MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων αποσύρει τη φιγούρα της Sinéad O’Connor, μετά από αντιδράσεις

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Δουβλίνου απέσυρε τη φιγούρα της Sinéad O’Connor, έπειτα από πλήθος αντιδράσεων της οικογένειας αλλά και των fans της Ιρλανδής τραγουδίστριας.

Πηγή: X
Monopoli Team

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Δουβλίνου πήρε την απόφαση να αποσύρει τη φιγούρα της Sinéad O’Connor, έπειτα από πλήθος αντιδράσεων της οικογένειας αλλά και των fans της Ιρλανδής τραγουδίστριας.

Οι αντιδράσεις ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του κέρινου ομοιώματος της αείμνηστης τραγουδίστριας, που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και συνέπεσαν με την πρώτη επέτειο του θανάτου της. Υπενθυμίζεται ότι η Sinéad O’Connor βρέθηκε νεκρή στις 26 Ιουλίου του 2023 στο σπίτι της στο Λονδίνο, σε ηλικία 56 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Sinéad O’Connor δεν συμβιβαζόταν και δεν συγκρινόταν με καμία και κανέναν12.09.2018

Η κέρινη φιγούρα της παρουσιάστηκε ως φόρος τιμής στην ίδια, ωστόσο μέλη της οικογένειάς της υποστήριξαν πως «δεν της μοιάζει καθόλου». Ακολούθησαν μια σειρά από αντιδράσεις που οδήγησαν τελικά το μουσείο στην απόφαση να αποσύρει τη φιγούρα και να δημιουργηθεί εκ νέου «μια πιο ακριβής αναπαράσταση».

Συγκεκριμένα, ο αδερφός της τραγουδίστριας John O’Connor δήλωσε, σχετικά με το ζήτημα, στο RTÉ, ότι δεν γνώριζε για τη δημιουργία του κέρινου ομοιώματος, και πως «σοκαρίστηκε από την αποκρουστική φιγούρα», όταν την είδε. «Σκέφτηκα ότι έμοιαζε με κάτι μεταξύ κούκλας και κάτι από τα Thunderbirds. Νόμιζα ότι στη Sinéad θα της άρεσε πολύ να δείχνει ωραία και αν υποτίθεται ότι ήταν μια αναπαράσταση της από όταν έκανε το ‘Nothing Compares 2 U’, απλά δεν της μοιάζει καθόλου. Νομίζω ότι ήταν απαίσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣε δημοπρασία προσωπικές επιστολές και κάρτες της πριγκίπισσας Νταϊάνα12.09.2018

Από την πλευρά του το μουσείο παραδέχτηκε πως το αποτέλεσμα δεν ήταν και το καλύτερο. «Αναγνωρίζουμε ότι η απεικόνιση δεν ανταποκρίνεται στα υψηλά μας πρότυπα ή τις προσδοκίες των αφοσιωμένων θαυμαστών της Sinéad», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του. «Ακούσαμε προσεκτικά τις αντιδράσεις και συμφωνούμε ότι η φιγούρα δεν αποτυπώνει πλήρως τη μοναδική παρουσία και την ουσία της Sinéad, όπως σκοπεύαμε», κατέληξε.

Στη συνέχεια, η ομάδα του μουσείου αποφάσισε να αποσύρει το κέρινο ομοίωμα, παραδεχόμενη ότι «μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο» και δεσμεύτηκε να δημιουργήσει μια «πιο ακριβή αναπαράσταση» της τραγουδίστριας.

Με πληροφορίες από BBC. 

Περισσότερα από ShowBiz