MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

#Planeskincare: To viral beauty trend του καλοκαιριού

Με το κατάλληλο skincare, το δέρμα μας μπορεί να παραμείνει λαμπερό ακόμα και μετά από μια πολύωρη πτήση.

Πηγή:@cassdimicco/Instagram
Monopoli Team

To skincare στο αεροπλάνο είναι αποδεδειγμένα ένα από τα μεγαλύτερα beauty trends. Ωστόσο, πέραν της έκτασης που έχει λάβει αυτή η τάση ομορφιάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αξίζει να τονίσουμε προς πρόκειται για μια κίνηση φροντίδας εξαιρετικά ωφέλιμη για το δέρμα μας, ιδίως όταν βρισκόμαστε σε πολύωρες πτήσεις.

Τι συμβαίνει στο δέρμα κατά τη διάρκεια της πτήσης

Μέσα στο αεροπλάνο, ο ξηρός αέρας του περιβάλλοντος αλλάζει τη φυσική ισορροπία του δέρματος επηρεάζοντας σημαντικά τα επίπεδα pH του, ενώ παρατηρείται σημαντική διαδερμική απώλεια νερού. Ως φυσική συνέπεια, το δέρμα αφυδατώνεται και αποκτά θαμπή όψη. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, μπορεί να εμφανίσει ακόμα και ερεθισμό. Παράλληλα, λόγω αυτών των αλλαγών, μπορεί το δέρμα να αντιδράσει και να προσπαθήσει να αμυνθεί παράγοντας περισσότερο σμήγμα. Γεγονός που οδηγεί δυνητικά σε φραγμένους πόρους και εξάρσεις ακμής, ιδιαίτερα για άτομα που έχουν ήδη λιπαρό ή μεικτό δέρμα. Επομένως, καταλαβαίνουμε την αξία που έχει η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας μας πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το ταξίδι μας με αεροπλάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ λόγος που δεν πρέπει να αδειάζεις τη βαλίτσα αμέσως μετά τις διακοπές12.09.2018

#Planeskincare

Πηγή:@cassdimicco/Instagram

Πριν την αναχώρηση
  • Καθαρίζουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας με με ένα τζελ αποτοξίνωσης για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών και την προετοιμασία του για θεραπείες.
  • Εφαρμόζουμε έναν ορό με εξαιρετικά ελαφριά υφή, ενισχυμένο με νιασιναμίδη και αντιοξειδωτικά που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του δερματικού φραγμού και να ηρεμήσουν τη φλεγμονή.
  • Το beauty look που επιλέγουμε περιλαμβάνει όσο αυτό είναι εφικτό ελάχιστο μακιγιάζ.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά