμένη Ζώνη: 55€, Ζώνη Α: 50€, Ζώνη Β: 24€-30€, Άνω Διάζωμα (Γ Ζώνη):25€, Άνω Διάζωμα (Δ Ζώνη): 5€ – 20€, Άνω Διάζωμα (Ε Ζώνη): 5€ – 15€, Άνω Διάζωμα (ΣΤ Ζώνη): 10€, Διαθέσιμα εισητήρια για μεταφορά στον Αρχαίο Χώρο Επιδαύρου: 16€
Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου, Επίδαυρος 210 52, 2753022026

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα σύγχρονο σκάνδαλο εμπνέει μιαν “άλλη” Εκάβη στην Επίδαυρο12.09.2018

3. Η Θάλασσα και ο Γέρος: Μια διασκευή πάνω στο έργο του Χέμινγουεϊ στη Νέα Μάκρη

Βασισμένο στο εμβληματικό έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, «Ο γέρος και η θάλασσα», η Μαρλέν Καμίνκσι παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία την παράσταση «Η Θάλασσα και ο Γέρος», με τον Τάσο Νούσια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το έργο αυτό κατατάσσεται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και παρομοιάζεται με ομηρικό έπος. Περιγράφει την ιστορία ενός ψαρά, του Σαντιάγο και το ταξίδι του στην ανεξερεύνητη και απέραντη θάλασσα. Την επική συνάντησή του με ένα υπέροχο μπλε μάρλιν, το οποίο ο ήρωας κατάφερε να ψαρέψει μετά από 84 ημέρες χωρίς ψαριά. Το ψάρι είναι πολύ δυνατό, ο Σαντιάγο δεν καταφέρνει να το σκοτώσει και εκείνο αγκιστρωμένο από την πετονιά του, τραβάει αυτόν και τη μικρή του βάρκα όλο και πιο βαθιά στη θάλασσα για τρεις μέρες και τρεις νύχτες. Ο Σαντιάγο τελικά καταφέρνει να σκοτώσει το ψάρι αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στη βάρκα το δένει στο πλάι της. Στο δρόμο της επιστροφής καρχαρίες του επιτίθενται και τρώνε όλη τη σάρκα του πελώριου ψαριού. Κάτω από αυτή την απλή ιστορία, κρύβεται ένας κόσμος πλούσιος σε συμβολισμούς και μεταφορές για την αναζήτηση του σκοπού, την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και τη συγκρουσιακή σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον… Η παράσταση κάνει στάση το Σάββατο 27/7 στη Νέα Μάκρη, ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσει το ταξίδι της σε επιλεγμένα θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Βασίλης Μηλιώνης, Φαίδρα Σούτου, Evelyn Assouad.
Σάββατο 27/7 στις 21:30
Από 15€
Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης, Λεωφ. Μαραθώνος 196, Μαραθώνας

4. ΙΝΩ project στο Θέατρο Χώρος

Η παράσταση Ινώ, είναι μια μουσικοθεατρική performance με θέμα την ενδυνάμωση της γυναίκας που νιώθει εγκλωβισμένη, προσπαθώντας να επιβιώσει μέσα σ’ ένα σύμπαν αντρών. Πρόκειται για μια σύγχρονη τραγωδία εμπνευσμένη από το έργο «Ινώ» του Ευριπίδη, καθώς και από τις διαφορετικές παραλλαγές του μύθου της Ινούς που προϋπήρχε του έργου. Urban αισθητική, dance μουσική, neon φώτα και καπνός συνθέτουν την ατμόσφαιρα του εγκλωβισμού της. Η γυναίκα κινείται ελεύθερα, σκέφτεται ελεύθερα, υπάρχει για τον εαυτό της. Θα καταφέρει να νικήσει τον άντρα-αστροναύτη; Μια αποτύπωση της σύγχρονης Βακχείας των clubs ως όχημα για τη γυναικεία χειραφέτηση. Μια σύγχρονη τραγωδία, σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Στέργιου Κοντακιώτη. *Παίζουν: Δήμητρα Κούζα, Γιώργος Μαυρίδης. Crew: Στέργιος Κοντακιώτης, Γιάννα Αλ Νακά, Απόστολος Στοίλας. Στο βίντεο εμφανίζεται η Έλενα Μαυρίδου. Στα χορικά ακούγονται οι Καλλιόπη Νίκου, Χρυσούλα Μαυρίδου, Αίμη Σαμπουρδάνη, Γιάννα Αλ Νακά, Μένη Κοντακιώτη.
Σάββατο 27 και Κυριακή 28/7 στις 22:00 και 23:30
10€
Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6-8, Βοτανικός

