MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Χωρίς πορτοφόλι: Όλα όσα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Ένα διήμερο αφιέρωμα στο νουάρ σε σινεμά και λογοτεχνία, η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη στο Θέατρο Βράχων, παραστάσεις, ταινίες, συναυλίες και πολλά άλλα, με ελεύθερη είσοδο, από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου έως τη Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Monopoli Team

1. Σινεμά & Λογοτεχνία στο Glendora Bar

The killing

Ένα διήμερο αφιέρωμα στο νουάρ σε σινεμά και λογοτεχνία διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο ΑΜΟΝΙ και το bar Glendora. Σήμερα, στις 20:00 θα διοργανωθεί παζάρι βιβλίου και στις 21:30 θα προβληθεί η ταινία “The Killing” του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ένα φιλμ νουάρ αμερικανικής παραγωγής του 1956, στο οποίο ο Crook Johnny Clay συγκεντρώνει μια ομάδα πέντε ατόμων για να σχεδιάσει και να εκτελέσει μια τολμηρή ληστεία ιπποδρομιών. Την Τρίτη, μετά το παζάρι βιβλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε για το βιβλίο «Αουτσάιντερ» του Νικόλα Ασηθιανάκις, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Libris X Machina. Το βιβλίο εστιάζει σε μια γυναίκα και δύο άνδρες, οι οποίοι συμμετέχουν σε ένα τρίγωνο και είναι κατεστραμμένοι από ένα σκοτεινό παρελθόν με πολλά καλά κρυμμένα μυστικά.
Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 στις 20:00
Glendora, Μεγ. Αλεξάνδρου 81, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Το «Vertigo» και οι άλλοι…12.09.2018

2. Κινηματογραφικές προβολές στο πάρκο Μαρία Κάλλας

Ξεκίνησαν οι κινηματογραφικές προβολές για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο στο πάρκο Μαρία Κάλλας. Στόχος του Δήμου Βριλησσίων είναι να προσφέρει εναλλακτικές διεξόδους δωρεάν διασκέδασης για όλη την οικογένεια. Τη Δευτέρα 29/07 θα προβληθεί η ταινία «Μάλιστα, Σεφ». Η Κάτι είναι μια σου-σεφ που ονειρεύεται να ανοίξει το δικό της εστιατόριο. Στρυμωγμένη οικονομικά, θα δεχτεί απρόθυμα να δουλέψει σε μία δομή για πρόσφυγες, όπου το πάθος της για μαγειρική θα αλλάξει τη ζωή πολλών νεαρών μεταναστών.
Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 20:30
Πάρκο Μαρία Κάλλας, Αναπαύσεως και Λεωφόρος Πεντέλης, Πεντέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό το Μπουένος Άιρες ξεκινάει τον παραστατικό χειμώνα η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ12.09.2018

3. Η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη στο Θέατρο Βράχων

Η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη, όπως αποδίδεται μέσα από το μοναδικό στην ιστορία του πολιτισμού κείμενο του Πλάτωνα, «Απολογία Σωκράτη», παρουσιάζεται στο Θέατρο Βράχων Άννα Συνοδινού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων με την χορηγία του Δήμου Δάφνης-Υμηττού. Ο Δήμος Αβδελιώδης, εμπνευστής και δημιουργός της δυνατότητας να μιλιέται σήμερα η αρχαία ελληνική ως ζωντανή γλώσσα, επαναφέρει στο κοινό την παράσταση που έγινε εμπειρία ζωής για όσους την είχαν παρακολουθήσει. Η παράσταση με τον Gilles Decorvet, στον ρόλο του Σωκράτη, δόθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στη Γενεύη, με καθηλωτική αποδοχή από το ελβετικό κοινό, ενώ προγραμματίζονται νέες παραστάσεις ανά την Ευρώπη και τον κόσμο.
Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 21:00
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα -Όσα θα δούμε αυτό το καλοκαίρι12.09.2018

4. Sunset DJ Sets στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Mε φόντο το ηλιοβασίλεμα, συντροφιά με το απολαυστικό Aperol Spritz και ρυθμούς από soul, funk και trip hop, μέχρι electronica και world beats, τα Sunset DJ Sets στη βεράντα του Φάρου είναι ο απόλυτος προορισμός για τις ζεστές βραδιές του φετινού καλοκαιριού. Την Τετάρτη 31 Ιουλίου, στον Φάρο θα βρεθεί ο Ανδρέας Μητρέλης. Ο Ανδρέας Μητρέλης είναι DJ, παραγωγός, συλλέκτης και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρείας Veego Records. Σπούδασε Μουσική Παραγωγή και Τεχνολογία στο Λονδίνο και τα DJ sets του είναι χαρακτηριστικά καθώς διανύουν ένα ευρύ φάσμα από psych folk grooves μέχρι afro funk και disco. Η καριέρα του ως DJ ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και μέχρι σήμερα έχει μιξάρει μουσική σε επιδείξεις μόδας, clubs, φεστιβάλ (Sonar) και ιδιωτικά πάρτι, ενώ είναι μέλος του DJ duo Greece Goes Modern.
Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 20:00
Φάρος, ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Σαρωνικό μέχρι την Ακρόπολη: Sunset DJ Sets με θέα από τη βεράντα του ΚΠΙΣΝ και ελεύθερη είσοδο12.09.2018

5. The Storyville Ragtimers: Ένα αφιέρωμα στον Louis Armstrong ”Black & Blue”

Οι Storyville Ragtimers, την Τετάρτη, θα παρουσιάσουν στο “Φεστιβάλ Ρεματιάς” ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Louis Armstrong με τίτλο “Black & Blue”. Οι Storyville Ragtimers δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2015 και οι κοινές του αναφορές είναι η αγάπη τους για τη Νέα Ορλεάνη, το Storyville (τη συνοικία της Νέας Ορλεάνης που γεννήθηκε η Jazz), τα “sporting houses” της Basin’ Street.  Ο Duke Ellington έλεγε πως αν ένας άνθρωπος δικαιούται να λέγεται “Μr Jazz” αυτός δεν είναι άλλος από τον Louis Armstrong και όχι άδικα. Για αυτό, οι Storyville Ragtimers θα μας παρουσιάσουν μια ιστορική αναδρομή από την αρχή μέχρι και την κορύφωση της τεράστιας καριέρας του.
Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Ρεματιάς 2024: «Νύχτες αλληλεγγύης» με συναυλίες, παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις12.09.2018

6. “Στέλλα Βιολάντη” του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024 “Όμορφες νύχτες στην πόλη”, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση “Στέλλα Βιολάντη” του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου. Η Στέλλα Βιολάντη, κόρη του Ζακυνθινού μεγαλέμπορου Παναγή Βιολάντη, ενδίδει στην ερωτική πολιορκία ενός ξεπεσμένου ευγενούς, του Χρηστάκη Ζαμάνου, ζώντας μέσα στη γλυκιά πλάνη των αισθημάτων της και χωρίς να υπολογίσει την αδυσώπητη αντίδραση του ασφυκτικού αστικού περίγυρου των αρχών του 20ού αιώνα. Σε μια χρωμαστιστή κόλλα χαρτί του απαντά “Είμαι δική σου. Αγάπα με”. Αυτό είναι το έγκλημά της για το οποίο θα πληρώσει πολύ ακριβά. Ο ερωτάς της θα είναι μαρτυρικός. “Έρως Εσταυρωμένος”.
Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 21:00
Θέατρο Άλσους Βεΐκου, Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς

7. Olympic Festival Paris 2024 στο ΚΠΙΣΝ: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην Ολυμπιακή χρονιά για κάθε ηλικία

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μετατρέπεται σε ένα μοναδικό σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024. Μπορεί φέτος το καλοκαίρι η καρδιά της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης να χτυπά στη Γαλλία, όμως όλες και όλοι μπορούν να πάρουν μια γεύση από τους 33ους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Olympic Festival Paris 2024.  Εκτός από την αναμετάδοση των αγώνων, ένα πλούσιο πρόγραμμα από αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και μεταδόσεις των Αγώνων από το πρωί στο Park Kiosk, συνθέτουν το παζλ του Olympic Festival Paris 2024 και μάς περιμένουν στο Πάρκο.
Δευτέρα 29, Τρίτη 30 και Τετάρτη 31 Ιουλίου, Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Αυγούστου από το πρωί
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOlympic Festival Paris 2024 στο ΚΠΙΣΝ: Το πρόγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων και δράσεων12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις