MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μολύνθηκε ο Σηκουάνας – Ξανά ακατάλληλος για αγώνες

Σε τραγική κατάσταση ο Σηκουάνας, λόγω των βροχοπτώσεων. Αναβλήθηκαν οι σημερινές προπονήσεις

Photo by Andrew Boersma on Unsplash
Photo by Andrew Boersma on Unsplash
Monopoli Team

Με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Παρίσι 2024 και το Παγκόσμιο Τρίαθλο, έγινε γνωστό ότι η ποιότητα του νερού στον ποταμό Σηκουάνα εξακολουθεί να είναι κάτω από τα αποδεκτά πρότυπα, με αποτέλεσμα να πρέπει να ακυρωθούν οι προπονήσεις για το αγώνισμα της κολύμβησης, αφού «προτεραιότητα είναι η υγεία των αθλητών».

Το τρίαθλο των ανδρών πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη και, σε περίπτωση που η ποιότητα του νερού δεν φτάσει το απαιτούμενο πρότυπο την ημέρα του αγώνα, οι αγώνες τριάθλου έχουν δύο ημέρες – 1 και 2 Αυγούστου – ενσωματωμένες στο πρόγραμμα.

Εάν η ποιότητα των υδάτων δεν κριθεί κατάλληλη τις ημέρες αυτές, το κολυμβητικό σκέλος του τριάθλου θα καταργηθεί και θα μετατραπεί σε δίαθλο, με τους αθλητές να αγωνίζονται μόνο στο ποδήλατο και στο τρέξιμο.

Οι δοκιμές νωρίτερα τον Ιούλιο έδειξαν ότι ο Σηκουάνας ήταν αρκετά καθαρός για κολύμβηση, αλλά οι έντονες βροχοπτώσεις στη γαλλική πρωτεύουσα την Παρασκευή και το Σάββατο οδήγησαν στην υποβάθμιση της ποιότητας του νερού.

Η ανακοίνωση πρόσθεσε: «Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στον Σηκουάνα [την Κυριακή] αποκάλυψαν επίπεδα ποιότητας νερού που κατά την άποψη της διεθνούς ομοσπονδίας, World Triathlon, δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις για να επιτραπεί η διεξαγωγή του αγώνα. Αυτό οφείλεται στη βροχή που έπεσε στο Παρίσι στις 26 και 27 Ιουλίου.

Δεδομένης της πρόβλεψης του καιρού για τις επόμενες 36 ώρες, το Παρίσι 2024 και το World Triathlon είναι βέβαιοι ότι η ποιότητα του νερού θα επανέλθει σε επίπεδα κάτω των ορίων πριν από την έναρξη των αγώνων τριάθλου στις 30 Ιουλίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλυμπιακοί Αγώνες 2024: Συγγνώμη ζητούν οι διοργανωτές για την παρωδία του «Μυστικού Δείπνου»12.09.2018

Σημαντικές βροχοπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν στην έκπλυση ανεπεξέργαστων λυμάτων στον ποταμό, αλλά η ανακοίνωση προσθέτει: «Όπως παρατηρήθηκε τον Ιούλιο, με τις καλοκαιρινές συνθήκες (περισσότερη ηλιοφάνεια, υψηλότερες θερμοκρασίες, παρατεταμένη απουσία βροχής) η ποιότητα των υδάτων στον Σηκουάνα έχει βελτιωθεί σημαντικά».

Και οι δύο κολυμβητικοί αγώνες ανοικτής θάλασσας 10 χιλιομέτρων στις 8 και 9 Αυγούστου θα μπορούσαν να μεταφερθούν στο Vaires-sur-Marne στον ποταμό Marne, ανατολικά του Παρισιού, αν χρειαστεί.

Το κολυμβητικό σκέλος του τριάθλου επρόκειτο να διεξαχθεί τη Δευτέρα. Η προπόνηση για ποδήλατο και τρέξιμο θα διεξαχθεί κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλυμπιακοί Αγώνες 2024: Ποιοι έλληνες αθλητές αγωνίζονται σήμερα;12.09.2018

Με πληροφορίες από το BBC

Περισσότερα από Επίκαιρα