MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια: Αν αγαπάς το μυστήριο, τότε αυτή η νέα σειρά του Netflix θα γίνει το νέο σου κόλλημα

Η τηλεοπτική προσαρμογή του παγκόσμιου μπεστ σέλερ μυθιστορήματος της Holly Jackson, «Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια», προσγειώνεται επιτέλους στο Netflix και αυτά είναι όσα πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτή τη νέα προσθήκη, που υπόσχεται να γίνει ο επόμενος binge-watching εθισμός μας.

Ειρήνη Μωραϊτη | 31.07.2024

Με μόλις 6 επεισόδια και μία πλοκή γεμάτη μυστήριο, το «Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια» έχει εδώ και καιρό τραβήξει την προσοχή μας, και ειδικότερα αυτών που έχουν αγαπήσει τη σειρά βιβλίων της Holly Jackson, στην οποία είναι βασισμένη αυτή η τηλεοπτική σειρά.

Και τώρα που επιτέλους προσγειώνεται και στο Netflix και μας δίνει την ευκαιρία από 1η Αυγούστου να χωθούμε στην υπόθεση και να βρούμε και εμείς τον πραγματικό δολοφόνο, μένει μόνο να καθίσουμε αναπαυτικά και να ετοιμαστούμε για μία απόλυτη binge-watching εμπειρία!

Από τα ράφια των βιβλιοπωλείων στην τηλεόραση

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το «Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια» είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Holly Jackson, το οποίο έχει ομολογουμένως κερδίσει το αναγνωστικό κοινό και συνεχίζει να το κερδίζει από ότι φαίνεται, αφού η συγγραφέας έχει χαρίσει στη δαιμόνια και άτυπη ντετέκτιβ της, Πιπ Φιτζ-Αμόμπι, 3 ακόμα φανταστικές περιπέτειες. Το αν θα τις δούμε βέβαια και αυτές να μεταφέρονται στη μικρή οθόνη, είναι άγνωστο ακόμα, αλλά οι λάτρεις της σειράς βιβλίων πιστεύουμε πως μπορούν να ελπίζουν σε μία συνέχεια.

Σχετικά με την τηλεοπτική προσαρμογή του βιβλίου τώρα, έχει γίνει αρκετά πιστή μετατροπή και όσοι έχουν δει τη σειρά από το κανάλι του BBC, όπου έχει κυκλοφορήσει ήδη εδώ και έναν μήνα, μιλούν για μία σειρά που δεν απογοήτευσε τις προσδοκίες τους, και αυτό είναι πολύ καλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 ταινίες στο Netflix για σένα που θέλεις κάτι ρομαντικό για απόψε12.09.2018

Ας δούμε πιο αναλυτικά την πλοκή του «Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια»

Η Έμα Μάιερς πρωταγωνιστεί στη σειρά ως Πιπ Φιτζ-Αμόμπι.

Η Πιπ Φιτζ-Αμόμπι, την οποία υποδύεται η γνωστή στους περισσότερους από τον ρόλο της στη σειρά φαινόμενο Wednesday, Έμα Μάιερς, κάθεται εδώ και κάποια χρόνια σε αναμμένα κάρβουνα. Συγκεκριμένα, από το 2019, όταν τη μικρή πόλη στην οποία ζει χτύπησε μία τραγωδία. Πέντε χρόνια πριν λοιπόν, η Άντι Μπελ εξαφανίστηκε ξαφνικά από το Λιτλ Κίλτον. Λίγο αργότερα βρέθηκε το νεκρό σώμα του φίλου της, Σαλ, και ένα μήνυμα-ομολογία πως την έχει σκοτώσει.

Η υπόθεση έτσι έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες, ακόμα και αν το σώμα της Άντι δεν βρέθηκε ποτέ, και όλοι είναι πεπεισμένοι πως ο Σαλ την σκότωσε και μετά αυτοκτόνησε. Όλοι, εκτός από την Πιπ φυσικά, η οποία, 17 χρονών πλέον και αισίως τελειόφοιτη, βρίσκει ως αφορμή ένα σχολικό πρότζεκτ, και ξεκινά να σκαλίζει ξανά με τη σειρά τα γεγονότα του ζοφερού αυτού μυστηρίου.

Είναι σχεδόν σίγουρη πως ο Σαλ, το ευγενικό και έξυπνο παιδί που ήξερε και η ίδια προσωπικά, δεν θα έκανε ποτέ κακό σε κάποιον. Και πόσο μάλλον σε κάποιον που αγαπούσε. Ακόμα και αν φαινομενικά, αυτά που λένε οι άλλοι τον καθιστούν τον μοναδικό ύποπτο της υπόθεσης. Αλλά η ίδια επιμένει να μην τους πιστεύει, και αυτό ίσως συμβαίνει επειδή μάλλον ξέρει κάτι παραπάνω από τους άλλους…

Η Πιπ και ο Ράβι θα κάνουν τα πάντα για να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου.

