MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Θρίαμβος για την Ελλάδα στην κωπηλασία: Χάλκινοι οι Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζή και Φίτσιου – Κοντού (vid)

“Σάρωσαν” οι Έλληνες κωπηλάτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντώνης Παπακωνσταντίνου – Πέτρος Γκαϊδατζής και Φίτσιου – Κοντού κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Monopoli Team

Οι Έλληνες κωπηλάτες γράφουν τη δική τους ιστορία στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέσα σε μία ώρα, οι αθλητές μας χάρισαν στην Ελλάδα δύο χάλκινα μετάλλια στην κωπηλασία.

Την αρχή έκαναν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής στην κατηγορία σκιφ ελαφρών βαρών, πραγματοποιώντας μια καταπληκτική εμφάνιση στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, χάνοντας για λίγο το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 6:13.44.

Μετά από έναν δύσκολο αγώνα, οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής έχασαν για λίγα εκατοστά το ασημένιο μετάλλιο και βρέθηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Οι δύο αθλητές συγκίνησαν μιλώντας για τη μεγάλη τους επιτυχία στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω αν μας περιμένατε να μας δείτε εδώ να δίνουμε συνέντευξη για ένα πάρουμε μετάλλιο, αλλά εμείς το πιστεύαμε, το καταφέραμε, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Θέλω να χαιρετίσω τον παππού και την γιαγιά μου, τη μητέρα μου που με υποστηρίζει σε ό,τι κάνω, τους φίλους και τους συγγενείς μου. Το αφιερώνουμε σε όλους εκείνους που μας έχουν στηρίξει» είπε ο Πέτρος Γκαϊδατζής, με τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου να προσθέτει «Δεν μπορώ να σκεφτώ τι να πω. Δεν είναι ότι δεν το περιμέναμε, αλλά τώρα που το ζούμε είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Σκέφτομαι τους δικούς μου, σκέφτομαι το τι έχουμε περάσει εμείς οι δύο μαζί για να είμαστε εδώ πέρα».

Μόλις λίγα λεπτά μετά την νίκη των Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρου Γκαϊδατζή, η Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού έγραψαν ξανά ιστορία, αφού για πρώτη φορά η Ελλάδα κέρδισε για πρώτη φορά στην ίδια διοργάνωση δύο μετάλλια.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έδωσαν τον δικό τους αγώνα στα 2000μ. σκιφ ελαφρών βαρών, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 6:49.28, με τη Ρουμανία (6:48.78) να κερδίζει το ασημένιο και τη Μεγάλη Βρετανία (6:47.06) να κατακτά το χρυσό μετάλλιο.

Αυτό ήταν το έκτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Περισσότερα από Επίκαιρα