MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από το «σκληρό» νερό του νησιού

Για πραγματικά όμορφα μαλλιά, ακόμα και μετά το πέρας των καλοκαιρινών μας διακοπών.

Πηγή:@franziskanazarenus/Instagram
Monopoli Team

Tα μαλλιά μας μπορεί να φαίνονται θαμπά, αφυδατωμένα και φριζαρισμένα για πολλούς λόγους. Η γενετική, ο τρόπος ζωής, η διατροφή και τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιούμε παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση, την υγεία και τη φθορά των μαλλιών μας. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένας κρυφός παράγοντας που προκαλεί βλάβη στα μαλλιά μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε: To «σκληρό» νερό της βρύσης – με το οποίο σίγουρα θα έρθουμε αντιμέτωπες και αυτό το καλοκαίρι κάνοντας μπάνιο σε κάποιο από τα όμορφα νησιά της χώρας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛευκές τρίχες: γιατί δεν πρέπει να τις βγάζεις12.09.2018

Πώς επηρεάζει το «σκληρό» νερό κακό τα μαλλιά

Μπλοκάρει την υγρασία: Τα υπολείμματα ορυκτών από το «σκληρό» νερό προσκολλώνται στα μαλλιά καθώς το νερό εξατμίζεται. Αυτή η σταδιακή συσσώρευση μετάλλων μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση της υγρασίας. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών, καθώς η υγρασία είναι απαραίτητη για την πρόληψη του φριζαρίσματος και της θαμπάδας και για την προώθηση της ελαστικότητας και της λάμψης.

Συμβάλλει στο σπάσιμο της τρίχας: Όταν χρησιμοποιούμε «σκληρό» νερό, διασπάται η εξωτερική προστατευτική επιδερμίδα που εκθέτει τον εσωτερικό φλοιό της τρίχας, προκαλώντας αδύναμα σημεία κατά μήκος των αξόνων της τρίχας που οδηγούν σε σπάσιμο.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά