MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς να έχεις τέλεια ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα, όλο το καλοκαίρι

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι απαραίτητη για ένα πρόσωπο φρέσκο που ακτινοβολεί.

Πηγή:@hannaschonberg/Instagram
Monopoli Team

Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα μπορεί να σε προστατέψει από δερματικές παθήσεις όπως η ατοπική δερματίτιδα, αλλά και από την αρνητική επίδραση εξωτερικών παραγόντων, όπως η ρύπανση. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να διατηρείται το δέρμα λαμπερό, ανανεωμένο και ισχυρό για να αντιμετωπίζει το πέρασμα του χρόνου. Εν ολίγοις, η ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη εάν θέλεις να διασφαλίσεις την υγεία και τη ζωντάνια του.

Γιατί πρέπει να είναι ενυδατωμένο το δέρμα

Μετά τον καθαρισμό του προσώπου, λόγω των προϊόντων καθαρισμού που χρησιμοποιείς, το pH του δέρματος μπορεί να επηρεαστεί και μερικά από τα λιπίδια της λειτουργίας του φραγμού να καταστραφούν, προκαλώντας απώλεια ενυδάτωσης. Είναι λοιπόν η ιδανική στιγμή για την ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Πηγή:@hannaschonberg/Instagram

Το δέρμα έχει εξαιρετική ικανότητα να θρέφεται μόνο του, δηλαδή είναι ικανό να παράγει λιπίδια, αλλά δεν είναι τόσο ικανό στο να ενυδατώνεται μόνο του. Πρέπει λοιπόν να αναλάβεις εσύ την φροντίδα και την ενυδάτωση που το αναζωογονεί και το ισορροπεί. Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πώς να διακρίνεις δύο δράσεις: ενυδάτωση του δέρματος (δίνοντάς του να πιει) και θρέψη του, με συστατικά όπως τα ceramides. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητο η ενυδατική κρέμα που επιλέγεις να συνδυάζει ενυδάτωση και απαλότητα, ώστε το δέρμα να είναι σε άψογη κατάσταση και να έχει ένα ισχυρό λιπιδικό φιλμ χωρίς απώλεια υγρασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#Planeskincare: To viral beauty trend του καλοκαιριού12.09.2018

Πώς θα καταλάβεις αν το δέρμα είναι αφυδατωμένο

Πηγή:@hannaschonberg/Instagram

Το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να είναι κόκκινο και συνήθως είναι σκασμένο. Είναι θαμπό και ίσως είναι πιο ορατές οι ρυτίδες ή οι γραμμές έκφρασης. Ένας άλλος τρόπος για να διαπιστώσεις εάν πράγματι είναι αφυδατωμένο το πρόσωπό σου είναι η αίσθηση δυσφορίας και τραβήγματος. Οι περισσότερες ευαισθησίες, είτε προσωρινές είτε λόγω ιατρικής κατάστασης, σχετίζονται με την έλλειψη ενυδάτωσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να παρέχεις υγρασία στο δέρμα μέσω ενεργών συστατικών όπως το υαλουρονικό οξύ, η πανθενόλη κ.α. Αν αυτή η αφυδάτωση είναι παρατεταμένη και το δέρμα δεν είναι σε βέλτιστη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γήρανση, διάσπαση κολλαγόνου, ακόμη και ακμή.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά