MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ήλιος με δόντια, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη στο Θέατρο Μπέλλος

Η παράσταση «Ήλιος με δόντια», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Μακριδάκη, θα μεταφέρει στη σκηνή, τη λησμονημένη ζωή ενός ανθρώπου που γεννήθηκε και έζησε στο περιθώριο της ιστορίας.

Φωτογραφία: Ε. Γιουνανλή
Φωτογραφία: Ε. Γιουνανλή
Monopoli Team

Ο Ήλιος με δόντια, μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Μακριδάκη, σε σκηνοθεσία του Θανάση Ζερίτη, ανεβαίνει από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο Θέατρο Μπέλλος.

“Γυρνοκοπούσα σαν την άδικη κατάρα δεξιά κι αριστερά κι απ᾿ όπου περνούσα, τα κορίτσια που ήτανε συναγμένα γύρω από τα παιχνίδια τους βουβαίνονταν και µε κοιτούσανε µε µισό µάτι και τ᾽ αγόρια τρέχανε να φύγουνε. δε µου μιλούσε κανένα, διότι φοβούνταν τις µανάδες τους, που λέγανε ότι αποτελούσα τη δεύτερη μεγάλη ντροπή του Φρουρίου. Μετά τις παστρικές λογαριάζανε εµένα, γυναικωτό µε ανεβάζανε, ανώμαλο µε κατεβάζανε. σταυροκοπιόντουσαν στα παράθυρα και κλείνανε µε ορµή τα πατζούρια. μαζεύανε αλαφιασμένες και τα κουτσούβελά τους από το κατώφλι να µη µε δούνε κι εγώ δεν ήξερα από τέτοια τότε και απορούσα.”

Εξαρχέας, Φωτογραφία: Αλέξανδρος Χατζηελευθεριάδης

«Έχω ένα προαίσθημα πως σήμερα θα πάει η ιστορία ως το τέλος, ναι, ναι…» λέει και ξαναλέει ο απόκληρος Κωνσταντής· ή «Ιδιώνυμο» ή «η δεύτερη μεγάλη ντροπή του Φρουρίου», όπως τον ξέρανε στη γειτονιά, στη φτωχιά προκυμαία της Χίου.

Σήμερα, ο Κωνσταντής θα κατορθώσει να βάλει τη ζωή του σε σειρά, φτάνοντας σ’ αυτή τη μαύρη μέρα που αλλάξανε όλα κι έχασε τον μόνο άνθρωπο που τον αποδέχτηκε, όπως είναι. Σήμερα, μέσα απ’ τις μνήμες του Κωνσταντή θα αναβιώσουν μερικές από τις σημαντικότερες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Σήμερα, θα ακουστεί για πρώτη φορά, η φωνή αυτού που αναγκάστηκε να σωπαίνει, για να μην προκαλεί τους «ευυπόληπτους και νοικοκυρεμένους».

Λεάκος, φωτογραφία: Πέτρος Πουλόπουλος

Γεννημένος στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, σε μια παράγκα μέσα στο Φρούριο της Χίου, ο Κωνσταντής παλεύει με τις μνήμες, τις πληγές και τα πάθη μιας ολόκληρης κοινωνίας που τον κατέκρινε για τη διαφορετικότητά του και τον περιθωριοποίησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Άθλιοι: Η παράσταση της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη για 2η σεζόν στον «Ελληνικό Κόσμο»12.09.2018

Η παράσταση «Ήλιος με δόντια», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Μακριδάκη, θα αξιοποιήσει τον φρενήρη ρυθμό των σκέψεων του Κωνσταντή, για να μεταφέρει στη σκηνή, μέσω δύο ερμηνευτών, τη λησμονημένη ζωή ενός ανθρώπου που γεννήθηκε και έζησε στο περιθώριο της ιστορίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Μακριδάκης
Σκηνοθεσία: Θανάσης Ζερίτης

Σκηνικά: Γεωργία Μπούρδα
Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν: Παναγιώτης Εξαρχέας, Γιάννης Λεάκος

Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 16€ (κανονικό), 13€ (φοιτητικό/ανέργων/ άνω των 65) Προσφορά προπώλησης: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 2 Νοεμβρίου έως 29 Δεκεμβρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων στο more.com
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 18:00 και κάθε Κυριακή στις 21:00
Διασκευή: Δραματουργική επεξεργασία: Νεφέλη Μαϊστράλη
Βοηθός Σκηνοθετη: Αιμιλία Κεφαλά
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/ilios-me-dontia/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Πλάκα – Ακρόπολη, 2103229889
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Πλάκα
Θέατρο Μπέλλος
Απο 02/11/2024 εως 29/12/2024
Κέκροπος 1, Πλάκα
Σάββατο: 18:00
Κυριακή: 21:00
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα