MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
26
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Τελικά η καφεΐνη στη σοκολάτα μπορεί να εμποδίσει τον βραδινό σου ύπνο;

Είναι η καφεΐνη στη σοκολάτα αρκετά ισχυρή για να σας κρατήσει ξύπνιους τη νύχτα;

Πηγή: Pexels
Monopoli Team

Η σοκολάτα είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι περιέχει καφεΐνη, κάποιοι αναρωτιέστε μήπως η βραδινή σας λιχουδιά σαμποτάρει κρυφά τον ύπνο σας.

Αυτή η σκέψη είναι σωστή: Δεν είναι μόνο ο καφές, το μαύρο και το πράσινο τσάι και τα ενεργειακά ποτά που θα μπορούσαν να σας κρατήσουν ξύπνιους τις βραδινές ώρες. Και αυτό γιατί υπάρχουν πολλές τροφές που περιέχουν επίσης καφεΐνη, με τη σοκολάτα να είναι ανάμεσά τους. Είναι όμως η σοκολάτα μια πραγματικά σημαντική πηγή που θα μπορούσε να σας εμποδίσει να αποκοιμηθείτε ή να έχετε άλλα συμπτώματα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕύκολα και ακαταμάχητα μπισκότα με μπανάνα και βρώμη στο air fryer12.09.2018

Η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη ή όχι;

Ναι, οι περισσότερες σοκολάτες περιέχουν καφεΐνη. Αλλά η ποσότητα ποικίλλει ανάλογα με το ποσοστό του κακάο, τον τρόπο επεξεργασίας της σοκολάτας και άλλους παράγοντες.

Στη σοκολάτα γάλακτος, υπάρχουν περίπου 20 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης ανά 100 γραμμάρια. Στη μαύρη σοκολάτα, το επίπεδο μπορεί να ποικίλλει λίγο περισσότερο και κυμαίνεται από 50 χιλιοστόγραμμα έως 150 χιλιοστόγραμμα ανά 100 γραμμάρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ3 tips για να κοιμηθείς καλά, όταν έξω έχει ζέστη και εσύ δεν έχεις κλιματιστικό12.09.2018

Για να γίνει κατανοητό αυτό, θα σας παραθέσω το παράδειγμα μιας τυπικής μερίδας δύο τετραγώνων (περίπου 25 γραμμάρια) μιας πλάκας σοκολάτας. Εάν τρώτε σοκολάτα γάλακτος, η περιεκτικότητα σε καφεΐνη σε μια μερίδα είναι περίπου πέντε χιλιοστόγραμμα – και για τη μαύρη σοκολάτα από 12 χιλιοστόγραμμα έως 38 χιλιοστόγραμμα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνιστά στους ανθρώπους να μην καταναλώνουν περισσότερα από 400 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα , ένα ή δύο τετράγωνα σοκολάτας είναι πραγματικά πολύ μικρή ποσότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή