MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Γιατί βάφτηκε μωβ το στάδιο όπου θα διεξαχθεί ο στίβος;

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που το ταρτάν βάφεται σε τέτοιο χρωμα – μία κίνηση που γέννησε απορίες σχετικά με την επιλογή του.

Πηγή: Instagram
Monopoli Team

Οι αγώνες στίβου στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου στο Stade de France. Και με την αφορμή αυτή, το στάδιο θα επιδείξει τον ολοκαίνουργιο μωβ στίβο του για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων.

Φέτος, στο ανακαινισμένο μεγάλο στάδιο, θα ξεχωρίζει το ταρτάν στον στίβο, το οποίο έχει βαφτεί σε δύο αποχρώσεις του μωβ, μια κλασική σκούρα και μία λιλά, αντί του κλασικού κεραμιδί που έχουμε συνηθίσει. Μάλιστα, η ιταλική εταιρεία Mondo ανέλαβε να κατασκευάσει την πίστα των 13.000 τ.μ.. Βέβαια, ένα επιπλέον χρώμα που χρησιμοποιήθηκε στο στάδιο είναι το γκρι, για να θυμίζει το ασφάλτινο δάπεδο όπου αγωνίστηκαν οι αθλητές στους Αγώνες του Παρισιού το 1924.

Η απόχρωση αυτή, που αποκαλύφθηκε πριν από αρκετούς μήνες και η οποία είναι πιθανό να προκαλέσει μεγάλη αίσθηση κατά τη διάρκεια των πρώτων τηλεοπτικών μεταδόσεων, κρίθηκε κατάλληλη για τους φετινούς Αγώνες ακριβώς γιατί δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, είναι ξεκούραστη στο μάτι και όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που θα κυκλοφορήσουν μέσα από το στάδιο θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμα.

«Αυτό θα επιτρέψει στις εικόνες των Αγώνων του Παρισιού 2024 να μείνουν χαραγμένες στη μνήμη των θεατών, των τηλεθεατών αλλά και των αθλητών», εξηγείται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με την Ολυμπιακή Τηλεόραση, το μωβ χρώμα πρόκειται να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία των τηλεθεατών, αναδεικνύοντας την κίνηση των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες του στίβου.

Με πληροφορίες από Olympics.com. 

Περισσότερα από Επίκαιρα