MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Οι προτάσεις μας για την εβδομάδα 5-9/8

Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας αυτή την εβδομάδα (5-9/8).

Monopoli Team

Θέατρο

1. Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου στο Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Μετά από δύο επιτυχημένους θεατρικούς χειμώνες στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, με απανωτά sold out, το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά, «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου», το έργο που με την πλοκή του ανατρέπει τα πάντα και κόβει την ανάσα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με την Κάτια Δανδουλάκη και έναν θίασο εξαιρετικών πρωταγωνιστών: Την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, τον Γιώργο Γεροντιδάκη και τον Πάνο Σταθακόπουλο. Το έργο «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» αποτελεί διασκευή του έργου «Το Διπλό Παιχνίδι» του  Ρ. Τομά, ενός από τα πιο δημοφιλή έργα του πολυβραβευμένου συγγραφέα. Οι καταιγιστικές εξελίξεις και οι ανατροπές πυροδοτούν το σασπένς και την ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή.
Δευτέρα 5/8 στις 22:30
Κανονικό: 23€, Φοιτητικό, ανέργων, παιδικό ΑμεΑ, πολυτέκνων: 18€
Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, Λεωφ. Μαραθώνος 196, Μαραθώνας

2. Δον Κιχώτης, του Μιγκέλ ντε Θερβάντες στο Θέατρο Φρύνιχος

O «Δον Κιχώτης», το πιο αγαπημένο αστείο ρομάντζο όλων των εποχών, παρουσιάζεται, το φετινό καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον ρόλο του ονειροπόλου ιππότη από τη Μάντσα. «Το σατιρικό ρομάντζο του Θερβάντες μας υπενθυμίζει τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου γι’ αυτό που τον ξεπερνά! Κι όταν καταθέτει ο ήρωάς μας την ευαισθησία του και τη μεγάλη του φαντασία, οι άλλοι χλευάζουν και γελούν. Κι όμως, έτσι είναι! Η φαντασία και η ποίηση, για να περάσουν, πρέπει να πληρώσουν διόδια! Μερικές φορές πολύ ακριβά! Ας γελάσουμε λοιπόν με τα παθήματα του Δον Κιχώτη, αλλά ταυτόχρονα ας αναλογιστούμε μήπως η, έτσι κι αλλιώς, μικρή ζωή μας θα ήταν ανυπόφορη χωρίς αυτόν», σημειώνει ο Γιάννης Μπέζος. *Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Παρθένα Χοροζίδου, Γιώργος Χατζής, Σταύρος Μαρκάλας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστος Πούλος – Ρένεσης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Νικίτα Ηλιοπούλου, Ιωάννα Ανεμογιάννη.
Τρίτη 6/8 στις 21:30

Κανονικό: 25€, Φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑμεΑ, πολυτέκνων: 20€
Υπαίθριο Θέατρο Φρύνιχος, Δελφοί 

3. Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής, του Μολιέρου στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου, «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» ο Μολιέρος βάζει στο στόχαστρό τους τσαρλατάνους και τους κομπογιαννίτες που λυμαίνονται το ιατρικό επάγγελμα. Σατιρίζει τους «ειδήμονες» της εποχής του, που κρύβονταν πίσω από πομπώδεις φράσεις και φανταχτερές ορολογίες πασχίζοντας έτσι να καμουφλάρουν την ανεπάρκεια των γνώσεών τους και το γεγονός ότι πάνω από τον ιπποκράτειο όρκο βάζουν το κέρδος και το προσωπικό συμφέρον. Ο Μολιέρος – ως ένα από τα λαμπρότερα επαναστατικά πνεύματα της εποχής του – δεν μένει μόνο εκεί, αλλά κάνει και ένα πολιτικό σχόλιο καταγγέλλοντας κάθε μορφή εξουσίας και ασκώντας έντονη κριτική στη γαλλική κοινωνία και στα κακώς κείμενά της. Με ανάλαφρο αλλά καυστικό τρόπο, τα βάζει με τις παντός είδους αυθεντίες που τυφλωμένοι από αλαζονεία και έχοντας κατακτήσει προνόμια και εξουσία, υποτιμούν και καταπιέζουν τον απλό πολίτη. Κατά τραγική ειρωνεία ο «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» ήταν το κύκνειο άσμα του. *Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Νίκος Γκέλια, Παναγιώτης Γαβρέλας, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης, Δημήτρης Φιλιππίδης.
Τετάρτη 7/8 στις 21:00

Γενική είσοδος: 22€, Μειωμένο: 20€
Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, Λαύριο 

4. Αίας, του Σοφοκλή στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

Ο «Αίας», η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη με τον Μιχάλη Σαράντη και τον Απόστολο Χαντζαρά, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, περιοδεύει το φετινό καλοκαίρι. Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας του Σοφοκλή, ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών. Η ιστορία: Ο Αίας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί…
Πέμπτη 8/8 στις 21:30
Κανονικό: 20€, Φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑμεΑ, πολυτέκνων: 15€
Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας, Σαλαμίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπόστολος Χαντζαράς: Ζωγραφίζω για να εκφράσω τη δική μου αλήθεια12.09.2018

5. Ο Άρης Μπινιάρης σκηνοθετεί τους Όρνιθες του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο

Μετά τους «Πέρσες» και τον «Προμηθέα Δεσμώτη» ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Αυγούστουμε τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη στο πλαίσιο του Φεστιβαλ Αθηνών Επιδαύρου 2024.Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την  παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους.
Παρασκευή 9 και Σάββατο 10/8 στις 21:00
Διακεκριμένα: 65€, Ζώνη Α’: 50€, Ζώνη Β’: 35€, Ζώνη Γ’: 30€, Ζώνη Δ’: 18€ – 20€, Ζώνη Ε’: 15€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος

Μουσική

6. Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Τι θα ήταν το συναυλιακό καλοκαίρι μας χωρίς τον Σωκράτη Μάλαμα; Ήρθε όπως κάθε χρόνο η στιγμή να κλείσουμε ραντεβού στις ανοιχτές μουσικές σκηνές και τα θέατρα, εντός και εκτός των πόλεων, στις εξοχές και όπου θα έρθει φέτος για να μας συναντήσει ο Σωκράτης. Μαζί του στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη και δίπλα του σταθερά η μπάντα του. Με τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, τον Κυριάκο Ταπάκη στο λαούτο και στο μπουζούκι, τον Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Καλογιάννη Βεράνη στο βιολί, την τρομπέτα και το τραγούδι, τον Νίκο Μαγνήσαλη στα τύμπανα, τον Γιάννη Μάλαμα στα κρουστά και το τραγούδι. Μ’ ένα πρόγραμμα που θα έχει τα αγαπημένα μας και όσα δεν χορταίνουμε να τραγουδάμε παρέα…
Δευτέρα 5/8 στις 21:00
15-17€
Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, Λαύριο 

7. Η Ταράτσα του Φοίβου στο Άλσος

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του ξέρουν από χρόνια πως το καλοκαίρι δεν το περιμένουμε – είναι του χεριού μας. Και παρουσιάζουν κάθε Τετάρτη, στο αγαπημένο Άλσος, το πιο χειροποίητο πολυθέαμα που έγινε ποτέ: την «Ταράτσα του Φοίβου». Στο πλευρό του κάθε φορά ο Θανάσης Αλευράς, η Ρένα Μόρφη και η Γαλήνη Χατζηπασχάλη αλλά και επιπλέον δύο (τουλάχιστον) ξεχωριστοί καλεσμένοι ανά εβδομάδα από τον χώρο του τραγουδιού, του θεάτρου και της stand up comedy. Με θίασο ηθοποιών-χορευτών, ακροβατών- τραγουδιστών και τη φαντασμαγορική ορχήστρα του Γιάννη Δίσκου. Αυτή την Τετάρτη, καλεσμένοι της «Ταράτσας» οι Νίνα Μαζάνη, Χρήστος Λούλης και Γιώργος Χατζηπαύλου, για ένα αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα.
Τετάρτη 7/8 στις 20:30
Από 15 έως 35€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως, Κυψέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια βραδιά στην Ταράτσα του Φοίβου, ή αλλιώς στο metaverse ενός ακομπλεξάριστου βαριετέ σόου12.09.2018

Έκθεση

8. Του Αυγούστου: ;Έκθεση του Σπύρου Ρωμάνουυ στο Café του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Στον χώρο του Café του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, θα φιλοξενηθεί από τις 5 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2024, η ατομική έκθεση του Σπύρου Ρωμάνου με τίτλο «Του Αυγούστου». Τη συναισθησία του Αυγούστου αποτυπώνει ο Σπύρος Ρωμάνος, σε ένα πλαίσιο εννοιακό, αντίστοιχο με αυτό του λυσίππειου “Καιρού”, όπου η πολλαπλότητα του νοήματος υπερβαίνει την εικονιστική κυριολεξία. Μαθητής των Παναγιώτη Τέτση και Δημήτρη Μυταρά στην ΑΣΚΤ, αντλεί από τους πρώτους αυτούς δασκάλους τη θέρμη των χρωμάτων, την ηδονιστική απόθεση των χρωστικών πάνω στο φέρον υλικό, χωρίς αυτό να του αρκεί. Ελεύθερος από μορφοπλαστικές συμβάσεις, έχοντας το άλλοθι από τη θητεία του στο εργαστήρι του Νίκου Κεσσανλή, από όπου και αποφοίτησε με έπαινο, αντιλαμβάνεται κάθε πινελιά, σταθερή ή φευγαλέα, σαν ένα προσωπικό αφήγημα, σαν το αυτοαναφορικό του αποτύπωμα στις θαλασσινές σπηλιές. Έργα με κοινό και μόνο παρονομαστή ότι φτιάχτηκαν στην ανέχεια της θερινής ραστώνης από χέρια εμβαπτισμένα σε μούστο και σάρκα καρπουζιού, παρουσιάζονται στην παρούσα ατομική έκθεση. Μια σειρά από υδατογραφίες και σχέδια -αυτόματα, σχεδόν, στη γραφή- ανασύρουν τη χωρική και χρονική υπόμνηση και όχι τόσο την οπτική εντύπωση της εμπειρικής πραγματικότητας. Η επιμέλεια είναι της Ευαγγελίας Καϊράκη.
Καθημερινά 08:00 – 19:00, με εξαίρεση κάθε Τρίτη 13:00 – 19:00
Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Καφέ, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 44, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις