MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ταρώ του Οδυσσέα, σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου

Η παράσταση «Ταρώ του Οδυσσέα» έρχεται στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2024».

Monopoli Team

Η μουσική παράσταση, Ταρώ του Οδυσσέα, θα «ανοίξει» τα χαρτιά της στις 17 και 18 Αυγούστου στις 21:30 στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Οι ποιητές μας τραγουδούν»: Μια βραδιά μελοποιημένης ποίησης στο Παλλάς, με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη12.09.2018

Ο Οδυσσέας, αυτή η μυθική αλλά και τόσο σύγχρονη σύνθετη προσωπικότητα, είναι, πέρα από όλα τα άλλα, το σύμβολο του ακατάβλητου ανθρώπου. Αυτού που εμπλέκεται σε συνεχείς συγκρούσεις, εσωτερικές και εξωτερικές, και βρίσκεται σε διαρκή αναμέτρηση με προκλήσεις που τον υπερβαίνουν.

Στο έργο Ταρώ του Οδυσσέα ξανακοιτάζουμε την Οδύσσεια μέσα από το πρίσμα των καρτών Ταρώ της Μασσαλίας, οι οποίες προσεγγίζουν την ανθρώπινη συνθήκη, όπως και ο Μύθος, η Ποίηση και η Μουσική: απευθυνόμενες στα άδυτα του εαυτού, τα προστατευμένα από τον χρόνο, τον τόπο, τη λογική και τις βεβαιότητες. Κάθε «τράβηγμα»» των Ταρώ δίνει στους ήρωες της Οδύσσειας διφορούμενους «χρησμούς», αντιμαχόμενους μεταξύ ηθικής και επιθυμίας, λογικής και συναισθήματος. Ένας διαχρονικός διάλογος μεταξύ δυο πολιτισμών ανοίγει. Απ’ τη μία η Αναγέννηση και ο Ουμανισμός με τα Ταρώ κι απ’ την άλλη ο αρχαίος ελληνικός στοχασμός με την Οδύσσεια· στην πιο παιγνιώδη, ποιητική και αρχετυπική τους μορφή.

Την παράσταση θα ανοίξει η Πειραματική Σκηνή Μήλου, σε διδασκαλία της Καλλιρρόης Μυριαγκού, πάνω σε πρωτότυπο ποιητικό κείμενο της Παυλίνας Παμπούδη, με θέμα την Οδύσσεια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου. Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική. Πληροφορίες & προκρατήσεις εδώ.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μια ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης. Μετά την έναρξη της παράστασης, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Συντελεστές:

Σύλληψη – καλλιτεχνική διεύθυνση: Κατερίνα Φωτεινάκη
Λιμπρέτο: Παυλίνα Παμπούδη
Δραματουργία: Αγλαΐα Παππά, Κατερίνα Φωτεινάκη
Σύμβουλος Ταρώ: Daisy Masini
Μουσική σύνθεση: Κατερίνα Φωτεινάκη
Arrangements: Άντης Σκορδής
Μουσικός σύμβουλος: Claude Barthélémy
Βίντεο σχεδιασμός: Παντελής Μάκκας
Σκηνοθεσία: Αγλαΐα Παππά
Βοηθός σκηνοθέτη: Πηνελόπη Φλουρή
Υπεύθυνη παραγωγής: Κορίνα Κοτσίρη
Τεχνικός υπεύθυνος: Δημήτρης Πουλημένος
Φωτογραφία – αφίσα: Γεωργία Ματσαμάκη
Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρόμπολα
Παραγωγή: Abnormal Group με την υποστήριξη της Πειραματικής Σκηνής Μήλου και τον Δήμο Μήλου.

Παίζουν:

Αγλαΐα Παππά: Αφήγηση
Αντης Σκορδής: Κιθάρες, κρουστά, φωνή, electronics
Κατερίνα Φωτεινάκη: Φωνή, κιθάρες, κρουστά
Παντελής Μάκκας: Live video art
Την παράσταση θα ανοίξει η Πειραματική Σκηνή Μήλου σε διδασκαλία της Καλλιρρόης Μυριαγκού, πάνω σε πρωτότυπο ποιητικό κείμενο της Παυλίνας Παμπούδη με θέμα την Οδύσσεια.
Φιλική συμμετοχή: Φιλιώ Λούβαρη, Καλλιρρόη Μυριαγκού

 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα