MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Συγγνώμη ζητούν οι διοργανωτές για την παρωδία του «Μυστικού Δείπνου»

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ζητούν συγγνώμη από τους χριστιανούς αλλά και όλους όσοι ενδεχομένως προσβλήθηκαν από την παρωδία του «Μυστικού Δείπνου», κατά την τελετή έναρξης.

Monopoli Team

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ζητούν συγγνώμη από τους καθολικούς και άλλους χριστιανούς που εξοργίστηκαν από ένα σκετς που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης και που παρωδούσε τον διάσημο πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, «Ο Μυστικός Δείπνος».

Το εν λόγω σκετς περιελάμβανε 18 ερμηνευτές που πόζαραν πίσω από ένα μακρύ τραπέζι όπως ακριβώς απεικονίζονται ο Ιησούς και οι δώδεκα Απόστολοί του στον πίνακα του ντα Βίντσι. Ανάμεσα στους ερμηνευτές ήταν drag queens, ένα τρανς μοντέλο και ένας γυμνός τραγουδιστής, που υποδυόταν τον θεό Διόνυσο – γεγονός που προκάλεσε την οργή της Καθολικής Εκκλησίας και της θρησκευτικής δεξιάς στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλυμπιακοί Αγώνες 2024: Ποιοι έλληνες αθλητές αγωνίζονται σήμερα;12.09.2018

Από την πλευρά της και μετά τον σάλο που προκλήθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκπρόσωπος της διοργάνωσης Παρίσι 2024 έκανε την εξής ανακοίνωση στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου: «Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα. Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανεκτικότητα. Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε αυτή η φιλοδοξία και λυπούμαστε πολύ αν τυχόν ο κόσμος προσβλήθηκε». 

Η Γαλλία, αν και υπερήφανη για την πλούσια καθολική της κληρονομιά, έχει επίσης μακρά παράδοση κοσμικότητας και αντικληρικαλισμού. Η βλασφημία δεν είναι μονάχα νόμιμη, αλλά θεωρείται από πολλούς ως βασικός πυλώνας της ελευθερίας του λόγου. Έτσι το συγκεκριμένο σκετς βρήκε τους υποστηρικτές του, οι οποίοι μάλιστα αναγνώρισαν το μήνυμά του για συμπερίληψη και ανεκτικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Όνειρο που έγινε πραγματικότητα»: H Σελίν Ντιόν συγκινεί για την εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες12.09.2018

Την ίδια στιγμή η καθολική εκκλησία της Γαλλίας δήλωσε ότι λυπάται για μια τελετή που «περιελάμβανε σκηνές χλευασμού και εμπαιγμού του χριστιανισμού». Μάλιστα, ορισμένοι Γάλλοι αθλητές δυσκολεύτηκαν να κοιμηθούν εξαιτίας του αντίκτυπου που προκάλεσε αυτή η αντιπαράθεση, ανέφερε ο εκπρόσωπος των επισκόπων Γαλλίας για τους Αγώνες, Emmanuel Gobilliard.

Ιταλοί επίσκοποι δήλωσαν με τη σειρά τους ότι αυτό που θα έπρεπε κανονικά να είναι μια γιορτή του γαλλικού πολιτισμού πήρε μια «απροσδόκητα αρνητική τροπή, μετατρεπόμενη σε μια παρέλαση από μπανάλ λάθη, συνοδευόμενη από τετριμμένες και προβλέψιμες ιδεολογίες». Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Avvenire, την καθημερινή ιταλική εφημερίδα που πρόσκειται στην καθολική εκκλησία, ανέφερε: «Μη μας περάσετε για φανατικούς ηθικολόγους, αλλά ποιο είναι το νόημα να πρέπει να βιώνουμε κάθε παγκόσμιο γεγονός, ακόμη και ένα αθλητικό, σαν να πρόκειται για Gay Pride;».

Με πληροφορίες από Guardian. 

Περισσότερα από ShowBiz