MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

4 καλοκαιρινές αποδράσεις εξπρές από την Αθήνα

Προορισμοί για καλοκαιρινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής μια ανάσα από την Αθήνα.

Monopoli Team

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τον Αύγουστο και πολλοί έχουν ήδη αναχωρήσει για τον προορισμό που έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που έμειναν στην Αθήνα και αναζητούν κοντινούς προορισμούς για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής, ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο ή μια μονοήμερη εκδρομή.

Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, έχουμε για εσάς μερικές ιδέες για μίνι διακοπές σε προορισμούς που απέχουν ελάχιστα από την Αθήνα. Με όμορφες παραλίες, πεντακάθαρα νερά και υπέροχα τοπία για εξερεύνηση, τα παρακάτω μέρη είναι ό,τι πρέπει για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να αλλάξετε διάθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 14 μαγευτικές παραλίες της Ελλάδας που ξεχωρίζει το Lonely Planet12.09.2018

Αγκίστρι

Το καταπράσινο Αγκίστρι είναι ιδανικό για σύντομες αποδράσεις μέσα στο καλοκαίρι (πηγή: Shutterstock)

Στην καρδιά του Αργοσαρωνικού, μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, το Αγκίστρι είναι ένα καταπράσινο νησάκι που έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό. Ο λόγος; Υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, πολύ πράσινο και ηρεμία. Το μικρότερο νησί του Σαρωνικού είναι ο ιδανικός προορισμός «της διπλανής πόρτας» για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να απολαύσουν την ηρεμία και την απλότητα της φύσης. Στη Σκάλα θα βρείτε οργανωμένη αμμουδερή παραλία και αρκετές επιλογές για διαμονή, φαγητό και ποτό. Στο Μεγαλοχώρι, τον μεγαλύτερο οικισμό στο Αγκίστρι, θα περπατήσετε σε πλακόστρωτα δρομάκια, θα χαζέψετε παραδοσιακά σπίτια με ολάνθιστες αυλές και θα δείτε τον μοναδικό ανεμόμυλο του νησιού. Η περίφημη Χαλικιάδα με τα επιβλητικά βράχια, η βοτσαλωτή Δραγωνέρα στη δυτική πλευρά του νησιού και η εξωτική Απόνησος, όπου τα πεύκα αγκαλιάζουν τη θάλασσα, σας περιμένουν για απολαυστικά μακροβούτια.

Τολό

Το Τολό συνδυάζει τα απαραίτητα συστατικά της καλοκαιρινής χαλάρωσης (πηγή: Shutterstock)

Σε απόσταση μόλις 12 χλμ. από το Ναύπλιο και περίπου 145 χλμ. από την Αθήνα, το άλλοτε ψαροχώρι Τολό είναι σήμερα ένας από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς της Αργολίδας. Το Τολό συνδυάζει τα απαραίτητα συστατικά της θερινής χαλάρωσης: πεντακάθαρη θάλασσα, ταβέρνες, μπαρ, δυνατότητα για διάφορες δραστηριότητες και σπορ και κοντινή απόσταση από διάσημους αρχαιολογικούς χώρους και άλλους προορισμούς της Αργολίδας. Μεγάλη ατραξιόν είναι η οργανωμένη παραλία με την ψιλή χρυσή άμμο που απλώνεται σε μήκος που αγγίζει το ένα χιλιόμετρο. Σε κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο βρίσκονται επίσης οι δημοφιλείς παραλίες του Καραθώνα, η πλαζ της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο και οι παραλίες στο Βιβάρι, το Δρέπανο, την Ασίνη, τους Μύλους και το Κιβέρι.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr. 

Περισσότερα από Προορισμοί