5. Θεόφιλος Sold, σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Μετά την επιτυχία στο θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών και στο Fougaro Art Center στο Ναύπλιο, η παράσταση «Θεόφιλος sold» ανέβηκε για λίγες μόνο παραστάσεις στο Παλαιό Πανεπιστήμιο (Μουσείο Ιστορίας) στην Πλάκα και αυτό το Σαββατοκύριακο ρίχνει αυλαία. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, του αυτοδίδακτου ζωγράφου και αγιογράφου, που μετέπειτα αναγνωρίστηκε ως πρωτοπόρος της λαϊκής τέχνης. H παράσταση δανειζόμενη στοιχεία λαϊκού θεάματος και τσίρκου, είναι προσιτή σε κοινό κάθε ηλικίας. Η Όλια Λαζαρίδου σκηνοθετεί το κείμενο του Σαμσών Ρακά και ερμηνεύουν δύο νέες χαρισματικές ηθοποιοί, η Αιμιλιανή Σταυριανίδου και η Αριάδνη Κωσταντακοπούλου.
Σάββατο 27 και Κυριακή 28/7 στις 21:00
12€ κανονικό, 10€ μειωμένο
Παλαιό Πανεπιστήμιο (Μουσείο Ιστορίας), Θόλου 5, Πλάκα

6. Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς, του Λέοντος Τολστόι στο Δημοτικό θέατρο Άλσους Ηλιούπολης

Η παράσταση «Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς», βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Λέοντος Τολστόι, παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηλιούπολης, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Το έργο βασίζεται στο αληθινό γεγονός του θανάτου του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ , όπως το διηγήθηκε στον ίδιο τον Τολστόι η μητέρα του αποθανόντος. Παρ’ όλο που δεν είναι από τα πιο γνωστά, συγκαταλέγεται από φιλοσόφους και λογοτέχνες, στα πιο σημαντικά και πιο ώριμα έργα του Τολστόι. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Γαλίτης, Θανάσης Κουρλαμπάς.
Κυριακή 28/7 στις 21:15

Κανονικό: 17€, προπώληση: 15€
Δημοτικό θέατρο Άλσους Ηλιούπολης, Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό το Μπουένος Άιρες ξεκινάει τον παραστατικό χειμώνα η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ12.09.2018

Συναυλίες

7. Release Athens 2024: Oι Behemoth και οι Testament στην Πλατεία Νερού

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament, την Κυριακή 28 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, εκ των κορυφαίων ονομάτων του progressive death metal, σε μια μοναδική βραδιά για τους απανταχού metalheads.
Κυριακή 28/7 στις 17:30
Από 33€
Πλατεία Νερού, Φάληρο 

8. Η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη, επιστρέφει 10 χρόνια μετά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, αυτή τη φορά στον ατμοσφαιρικό χώρο του μικρού θεάτρου Επιδαύρου και μας μεταφέρει για μία ακόμη βραδιά σε “άλλα μονοπάτια” πλημμυρισμένα απο μνήμες, λαϊκά και ρεμπέτικα. Με ακουστική διάθεση και μια μπάντα που δημιουργήθηκε ειδικά για την παράσταση, η χαρισματική τραγουδίστρια θα περιπλανηθεί αυτή τη φορά στους δρόμους του λαϊκού μας τραγουδιού με αφετηρία το «Μονοπάτι» του Γιώργου Μουζάκη, δίνοντας νέα πνοή σε διαλεχτά λαϊκά, ελαφρά και αρχοντορεμπέτικα και θα φτάσει μέχρι το σήμερα του λαϊκού μας τραγουδιού, κάνοντας και κάποιες «στάσεις» σε λαϊκά τραγούδια της Μεσογείου. Όλα αυτά με μια εξαμελή ομάδα μουσικών υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικού μουσικού Θωμά Κωνσταντίνου.
Σάββατο 27/7 στις 21:30
Ενιαία Ζώνη: 5€ – 25€
Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, Παλιά Επίδαυρος, Αργολίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια βραδιά στην Ταράτσα του Φοίβου, ή αλλιώς στο metaverse ενός ακομπλεξάριστου βαριετέ σόου12.09.2018

Έκθεση

9. «Κύπρος ’74. Δεν ξεχνώ»: Έκθεση μνήμης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Η έκθεση μνήμης «Κύπρος΄74. Δεν ξεχνώ», φιλοξενείται, με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Η έκθεση είναι αφιερωμένη σε μια ξεχωριστή πτυχή της κυπριακής τραγωδίας, την πανελλήνια συμπαράσταση στον λαό της Κύπρου, καθώς και στον συνεχή αγώνα του για ελευθερία και δικαιοσύνη. Μέσα από σπάνιες αφίσες της περιόδου και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, που εκπέμπουν ποικίλα μηνύματα και συμβολισμούς, αναδεικνύονται τα τραγικά γεγονότα με έναν εύληπτο τρόπο.
Από Τρίτη έως Κυριακή στις 10:00 – 16:00
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13, Αθήνα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις