MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Στην Αθήνα αλλά… σε νησί: 5 “διαμαντάκια” για φαγητό και ποτό σε νησιώτικη ατμόσφαιρα

Σε μία αναζήτηση καλοκαιρινών spots στην πρωτεύουσα, εντοπίσαμε 5 διαμαντάκια, τα οποία μάς προσφέρουν ατμόσφαιρα νησιού από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Μαριαλενα Μάλλιου | 03.08.2024

Πρώτες μέρες του Αυγούστου και ήδη το μυαλό μας «τρέχει» σε κάποιο νησί, μακριά από την πόλη. Πολλοί από εμάς, ωστόσο, είτε λόγω υποχρεώσεων, είτε λόγω άλλων συνθηκών, δεν έχουμε φύγει ακόμα από την Αθήνα. Έτσι, λοιπόν, σε μία αναζήτηση καλοκαιρινών spots στην πρωτεύουσα, βρήκαμε 5 διαμαντάκια, τα οποία μας προσφέρουν ατμόσφαιρα νησιού από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Bella Vespa
@aboutfood.gr

@aboutfood.gr

Αν θέλεις να φας πραγματικά νόστιμο ιταλικό φαγητό, σε μία ατμόσφαιρα που θυμίζει νησί, εδώ σε έχουμε! Το Bella Vespa στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο spot. Όσον αφορά το μενού, από τα ορεκτικά και τις σαλάτες, μέχρι τα ζυμαρικά, την πίτσα, το κρέας, αλλά και τα γλυκά, όλα τα πιάτα είναι πεντανόστιμα. Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθούμε ιδιαίτερα στα agnoloti, ένα φανταστικό γεμιστό ζυμαρικό, που αν είσαι fan -όπως είμαστε εμείς- θα το λατρέψεις. Ο χώρος, επίσης, φανταστικός, με μία φοβερή αυλή, στην οποία κάνουν φυσική σκιά τα φυτά και μοιάζει σαν να βρίσκεται σε ένα σοκάκι κάποιου νησιού.
Διεύθυνση: Κύπρου 11, Γλυφάδα 16675
Τηλέφωνο: 2108982880

Ταβέρνα ο Νότος
@aboutfood.gr

@aboutfood.gr

Σαν να είσαι σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, η Ταβέρνα ο Νότος άνοιξε πριν λίγο καιρό στην Άγιο Δημήτριο και μας ταξιδεύει σε ένα πολύ καλοκαιρινό σκηνικό, που δεν θυμίζει σε τίποτα Αθήνα. Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική, οικογενειακή και φέρνει στο μυαλό παλιά καλοκαίρια, ενώ το φαγητό, βασισμένο σε ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις, κλέβει την παράσταση. Θα ήθελα πάρα πολύ να έχω ξεχωρίσει ένα-δύο πιάτα, για να αναφερθώ πιο πολύ σε αυτά, αλλά, πραγματικά, ήταν όλα ένα και ένα.
Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 2, Άγιος Δημήτριος 17341
Τηλέφωνο: 2109358993

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε ταράτσες για μια δροσερή έξοδο στην Αθήνα12.09.2018

Manu Athens
@aboutfood.gr

@aboutfood.gr

Με μία διαφορετική, εξίσου καλοκαιρινή, αισθητική, πάμε, αυτή τη φορά, στον Κεραμεικό και στο Manu Athens, ένα νέο μαγαζί, που ήρθε να κατακτήσει την καρδιά των Αθηναίων (και όχι μόνο). Αν είσαι fan των θαλασσινών, αυτό είναι ένα μέρος που θέλεις να βάλεις στη λίστα σου. Με φανταστική αισθητική, φουλ στο μπλε και σε απόλυτα καλοκαιρινό mood, το Manu μας συστήνει τα θαλασσινά αλλιώς. Το φαγητό του μαγαζιού είναι απίστευτα δημιουργικό, με ένα μενού, που αλλάζει ανάλογα την κάθε εποχή και τα προϊόντα της και τα θαλασσινά που χρησιμοποιούνται για τα πιάτα του δεν είναι ιχθυοτροφείου.
Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 102, Αθήνα 10435
Τηλέφωνο: 2110011133

Bless Me Father
@aboutfood.gr

@aboutfood.gr

Συνεχίζουμε με τα νέα στέκια της πόλης και, αυτή τη φορά πάμε στην πλατεία Καρύτση στο κέντρο. Σαν να είσαι σε κάποια νησιώτικη γειτονιά, το Bless Me Father, με τα τραπεζάκια του στην πλατεία και την παρεΐστικη ατμόσφαιρά του, έρχεται για να μας θυμίσει την οικογενειακή ατμόσφαιρα των νησιών και του ελληνικού καλοκαιριού, με μια -ωστόσο- πιο urban αισθητική. Οι προτάσεις του μαγαζιού είναι all day, ξεκινώντας από καφέ και brunch και φτάνοντας μέχρι το βράδυ με φαγητό και cocktails. Όποιο και αν είναι το mood σου, λοιπόν, το Bless Me Father είναι το spot για εσένα.
Διεύθυνση: Πλ. Καρύτση 2, Αθήνα 10561
Τηλέφωνο: 2103249781

Ritzy Cocktails
@aboutfood.gr

@aboutfood.gr

Κλείνουμε τις σημερινές μας προτάσεις με ένα φανταστικό cocktail spot. Η αισθητική του μαγαζιού είναι σαν να είσαι σε νησί, αλλά είσαι στην Αγία Παρασκευή και πάμε σε ένα πανέμορφο και πολύ καλοκαιρινό secret cocktail spot με απίστευτα cocktails. Κρυμμένο μέσα σε μια στοά στην Αγία Παρασκευή, το The Ritzy Bar είναι το κατάλληλο μέρος για να περάσεις τα καλοκαιρινά σου απογεύματα. Όσον αφορά τα cocktails του, όλες οι προτάσεις του μαγαζιού είναι ιδιαίτερες και πολύ δροσερές, με signature επιλογές και παραλλαγές κλασικών επιλογών. Από εμάς, πάντως, είναι ναι!
Διεύθυνση: Ελπίδος 7, Αγία Παρασκευή 15343
Τηλέφωνο: 2106533334

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση