MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

«Ήταν η πιο δυνατή γροθιά που έχω φάει»: Σφοδρές αντιδράσεις για τη συμμετοχή της αλγερινής πυγμάχου – Τι λένε ΔΟΕ και Αλγερινοί

Πολιτικοί, αθλητές και χρήστες των social media πήραν θέση για τον αγώνα ανάμεσα στην Άντζελα Καρίνι και την Ιμάν Κελίφ.

Monopoli Team

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει διεθνώς η εικόνα της Ιταλίδας Άντζελα Καρίνι να αποχωρεί με κλάματα από το παιχνίδι με την Ιμάν Κελίφ από την Αλγερία, 46 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στο ρινγκ για την φάση των «16» του ολυμπιακού τουρνουά πυγμαχίας στην κατηγορία των 66 κιλών στις γυναίκες.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρζια Μελόνι, ο Ίλον Μασκ, η Βρετανίδα συγγραφέας και δημιουργός του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, αλλά και πολλοί αθλητές έσπευσαν να πάρουν το μέρος της Άντζελα Καρίνι, η οποία αν και μπήκε στο ρινγκ με αποφασιστικότητα να παλέψει, η δυνατή γροθιά που δέχθηκε στο πρόσωπο την ανάγκασε να γυρίσει στον πάγκο της και να ζητήσει από τον προπονητή της να αποχωρήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλυμπιακοί Αγώνες – Ντρισμπιώτη: «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά» (vid)12.09.2018

«Ήταν η πιο δυνατή γροθιά που έχω δεχθεί» ήταν το σχόλιο της Καρίνι μετά το χτύπημα από την Ιμάν Κελίφ, η οποία αρνήθηκε να συνεχίσει φοβούμενη ακόμα και για τη ζωή της.

«Θα μπορούσε να είναι το ματς της ζωής μου, αλλά εκείνη τη στιγμή έπρεπε να προστατέψω και τη ζωή μου. Δεν φοβόμουν, δεν φοβάμαι το ρινγκ ή να χτυπηθώ. Έχω αγωνιστεί πολύ συχνά για την εθνική ομάδα. Προπονούμαι με τον αδερφό μου. Πάντα πάλευα ενάντια σε άντρες, αλλά ένιωσα πάρα πολύ πόνο σήμερα», ανέφερε η Ιταλίδα πυγμάχος.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Ιμάν Κελίφ όσο και η Λιν-Γιου Τινγκ από την Ταιβάν, έχουν μπει στο στόχαστρο επειδή απέτυχαν σε τεστ καταλληλότητας φύλου -είχαν αποβληθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας το 2023 – έχοντας αποτύχει να περάσουν το τεστ εγκυρότητας φύλου (σσ. λόγω αυξημένων επιπέδων τεστοστερόνης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑθλήτρια μιλά για το κολύμπι στον Σηκουάνα: «Ένιωσα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε»12.09.2018

Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι που υποστήριξε ότι ο αγώνας της Καρίνι εναντίον της Χελίφ δεν ήταν αγώνας μεταξύ ίσων:

«Πιστεύω ότι οι αθλητές που έχουν ανδρικά γενετικά χαρακτηριστικά δεν πρέπει να γίνονται δεκτοί σε αγώνες γυναικών», είπε η Μελόνι «και όχι επειδή θέλεις να κάνεις διακρίσεις σε βάρος κάποιου, αλλά για να προστατέψεις το δικαίωμα των αθλητών να μπορούν να αγωνίζονται επί ίσοις όροις». Προσέθεσε ότι «σε αυτά τα πράγματα μετράει η αφοσίωσή σου, το «κεφάλι» σου και ο χαρακτήρας σου, αλλά επίσης παίζει ρόλο να έχεις ίσα μπράτσα».

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

 

Περισσότερα από Επίκαιρα