Ευτυχώς για εκείνη, είναι καλοκαίρι και όσοι χρειάζεται για να προχωρήσει την έρευνα της βρίσκονται στο Λιτλ Κίλτον, και πρώτος και καλύτερος ο αδερφός του Σαλ, ο οποίος τελικά θα αποφασίσει να την βοηθήσει να ξανά βάλει στη σωστή σειρά όλα τα κομμάτια του παζλ και να ανακαλύψουν τι πραγματικά έγινε εκείνο το μοιραίο βράδυ, 5 χρόνια πριν.

Εξάλλου, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με αυτή την υπόθεση από την αρχή, αφού ακόμα και αυτοί που είδαν τελευταία φορά τον Σαλ και την Άντι, δεν φαίνεται να θυμούνται τα ίδια πράγματα ούτε να έχουν άλλοθι ο ένας για τον άλλο, και αυτό είναι πολύ περίεργο, έτσι δεν είναι; Το μόνο σίγουρο είναι πως πίσω από αυτό το τραγικό συμβάν, κρύβονται πολλά και σκοτεινά μυστικά, που όταν βγουν στην επιφάνεια θα συγκλονίσουν τη μικρή αυτή κοινωνία.

Αν βέβαια ύποπτος της εξαφάνισης δεν είναι ο Σαλ, τότε ποιος είναι, και μάλλον, πόσο κοντά του είναι η Πιπ και πόσο κινδυνεύει να γίνει το επόμενο θύμα, μετά την έντονη εμπλοκή της με την υπόθεση; Σπόιλερ δε θα σας κάνουμε φυσικά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει μία αποφασισμένη έφηβη από το κυνήγι του πραγματικού υπόπτου, τον οποίο και αποφασίζει να ξεμπροστιάσει μπροστά σε όλους, μέσα από ένα ιδιαίτερο «podcast».

Οι χαρακτήρες που θα μας απασχολήσουν

Η Ίντια Λίλι Ντέιβις και ο Ραούλ Πατνί, οι οποίοι υποδύονται τους Άντι και Σαλ στη σειρά.

  • Η Έμα Μάιερς πρωταγωνιστεί ως Πιπ Φιτζ-Αμόμπι, μία 17χρονη μαθήτρια αποφασισμένη να ξετυλίξει το κουβάρι των τραγικών γεγονότων που συγκλόνισαν πριν 5 χρόνια την περιοχή της, αφού είναι σίγουρη πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως υπέθεσαν όλοι.
  • Ο Ζεΐν Ικμπάλ πρωταγωνιστεί ως Ράβι, αδερφός του Σαλ, νέος σύμμαχος της Πιπ στην έρευνα για τους πραγματικούς υπόπτους, και ίσως και κάτι παραπάνω…
  • Η Κάρλα Γούντκοκ υποδύεται τη Μπέκα Μπελ, αδερφή της άτυχης Άντι και ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε πριν εξαφανιστεί, που φαίνεται να έχει αναπτύξει μία δική της ιδιαίτερη θεωρία για την εξαφάνιση της αδερφής της.
  • Ο Χένρι Άστον υποδύεται τον Μαξ Χέιστινγκς, μέλος της παρέας του Σαλ, ο οποίος φέρεται πολύ ύποπτα και μοιάζει να ξέρει πολλά περισσότερα από όσα λέει…
  • Η Ίντια Λίλι Ντέιβις είναι η Άντι Μπελ, η οποία πριν εξαφανιστεί έκρυβε κάποια μυστικά που αν η Πιπ ανακαλύψει, όλα θα μπουν σε μία σειρά
  • Ο Ραούλ Πατνί είναι ο Σαλ, ένας πολλά υποσχόμενος 18χρονος μαθητής, έξυπνος και ευγενικός, ο οποίος φαινομενικά σκότωσε την κοπέλα του, Άντι Μπελ, και αυτοκτόνησε.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για 6 επεισόδια γεμάτα σασπένς και έξυπνες ανατροπές που έρχονται εκεί που δεν τις περιμένεις, σε μία εφηβική σειρά μυστηρίου που σέβεται πιστά –όσο μπορεί φυσικά για mini series- το βραβευμένο βιβλίο στο οποίο είναι βασισμένη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFind Me Falling: Γιατί μας απογοήτευσε η πρώτη κυπριακή ταινία του Netflix;12.09.2018

Περισσότερα από Cine News