MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Σε δημοπρασία προσωπικές επιστολές και κάρτες της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Χειρόγραφες επιστολές και κάρτες της πριγκίπισσας Νταϊάνα προς την επί χρόνια οικονόμο της οικογένειάς της πωλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι 54.500 λιρών.

Πηγή: X
Monopoli Team

Τα γράμματα αυτά είχαν σταλεί στη Violet Collison, η οποία ήταν για πολλά χρόνια οικονόμος της οικογένειας Σπένσερ στο Παρκ Χάουζ στο Σάντριγχαμ – το μέρος όπου η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέρασε τα παιδικά της χρόνια.

Η οικονόμος – την οποία η αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκαλεί στα γράμματά της «Κόλι» – ήταν κοντά της, ενώ έστελνε δώρα σε γιορτές και γενέθλια και στην ίδια αλλά και στους γιους της Γουίλιαμ και Χάρι. Η Νταϊάνα τότε απαντούσε πίσω με ευχαριστήριες επιστολές, ενώ της έστελνε και χριστουγεννιάτικες κάρτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπανακυκλοφορεί το εμβληματικό λεοπάρ μαγιό της πριγκίπισσας Νταϊάνα12.09.2018

Τα προσωπικά αυτά αντικείμενα της πριγκίπισσας βγήκαν «στο σφυρί» από τον οίκο δημοπρασιών Sworder’s στο Essex. Μάλιστα, μία από τις επιστολές, γραμμένη σε χαρτί του παλατιού του Buckingham, στάλθηκε μόλις τρεις εβδομάδες πριν από το γάμο της Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Κάρολο. «Όλοι εδώ είναι μανιωδώς απασχολημένοι με τις διακοσμήσεις της τελευταίας στιγμής. Η μέλλουσα νύφη παραμένει αρκετά ήρεμη!», γράφει η ίδια.

Σε μια άλλη επιστολή από τον Σεπτέμβριο του 1984, η Νταϊάνα ευχαριστεί την πρώην οικονόμο της για ένα δώρο που έστειλε στον πρίγκιπα Χάρι. «Ο Γουίλιαμ λατρεύει τον μικρό του αδελφό και περνάει όλη την ώρα δίνοντας ατελείωτες αγκαλιές και φιλιά στον Χάρι», γράφει συγκεκριμένα.

Ο Luke Macdonald, διευθυντής του οίκου δημοπρασιών Sworder’s δήλωσε ότι οι επιστολές ήταν «τόσο οικείες». «Είναι πράγματα που διαφορετικά δεν θα τα γνώριζε κανείς εκτός των μικρών κύκλων της βασιλικής οικογένειας», πρόσθεσε. «Επίσης, το γεγονός ότι ήθελε να πει ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ -έστω και για μικρά δώρα- δείχνει πραγματικά πόσο ευγενική, γενναιόδωρη και στοργική ήταν η Νταϊάνα».

Τέλος, ο οίκος δημοπρασιών δήλωσε ότι υπήρξε ενδιαφέρον για τα προσωπικά αυτά αντικείμενα της Νταϊάνα από όλο τον κόσμο, ιδίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με πληροφορίες από BBC. 

Περισσότερα από ShowBiz