MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
26
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διατροφή: Πόσο αντέχουν τα φαγητά εκτός ψυγείου το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι είναι εδώ… Αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς εκτός από τα μπάνια και τον ήλιο, πολλοί θα αρρωστήσουν από ασθένειες που μεταδίδονται από τα τρόφιμα.

@unsplash
Monopoli Team

Πολλές τροφικές δηλητηριάσεις μπορούν να αποφευχθούν ακολουθώντας ορισμένους βασικούς κανόνες σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, όπως να μην αφήνετε τα τρόφιμα για πολύ καιρό έξω στη ζέστη. Πόσο αντέχουν το καλοκαίρι τα φαγητά έξω από το ψυγείο;

Γενικός κανόνας

Καλό είναι να μην αφήσετε οποιοδήποτε φαγητό έξω για περισσότερο από 2 ώρες και μόνο 1 ώρα εάν η θερμοκρασία είναι πάνω από 30 ℃. Λαμβάνοντας υπόψη αυτόν τον γενικό κανόνα των 2 ωρών/1 ώρας, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για μερικά από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά φαγητά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦρούτα με τυρί: Ποια ταιριάζουν με ποιο και πόσες θερμίδες έχουν;12.09.2018

Μαγειρευτά κρέατα

Πόσο καιρό μπορεί να μείνει έξω το μαγειρεμένο κρέας πριν χαλάσει; Όταν ζεσταίνετε τη ψησταριά, θυμηθείτε το εξής: Να διατηρείτε «το ζεστό φαγητό ζεστό και το κρύο φαγητό κρύο».

Καλό είναι να βάζετε όλα τα ψητά μπιφτέκια, τα χοτ ντογκ και τις μπριζόλες στο πλάι της ψησταριάς, όπου θα διατηρούνται ζεστά, αντί να τα βάζετε σε μια πιατέλα όπου μπορούν να αναπτυχθούν βακτήρια, αν την αφήσετε πολύ μακριά. Στη συνέχεια, βάλτε ό,τι περίσσεψε στο ψυγείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈχεις περάσει τα 40; Ποια τρόφιμα είναι καλό να εντάξεις στην καθημερινότητά σου12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από Διατροφή