Δροσερές σαλάτες με λιγότερες από 350 θερμίδες
Το καλοκαίρι δεν θέλουμε να μπαίνουμε για πολλή ώρα στην κουζίνα! Οι παρακάτω σαλάτες είναι ιδανικές για ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.
Οι σαλάτες είναι ένα ανεξάντλητο κεφάλαιο της μαγειρικής: γεύσεις, αρώματα, υφές και συνδυασμοί που καλύπτουν τις διατροφικές μας ανάγκες χωρίς να μας φορτώνουν με περιττές θερμίδες. Αυτήν την περίοδο του χρόνου που βλέπουμε φούρνο και κατσαρόλες και… φεύγουμε τρέχοντας, η Δήμητρα Γλυνού, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές αποκαλύπτει τις δύο αγαπημένες της σαλάτες με φρούτα.
Σαλάτα με κοτόπουλο και ροδάκινοΥλικά για 2 μερίδες – 350 θερμίδες ανά μερίδα
200γρ. κοτόπουλο στήθος
1 σφιχτό ροδάκινο σε κομμάτια
2 χούφτες πράσινη σαλάτα
1 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος κόλιανδρος
4 καρύδια τριμμένα
Για το dressing
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. βαλσάμικο
½ κ.γ. μέλι
1κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι ή χρησιμοποιούμε κοτόπουλο στήθος που έχει περισσέψει. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σαλάτα, το κοτόπουλο σε κύβους, το ροδάκινο σε φέτες και τα καρύδια. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την σος και στην συνέχεια ρίχνουμε στην σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
1
Υλικά για 2 μερίδες – 340 θερμίδες ανά μερίδα
200 γρ. μαύρα φασόλια βρασμένα ή κονσέρβα (πλυμένα και στραγγισμένα)
1 μικρό μάνγκο
1 αβοκάντο
100 γρ. τοματίνια
1 κόκκινη πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
½ ματσάκι κόλιανδρο
½ φλ. χυμός λεμονιού
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Αφού έχουμε βράσει τα φασόλια τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τα τοματίνια, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μάνγκο και τον κόλιανδρο και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Σε ένα μπολάκι λιώνουμε με ένα πηρούνι το αβοκάντο και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ρίχνουμε την σος αβοκάντο στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.