MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πέντε ταινίες και δύο σειρές που θα σε βάλουν στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι μια καλή στιγμή να κάνεις binge-watching στις ακόλουθες προτάσεις.

Chariots of Fire
Monopoli Team

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν και επίσημα, την Παρασκευή (26/7), στο λαμπερότερο από ποτέ, και ταυτόχρονα βροχερό, Παρίσι. O Τομά Ζολί οραματίστηκε μία ιδιαίτερη τελετή έναρξης, εμπνευσμένη από το ρεύμα του γαλλικού υπερρεαλισμού, που στήθηκε σε όλη την Πόλη του Φωτός. Ένα κινηματογραφικό, σε κάποιες στιγμές, υπερθέαμα και ένα εντυπωσιακό φινάλε. Η Σελίν Ντιόν ήταν συγκλονιστική, ερμηνεύοντας από τον Πύργο του Άιφελ το «Hymne à l’amour».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Όνειρο που έγινε πραγματικότητα»: H Σελίν Ντιόν συγκινεί για την εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες12.09.2018

Οι αγώνες έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο αν θέλεις το κάτι παραπάνω για να μπεις στο πνεύμα και το κλίμα των Ολυμπιακών Αγώνων, τότε δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις τις ακόλουθες πέντε ταινίες και τις δύο σειρές.

Chariots of Fire

Θα ήταν μεγάλο λάθος αν αυτή η ταινία, που κέρδισε 4 Όσκαρ, δεν βρισκόταν στη λίστα. Το Chariots of Fire, που κυκλοφόρησε το 1981, ακολουθεί την αληθινή ιστορία δύο αθλητών, του Έρικ Λίντελ και του Χάρολντ Άμπραχαμς. Οι δυο τους αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924, στο Παρίσι, αντιμετωπίζοντας όμως διάφορα προβλήματα εξαιτίας της πίστης τους. Ο πρώτος, Χριστιανός που έτρεξε για την πίστη του και ο δεύτερος, Εβραίος, που έτρεξε εναντίον των προκαταλήψεων. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί πως η ταινία έχει μείνει στην ιστορία, και για τη μουσική επένδυση του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Eddie the Eagle

Ο Χιου Τζάκμαν και ο Τάρον Έγκερτον ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πουν, το 2016, την ιστορία του Βρετανού Μάικλ Eντουαρντς, του πρώτου αθλητή που εκπροσώπησε τη Μεγάλη Βρετανία στο άλμα με σκι, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Κάλγκαρι το 1988. Ο Έντουαρτς, παρά το γεγονός ότι τερμάτισε τελευταίος, κατάφερε να γίνει σύμβολο, κυρίως για την επιμονή του. Στην ουσία, έγινε διάσημος, ακριβώς γι’ αυτό που ήταν.

I, Tonya

Το 2017, πριν η Μάργκοτ Ρόμπι γίνει η Μπάρμπι, υποδύθηκε την αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Τόνια Χάρντινγκ. Η ιστορία είναι γνωστή, καθώς η Χάρντινγκ έγινε συνεργός μιας επίθεσης που δέχτηκε στις 6 Ιανουαρίου 1994, η αντίπαλος της, Νάνσι Κέριγκαν. Η Κέριγκαν δέχτηκε επίθεση με λοστό, σπάζοντας το πόδι της και θέτοντας σε κίνδυνο την υποψηφιότητα της για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η έρευνα του FBI αποκάλυψε πως ο σύζυγος της Τόνια Χάρντινγκ, πλήρωσε κάποιον για να την τραυματίσει. Η ταινία έχει τρομερό ενδιαφέρον, κυρίως γιατί αφήνει στους θεατές να αποφασίσουν αν η Χάρντινγκ είναι εξίσου θύμα ή όχι. Αυτή την ταινία θα την βρεις στο Ertflix.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλυμπιακοί Αγώνες 2024: Συγγνώμη ζητούν οι διοργανωτές για την παρωδία του «Μυστικού Δείπνου»12.09.2018

Περισσότερα από Cine News