MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

12 βασιλικά πρόσωπα που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Από την Πριγκίπισσα Άννα μέχρι τον βασιλιά Κωνσταντίνο, πολλοί είναι οι βασιλικοί που έχουν σταθεί στο μεσαίο βάθρο.

Πηγή:@Keystone/ Getty Images
Monopoli Team

Ποιος είπε ότι τα βασιλικά πρόσωπα ζουν μόνο μέσα σε παλάτια και αφιερώνουν όλη τη ζωή τους σε αυτόν τον σημαντικό και γεμάτο κύρος και ευθύνες ρόλο τους; Αν κάποιος έχει αυτή την πεποίθηση, έφτασε η στιγμή να αναθεωρήσει, διότι πέρα από βασιλείς και πρίγκιπες έχουν και μια ιδιωτική ζωή, κατά την οποία μπορούν να καταπιάνονται με ό,τι τους ευχαριστεί σεβόμενοι, βέβαια, τα όρια που έχουν τεθεί.

Με αφορμή, λοιπόν, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Παρίσι, κάναμε μια αναδρομή και συγκεντρώσαμε τα βασιλικά πρόσωπα που έχουν λάβει κατά καιρούς μέρος στην ιστορική αθλητική οργάνωση και έχουν ξεχωρίσει άλλοτε κερδίζοντας και άλλοτε όχι κάποιο μετάλλιο. Από την Πριγκίπισσα Άννα μέχρι τον βασιλιά Κωνσταντίνο, πολλοί είναι οι βασιλικοί που έχουν σταθεί στο μεσαίο βάθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλυμπιακοί Αγώνες 2024: Ποιοι έλληνες αθλητές αγωνίζονται σήμερα 30 Ιουλίου;12.09.2018

10+2 βασιλικά πρόσωπα που κέρδισαν Ολυμπιακό Μετάλλιο

1. Πριγκίπισσα Άννα

Πηγή:@Anwar Hussein/Instagram

Η πριγκίπισσα Άννα είναι το πρώτο βασιλικό πρόσωπο που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 1976. Διαγωνίστηκε στην ιππασία με το άλογο της μητέρας της, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο μετάλλιο.

2. Μάρκ Φίλιπς

Από την άλλη, ο πρώην σύζυγός της, Μαρκ Φίλιπς, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με τη βρετανική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.

3. Ζάρα Τίνταλ

Η κόρη τους ακολούθησε τα βήματά τους στην ιππασία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε ταινίες και δύο σειρές που θα σε βάλουν στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων12.09.2018

4. Πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό

Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στα 100 μέτρα στο ύπτιο γυναικών, όμως δεν κέρδισε κάποιο μετάλλιο.

5. Πρίγκιπας Αλβέρτο Β’

Πηγή:@Anwar Hussein/Instagram

Ο πρίγκιπας Αλβέρτο διαγωνίστηκε στο bobsleigh στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς να κερδίσει κάποιο μετάλλιο.

6. Βασιλιάς Φελίπε

Ο Ισπανός βασιλιάς ήταν μέλος της ισπανικής ολυμπιακής ομάδας ιστιοπλοΐας στους Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992. Δεν κέρδισε κάποιο μετάλλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από ShowBiz