MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Και στην Ελλάδα η δυνατότητα ανίχνευσης των ορίων πυρκαγιών μέσω Google

Το συγκεκριμένο εργαλείο σύμφωνα με ενημέρωση της Google, επεκτείνεται σε 15 ακόμη χώρες σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Monopoli Team

Τη δυνατότητα να παρέχει αναλυτική παρακολούθηση των ορίων των πυρκαγιών στην Αναζήτηση και στους Χάρτες, καθώς και μέσω push ειδοποιήσεων βάσει τοποθεσίας δίνει πλέον η Google με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Το συγκεκριμένο εργαλείο σύμφωνα με ενημέρωση της Google, επεκτείνεται σε 15 ακόμη χώρες σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Οι χώρες είναι: Ανδόρα, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κένυα, Κροατία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Μονακό, Πορτογαλία, Ρουάντα, Σλοβενία και Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Google γιορτάζει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού με ένα Doodle ειδικά για την ημέρα12.09.2018

Ακριβής και αξιόπιστη παρακολούθηση

Το μοντέλο παρακολούθησης πυρκαγιών με Τεχνητή Νοημοσύνη της Google εκπαιδεύεται μέσω πολλαπλών πηγών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης μιας πληθώρας δεδομένων από δορυφορικές εικόνες. Επίσης, το μοντέλο δασικών πυρκαγιών επικυρώνεται μέσω τη σύγκρισης που πραγματοποιείται με το μοντέλο της Google για τις καμένες εκτάσεις (model of fire scars) – δηλαδή τα σχήματα στο έδαφος που δημιουργούνται μετά τον περιορισμό μιας πυρκαγιάς – με βάση μετρήσεις από προηγούμενες πυρκαγιές. Άλλα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση της ύπαρξης πυρκαγιών, και όλα αυτά μαζί δίνουν τη δυνατότητα για πιο ακριβή και σαφή όρια πυρκαγιών συγκριτικά με τη μεμονωμένη χρήση δορυφορικών εικόνων.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα