MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Οι προτάσεις μας για την εβδομάδα 29/7 – 2/8

Αυτή την εβδομάδα ο σκηνοθέτης Θάνος Παπακωνσταντίνου αναμετράται με τις αποκαλυπτικές «Βάκχες», ενώ Placebo και Lenny Kravitz μάς περιμένουν για δύο απίστευτα live. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας αυτή την εβδομάδα (29/7 – 2/8).

Monopoli Team

Θέατρο

1. Η Θάλασσα και ο Γέρος: Μια διασκευή πάνω στο έργο του Χέμινγουεϊ στο Θέατρο Βράχων

Βασισμένο στο εμβληματικό έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, «Ο γέρος και η θάλασσα», η Μαρλέν Καμίνκσι παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία την παράσταση «Η Θάλασσα και ο Γέρος», με τον Τάσο Νούσια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το έργο αυτό κατατάσσεται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και παρομοιάζεται με ομηρικό έπος. Περιγράφει την ιστορία ενός ψαρά, του Σαντιάγο και το ταξίδι του στην ανεξερεύνητη και απέραντη θάλασσα. Την επική συνάντησή του με ένα υπέροχο μπλε μάρλιν, το οποίο ο ήρωας κατάφερε να ψαρέψει μετά από 84 ημέρες χωρίς ψαριά. Το ψάρι είναι πολύ δυνατό, ο Σαντιάγο δεν καταφέρνει να το σκοτώσει και εκείνο αγκιστρωμένο από την πετονιά του, τραβάει αυτόν και τη μικρή του βάρκα όλο και πιο βαθιά στη θάλασσα για τρεις μέρες και τρεις νύχτες. Ο Σαντιάγο τελικά καταφέρνει να σκοτώσει το ψάρι αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στη βάρκα το δένει στο πλάι της. Στο δρόμο της επιστροφής καρχαρίες του επιτίθενται και τρώνε όλη τη σάρκα του πελώριου ψαριού. Κάτω από αυτή την απλή ιστορία, κρύβεται ένας κόσμος πλούσιος σε συμβολισμούς και μεταφορές για την αναζήτηση του σκοπού, την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και τη συγκρουσιακή σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον… Η παράσταση κάνει στάση απόψε στον Βύρωνα, ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσει το ταξίδι της σε επιλεγμένα θέατρα σε όλη την Ελλάδα. *Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Βασίλης Μηλιώνης, Φαίδρα Σούτου, Evelyn Assouad.
Τρίτη 30/7 στις 21:30
Από 15€
Θέατρο Βράχων, Κύπρου 50-54, Βύρωνας

2. ΙΝΩ project στο Θέατρο Χώρος

Η παράσταση Ινώ, είναι μια μουσικοθεατρική performance με θέμα την ενδυνάμωση της γυναίκας που νιώθει εγκλωβισμένη, προσπαθώντας να επιβιώσει μέσα σ’ ένα σύμπαν αντρών. Πρόκειται για μια σύγχρονη τραγωδία εμπνευσμένη από το έργο «Ινώ» του Ευριπίδη, καθώς και από τις διαφορετικές παραλλαγές του μύθου της Ινούς που προϋπήρχε του έργου. Urban αισθητική, dance μουσική, neon φώτα και καπνός συνθέτουν την ατμόσφαιρα του εγκλωβισμού της. Η γυναίκα κινείται ελεύθερα, σκέφτεται ελεύθερα, υπάρχει για τον εαυτό της. Θα καταφέρει να νικήσει τον άντρα-αστροναύτη; Μια αποτύπωση της σύγχρονης Βακχείας των clubs ως όχημα για τη γυναικεία χειραφέτηση. Μια σύγχρονη τραγωδία, σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Στέργιου Κοντακιώτη. *Παίζουν: Δήμητρα Κούζα, Γιώργος Μαυρίδης. Crew: Στέργιος Κοντακιώτης, Γιάννα Αλ Νακά, Απόστολος Στοίλας. Στο βίντεο εμφανίζεται η Έλενα Μαυρίδου. Στα χορικά ακούγονται οι Καλλιόπη Νίκου, Χρυσούλα Μαυρίδου, Αίμη Σαμπουρδάνη, Γιάννα Αλ Νακά, Μένη Κοντακιώτη.
Δευτέρα 29, Τρίτη 30, Τετάρτη 31/7 στις 22:00 και 23:30
10€
Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6-8, Βοτανικός

3. Μια μέλισσα τον Αύγουστο, του Θοδωρή Αθερίδη στην Ταράτσα του Θέατρου Λαμπέτη

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο κοινό, η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη, «Μία Μέλισσα τον Αύγουστο», παρουσιάζεται στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικορέστης Χανιωτάκης που συνεργάζεται μ’ έναν θίασο υπέροχων ηθοποιών και χαρίζουν δροσιά στα καλοκαιρινά βράδια μέσα στο κέντρο της πόλης. Η ιστορία; Ο Χάρης κι η παρέα του κάνουν διακοπές σε μια ειδυλλιακή απομονωμένη παραλία. Ξαφνικά τον τσιμπάει μια μέλισσα, η οποία του προκαλεί ένα έντονο πρήξιμο και φέρνει στην επιφάνεια τον “άλλο του εαυτό”. Το λίγο πιο “γεματούτσικο” alter ego του Χάρη θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ’ αυτόν, στην γυναίκα του και στην ερωμένη του, προκαλώντας ανελέητο πανικό στην παρέα και ασταμάτητο γέλιο στο κοινό. *Παίζουν: Ελένη Βαΐτσου, Γιάννης Δρακόπουλος,Θάνος Μπίρκος, Νάνσυ Μπούκλη, Σπύρος Σταμούλης, Αναστασία Τσιλιμπίου.
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15

Γενική είσοδος: 17€, μειωμένο: 15€
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

4. Οκτώ Γυναίκες, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη στο Λαύριο

Η διάσημη αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά «Οκτώ Γυναίκες» ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα για να προσφέρει άφθονες δόσεις γέλιου, μυστηρίου και ανατροπών με μια αχτύπητη γυναίκεια dream team: Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Τάνια Τρύπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ευγενία Ξυγκόρου, Μαρίζα Τσάρη. Υπόθεση: Οκτώ γυναίκες βρίσκονται αποκλεισμένες σε ένα απομονωμένο σπίτι με αφορμή μια οικογενειακή συνάντηση. Ξαφνικά έρχονται αντιμέτωπες με έναν φόνο – αλλά και με τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά τους. *Παίζουν: Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Τάνια Τρύπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ευγενία Ξυγκόρου, Μαρίζα Τσάρη.
Πέμπτη 1/8 στις 21:30
Εισιτήρια: 12 – 20€
Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, Λαύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι “8 γυναίκες” του Ρομπέρ Τομά: Μια βουτιά στα ‘άδυτα’ του γυναικείου ψυχισμού12.09.2018

5. Οι Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου στην Επίδαυρο

Ο σκηνοθέτης Θάνος Παπακωνσταντίνου στη δεύτερη κάθοδό του στο αργολικό θέατρο για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αναμετράται με ένα έργο αποκαλυπτικό για το ενδιαφέρον του ποιητή για την έκσταση και τον μυστικισμό, τις Βάκχες. Οι Βάκχες του Ευριπίδη – τραγωδία γραμμένη στην τρίτη δεκαετία του Πελοποννησιακού Πολέμου – εξιστορούν την έλευση του Διονύσου στη Θήβα, την άρνηση της αποδοχής της νέας θρησκείας και την τραγική αντιστροφή διώκτη και διωκόμενου που θα οδηγήσει στον αφανισμό του Πενθέα από την ίδια του τη μητέρα. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Διόνυσος), Μαριάννα Δημητρίου (Τειρεσίας), Αλεξία Καλτσίκη (Αγαύη), Θέμης Πάνου (Κάδμος), Αργύρης Πανταζάρας (Πενθέας), Αγγελιαφόροι Γιάννης Κόραβος, Διονύσης Πιφέας, Φώτης Στρατηγός Χορός Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Στελλίνα Βογιατζή, Χρυσιάννα Καραμέρη, Ελένη Κουτσιούμπα, Μαρία Κωνσταντά, Κλεοπάτρα Μάρκου, Ελένη Μολέσκη, Ειρήνη Μπούνταλη, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ιοκάστη-Αγαύη Παπανικολάου, Θάλεια Σταματέλου, Δανάη Τίκου.
Παρασκευή 2 και Σάββατο 3/8 στις 21:00
5 – 55€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑργύρης Πανταζάρας: Δεν εμπιστεύομαι τα συναισθήματα του εγωιστή καλλιτέχνη12.09.2018

6. Τέλειοι Ξένοι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου και Πέτρου Λαγούτη στo Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Οι «Τέλειοι Ξένοι», του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου και Πέτρου Λαγούτη και παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Θ. Μαροσούλη,  η παράσταση που για δύο ολόκληρες σεζόν καταχειροκροτείται στο κατάμεστο Θέατρο Αθηνά, πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι το ταξίδι της στην Ελλάδα. Eπτά φίλοι  συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών.  Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική.» Και σαν να μην έφταναν  οι τρεις ζωές,  έχει και Πανσέληνο…Το έργο «Τέλειοι Ξένοι», με τις ξεκαρδιστικές ανατροπές και τις απρόσμενες εξελίξεις του, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και έχει γίνει επίσης πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία σε 18 χώρες. *Παίζουν: Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Χρανιώτης, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Κάππας, Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ, Μένη Κωνσταντινίδου, Σοφία Μανωλάκου και στον ρόλο της μικρής κόρης την Αλίκη Κακολύρη.
Παρασκευή 2/8 στις 21:30
Κανονικό: 20€, Φοιτητικό, Ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65: 17€
Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης, Λεωφ. Μαραθώνος 196, Μαραθώνας

Μουσική

7. «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε…» στο City Garden Theater

O Παντελής Θαλασσινός και ο Γιάννης Νικολάου έρχονται στο CT Garden Festival αποφασισμένοι να μας χαρίσουν μια ανεπανάληπτη βραδιά. Με τα κοινά τους τραγούδια από τους Λαθρεπιβάτες που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή κι όλες τις προσωπικές τους επιτυχίες. Όσοι αποφασίσετε να βρεθείτε στην συναυλία και παίζετε κιθάρα, πάρτε την μαζί σας. Γιατί, όπως μάς υπόσχονται οι ίδιοι, τη βραδιά αυτή δεν θα κοιμηθούμε θα παίζουμε ως το πρωί και θα πάμε κατευθείαν για δουλειά…
Δευτέρα 29/7 στις 21:00
12-27€
City Garden Theater, Λεωφόρος Βεΐκου 139, Γαλάτσι

8. Η Τραβιάτα του Βέρντι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου στο Ηρώδειο

Το πρόγραμμα του Ηρωδείου ολοκληρώνεται με την Τραβιάτα του Βέρντι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, που πρωτοπαρουσιάστηκε από τη ΕΛΣ στο ρωμαϊκό ωδείο το καλοκαίρι του 2019 με ξεχωριστή επιτυχία. Ο άτυχος έρωτας της “Κυρίας με τις καμέλιες” για τον Αλφρέντο Ζερμόν, όπως τον εμπνεύστηκε και τον μελοποίησε ο Βέρντι μέσα από μελωδίες μοναδικής δύναμης, οι οποίες γράφονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην καρδιά, θα ζωντανέψει για δύο ακόμη παραστάσεις (30 και 31 Ιουλίου 2024). Στην πρώτη διανομή η Αμερικανίδα σούπερ σταρ της όπερας Ναντίν Σιέρα ερμηνεύει τον ρόλο της Βιολέτας Βαλερί, με τον ανερχόμενο τενόρο Φρέντι Ντε Τομάζο στον ρόλο του Αλφρέντο Ζερμόν και τον διεθνώς αναγνωρισμένο βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά στον ρόλο του Τζόρτζιο Ζερμόν. Στο δεύτερο καστ, δύο διεθνώς αναγνωρισμένοι πρωταγωνιστές της ΕΛΣ, η Βασιλική Καραγιάννη και ο Τάσσης Χριστογιαννόπουλος στους ρόλους της Βιολέτας Βαλερί και του Τζόρτζιο Ζερμόν αντίστοιχα, και ο διάσημος Ιταλός τενόρος Φραντσέσκο Ντεμούρο στον ρόλο του Αλφρέντο.
Τρίτη 30 και Τετάρτη 31/7 στις 21:00
€25, €45, €55, €60, €85, €100, φοιτητικό, παιδικό: €15 / ΑμεΑ: €15
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

9. Η Ταράτσα του Φοίβου στο Άλσος

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του ξέρουν από χρόνια πως το καλοκαίρι δεν το περιμένουμε – είναι του χεριού μας. Και παρουσιάζουν κάθε Τετάρτη, στο αγαπημένο Άλσος, το πιο χειροποίητο πολυθέαμα που έγινε ποτέ: την «Ταράτσα του Φοίβου». Στο πλευρό του κάθε φορά ο Θανάσης Αλευράς, η Ρένα Μόρφη και η Γαλήνη Χατζηπασχάλη αλλά και επιπλέον δύο (τουλάχιστον) ξεχωριστοί καλεσμένοι ανά εβδομάδα από τον χώρο του τραγουδιού, του θεάτρου και της stand up comedy. Με θίασο ηθοποιών-χορευτών, ακροβατών- τραγουδιστών και τη φαντασμαγορική ορχήστρα του Γιάννη Δίσκου. Αυτή την Τετάρτη, καλεσμένες της «Ταράτσας» η Μαρίνα Σάττι και η Δήμητρα Νικητέα.
Τετάρτη 31/7 στις 20:30
Από 15 έως 35€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως, Κυψέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια βραδιά στην Ταράτσα του Φοίβου, ή αλλιώς στο metaverse ενός ακομπλεξάριστου βαριετέ σόου12.09.2018

10. Rockwave Nights: Οι Placebo επιστρέφουν στον Λυκαβηττό

Τα Rockwave Nights παραμένουν στην… κορυφή και παρουσιάζουν τους Placebo, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Every me and every you στον κατάλληλο χώρο, την κατάλληλη στιγμή. Όσοι ήταν εκεί εκείνη τη μαγική βραδιά του Σεπτεμβρίου του 2003, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Μέσα στο καυτό Αθηναϊκό καλοκαίρι, οι μεγαλύτεροι θα θυμηθούν τις άγριες νύχτες τους κι οι μικρότεροι θα δουν πως είναι να χορεύεις κάτω από τα αστέρια σαν να μην υπάρχει αύριο…
Πέμπτη 1/8 στις 21:00
Από 49,50€
Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός

11. Lenny Kravitz στο Athens Rock Festival

Το ροκ φεστιβάλ της πόλης παρουσιάζει τον Lenny Kravitz την στο Athens Olympic Complex (ΟΑΚΑ), σε μια βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας. Το AthensRocks υποδέχεται τον θρυλικό ροκ σούπερ σταρ στην Ελλάδα μετά από 16 χρόνια προσκαλώντας τους fans του σε ένα μοναδικό show! Mε σχεδόν 40 χρόνια σπουδαίας καριέρας ο Lenny Kravitz παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους ροκ καλλιτέχνες όλων των εποχών, με όλα τα άλμπουμ του να έχουν κατακτήσει χρυσές και πολύ-πλατινένιες διακρίσεις, με τον ίδιο να εξελίσσεται σε συλλέκτη βραβείων, χάρη στα αμέτρητα hits του. Μαζί με τον Lenny Kravitz θα εμφανιστούν στη σκηνή οι Sleaford Mods, The Last Internationale, Ilias Bogdanos & Inco.
Παρασκευή 2/8 στις 17:00
Όρθιοι: 85,80€, VIP: 206,80€
ΟΑΚΑ, Σπύρου Λούη 1, Μαρούσι

Έκθεση

12. Προκαλώντας τη βαρύτητα: Έκθεση φωτογραφίας του Thomas Coex στο ΚΠΙΣΝ

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), παρουσιάζουν, στο πλαίσιο του Olympic Festival Paris 2024, την έκθεση φωτογραφιών «Προκαλώντας τη βαρύτητα» του Τhomas Coex, φωτοδημοσιογράφου του AFP, σε επιμέλεια Βαγγέλη Ιωακειμίδη. Τι μας γοητεύει τόσο πολύ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ακόμη; Κατά έναν τρόπο οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπως και η φωτογραφία, αγγίζουν το φαντασιακό μας. Παρακολουθούμε το ανθρώπινο σώμα να παλεύει με τα όριά του, κάνοντας υπερβάσεις που μοιάζουν συχνά εξωπραγματικές.

Η έκθεση που παρουσιάζεται αποτελεί μία επιλογή από το αρχείο του Thomas Coex, από στιγμές Ολυμπιακών Αγωνισμάτων, από το 2004 μέχρι το 2024, από την Αθήνα στο Παρίσι. Εικόνες που μόνο το φωτογραφικό μέσο μπορεί να αναδείξει, μια και η κλίμακα στο ζωντανό θέαμα διαφέρει και στην τηλεόραση η κίνηση δεν επιτρέπει την ταχύτητα και τη συμπύκνωση της στιγμής. Οι φωτογραφίες ήταν αρχικά έγχρωμες, έχοντας ως στόχο την επικοινωνία της ειδησεογραφικής πληροφορίας. Παρ’ όλα αυτά, στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης και με σκοπό να αναδειχθεί η οπτική γραμματική της κίνησης, η εικόνα επιλέγεται να επιχρωματιστεί ψηφιακά σε ορισμένα σημεία. Με αυτόν τον τρόπο, οι σπάνιες στιγμές ενός υπερφυσικού άλματος, της ομαδικής συγχρονισμένης προσπάθειας, της λεπτομέρειας στην οποία στρέφει ο Thomas Coex την προσοχή μας για να αντιληφθούμε τη διαδικασία, αποκτούν μία διάσταση δυναμική.
Καθημερινά από τις 09:00
Είσοδος ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 

Προβολές

Κινηματογραφικό αφιέρωμα για τον Bill Viola στο ΕΜΣΤ

Τον επιδραστικό καλλιτέχνη Bill Viola τιμά το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, διοργανώνοντας μία ακόμα σειρά προβολών στο CINEFIX, τον θερινό κινηματογράφο που λειτουργεί στην ταράτσα του μουσείου. Ο Bill Viola, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο μήνα, υπήρξε πρωτοπόρος στους τομείς των νέων μέσων, του βίντεο και των πολυμεσικών εγκαταστάσεων. Επιπλέον, η μουσική ήταν επίσης ένα σημαντικό μέρος της ζωής και του έργου του Viola. Στο αφιέρωμα θα παρουσιαστούν τα εξής έργα: “Angel’s Gate”, “Memory Surfaces and Mental Prayers”, “Four Songs” και “Anthem”.
Πέμπτη 1/8 στις 21:30 *ώρα προσέλευσης 21:15
Είσοδος 2€ στο ταμείο έκδοσης εισιτηρίων του ΕΜΣΤ και online.
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις