MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
14
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ξέμεινες τον Αύγουστο στην Αθήνα; 10 + 1 πράγματα που μπορείς να απολαύσεις στην άδεια πόλη

Κι όμως, το καλοκαίρι στην Αθήνα, έχει και τα θετικά του…

Μαρία Βέλμαχου | 06.08.2024

Η πόλη καίγεται, το κλιματιστικό στο σπίτι παραμένει αναμμένο πρωί-βράδυ και εσύ, κλείνεις αγανακτισμένος-η το κινητό σου, για πολλοστή φορά μέσα στη μέρα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα social media και τα γραφικά νησιά, με τις καταγάλανες παραλίες που αρχίζουν να αναδύονται με το που ανοίξεις την εφαρμογή, σαν να μπερδεύτηκες και αντί για Instagram, βρέθηκες στο Pinterest. Θέλεις η δουλειά; Θέλεις η οικονομική σου κατάσταση; Πάντως, αυτόν τον Αύγουστο θα τον περάσεις στην Αθήνα και δεν μπορείς παρά να αναρωτιέσαι, πότε θα έρθει η στιγμή που θα κάθεσαι ανέμελος, με ένα κοκτέιλ στο χέρι, να κοιτάς το ηλιοβασίλεμα, από κάποια ειδυλλιακή παραλία (και εδώ που τα λέμε, το δικαιούσαι).

Και το αντιλαμβάνομαι… Αν δεν πρωταγωνιστείς σε ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη, το να μένεις πίσω στην άδεια πόλη δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κι όμως, εγώ είμαι εδώ για να σου δώσω δέκα συν έναν λόγους, για τους οποίους το καλοκαίρι στην Αθήνα έχει και τα τυχερά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπόδραση από τον καύσωνα: 4 δροσεροί προορισμοί κοντά στην Αθήνα12.09.2018

1. Βόλτες στην άδεια πόλη

Αν προσπαθήσεις να βρεθείς στην Ερμού, ένα τυχαίο Σάββατο απόγευμα, το πιθανότερο είναι είτε να κάνεις τα ψώνια σου, με μια συνεχόμενη υπερπροσπάθεια να αποφύγεις τον κόσμο που έρχεται καταπάνω σου- στην καλύτερη περίπτωση- είτε να αποχωρήσεις με ένα αίσθημα αγοραφοβίας-στην χειρότερη. Κάτι τέτοιο, ευτυχώς, δεν συμβαίνει τον Αύγουστο. Τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, η πόλη αδειάζει και οι περίπατοι στο κέντρο, γίνονται το καλύτερό σου. Ακόμα, σου δίνεται η ευκαιρία να οδηγήσεις το αυτοκίνητό σου- ξέρεις, αυτό που όλο αναβάλλεις, σκεπτόμενος/η την κίνηση και το παρκάρισμα.

2. Ανέμελες βόλτες στη γραφική γειτονιά της Πλάκας

Η Πλάκα αποτελεί μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Αθήνας και όχι άδικα. Γεμάτη στενά δρομάκια και παραδοσιακά σπίτια, η Πλάκα είναι ο ιδανικός αθηναϊκός προορισμός για όλη τη διάρκεια της ημέρας (αν είσαι αρκετά τολμηρός, ακόμη και για το μεσημέρι). Περιηγήσου στα Αναφιώτικα, κατευθύνσου στους κεντρικότερους δρόμους της Πλάκας- Αδριανού και Κυδαθηναίων- για να ανακαλύψεις χειροποίητα κοσμήματα και τοπικά προϊόντα, απόλαυσε μια ρομαντική βραδιά στα ταβερνάκια που σε συντροφεύουν με παραδοσιακή μουσική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης12.09.2018

3. Βουτιές στη θάλασσα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

Ποιος είπε πως το κολύμπι αποτελεί μοναδικό προνόμιο αυτών που βρίσκονται σε διακοπές; Ναι, ίσως τα νησιά της Ελλάδας να διαθέτουν θάλασσες-διαμάντια, αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Από μικροί, αδημονούσαμε να έρθει το καλοκαίρι για να μετρήσουμε τα μπάνια και τα παγωτά, γι’ αυτό φόρα το μαγιό σου, πάρε την πετσέτα σου και κάνε αυτή του βουτιά που επιβάλλεται μέσα στον καύσωνα. Γλυφάδα, Λιμανάκια, Ερωτοσπηλιά σε περιμένουν…

4. Δροσερές βουτιές, αλλά όχι σε παραλία

Αν παραμένεις στην Αθήνα, αλλά οι παραλίες δεν είναι και το καλύτερό σου, τότε η Λίμνη Βουλιαγμένη είναι ο απόλυτος προορισμός για τον Αύγουστο. Μόλις σαράντα λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας, μπορείς να έρθεις σε επαφή με τη φύση και να βιώσεις την απόλυτη ηρεμία, να γευτείς υψηλής γαστρονομίας φαγητά στο εστιατόριο Abraovata και να κάνεις ηλιοθεραπεία με ένα βιβλίο ή ένα κοκτέιλ στο χέρι. Επιπλέον, αν θες να ξεσκάσεις ακόμη περισσότερο, μπορείς να επιλέξεις την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης: ραντεβού για τις υπηρεσίες ευεξίας και Spa. Αν, πάλι, θες κολύμπι αλλά κάπως διαφορετικά, στη Πλατεία Μαβίλη έχει στηθεί η πιο όμορφη τεχνητή παραλία. Μια παραλία με άμμο, ξαπλώστρες και ποτό, βρίσκει την έδρα της στο rooftop του ξενοδοχείου Alexandros και μάλιστα, έχει και όνομα. Mavili beach. Αν θες να μάθεις τα πάντα για την παραλία και τις τιμές της, δεν έχει παρά να επισκεφτείς την ιστοσελίδα της. Πρόκειται, σίγουρα, για κάτι διαφορετικό που θα σου μείνει αξέχαστο και θα σου δίνει την απάντηση σε όποιον καγχάζει όταν σε ρωτάει πως και δεν πήγες διακοπές φέτος το καλοκαίρι: «Εσύ πήγες σε τεχνητή παραλία;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛίμνη Βουλιαγμένη από το πρωί μέχρι το βράδυ: Ο απόλυτος προορισμός για τον Αύγουστο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα12.09.2018

5. Ώρα για παγωτό

Και αφού μετρήσεις τα μπάνια σου, παγωτό για όλες τις γεύσεις σε περιμένει σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Επισκέψου το Fatto a mano, το Kokkion ή το Epik Gelato και γίνε και πάλι παιδί, επιλέγοντας αυτές τις ιδιαίτερες γεύσεις που γεμάτος/η περιέργεια θες να δοκιμάσεις, όπως το παγωτό ανθότυρο-θυμαρίσιο μέλι, το παγωτό σύκο και κατίκι και το παγωτό ωμό αμύγδαλο-φασόλι τόνκα. Φυσικά, ακόμη και μια μπάλα παγωτό βανίλια ή σοκολάτα θα σε βοηθήσει να αισθανθείς έστω και λιγάκι το καλοκαίρι, μα αν θες να ξεφύγεις για τα καλά από την πραγματικότητα, πάτα εδώ και δες απίστευτους, γλυκούς συνδυασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγωτό με ανθότυρο ή παγωτό μουστάρδα; Βρήκαμε τα πιο ιδιαίτερα παγωτά της Αθήνας12.09.2018

6. Πικνίκ σε μια ταράτσα με θέα την Ακρόπολη

Πηγή: thefoundrysuitesathens.com

Στο ξενοδοχείο The Foundry, θα βρεθείς αν αγαπάς το πικνίκ, το φαγητό και το chit chat με φίλους. Στο roof garden του ξενοδοχείου, θα απολαύσεις ένα καλάθι γεμάτο με εκλεκτά ελληνικά τυριά και αλλαντικά, ελιές, κριτσίνια, τσιπς λαχανικών, φρούτα, συνοδευόμενο από αλκοόλ. Από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, θα φας, θα μιλήσεις, θα γελάσεις και όλα αυτά; Στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈξοδος με…θέα σε αγαπημένα rooftops της Αθήνας12.09.2018

7. Δείπνο σε αυτό το μαγαζί που ήθελες εδώ και καιρό

Ξέρεις ποιο μαγαζί λέω. Αυτό που θαυμάζεις από τις φωτογραφίες στο Instagram, αυτό που οι φίλοι σου δεν σταματάνε να σε προτρέπουν να το επισκεφτείς. Ωστόσο, λίγο η κίνηση στους δρόμους, λίγο οι γεμάτες κρατήσεις που σε κάνουν να αναρωτιέσαι «μα καλά, πότε πρόλαβαν;» δεν σου αφήνουν την ευκαιρία να το χαρείς από κοντά. Ε, λοιπόν, όχι. Αυτό τον Αύγουστο, θα κάνεις αυτό το δώρο στον εαυτό σου, θα απομακρύνεις όλα τα εμπόδια(που εδώ που τα λέμε, ίσως και να έθετες μόνος/η σου) και θα ξοδέψεις αυτά τα λίγα λεφτά παραπάνω, προκειμένου να απολαύσεις ένα καλό γεύμα. Είτε θες ένα πλούσιο δείπνο σε ένα καλό ξενοδοχείο-στο Ergon House ή στο Folk, είτε θες αυθεντική, ιταλική κουζίνα-Prac.sitele, Brunello και Risotto-, είτε θες να δοκιμάσεις μεξικάνικο στο El Patron και ασιατικό στο Kitschen, η Αθήνα φημίζεται για τις επιλογές και τις εμπειρίες που σου προσφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην Αθήνα αλλά… σε νησί: 5 “διαμαντάκια” για φαγητό και ποτό σε νησιώτικη ατμόσφαιρα12.09.2018

8. Θέατρο και μουσική για ατόφια ψυχαγωγία και διασκέδαση

Καλοκαίρι σημαίνει πολιτισμός και τι καλύτερο από το να παρακολουθήσεις μια καλή παράσταση ένα βράδυ του Αυγούστου ή να τραγουδήσεις με τη ψυχή σου στη συναυλία του αγαπημένου σου καλλιτέχνη. Το καλοκαίρι στην Αθήνα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να απολαύσεις θέατρο και συναυλίες σε υπαίθριους χώρους με μοναδική ατμόσφαιρα. Από την Επίδαυρο και το Θέατρο Πέτρας, μέχρι το Θέατρο Άλσος, το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς και τα μικρά φεστιβάλ της γειτονιάς σου, αυτός ο Αύγουστος στην Αθήνα θα σε γεμίσει εμπειρίες και σκέψεις που θα ανυπομονείς να μοιραστείς με οποιονδήποτε συναναστραφείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια βραδιά στην Ταράτσα του Φοίβου, ή αλλιώς στο metaverse ενός ακομπλεξάριστου βαριετέ σόου12.09.2018

9. Θερινά για μια απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία

Πηγή:cineparis.gr

Ταινίες, ποπκορν, αλκοόλ και αστέρια. Αν τα ενώσουμε σε μια λέξη, τότε θα οδηγηθούμε στα θερινά σινεμά, ή αλλιώς σε έναν συνδυασμό που για μένα αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του καλοκαιριού στην Αθήνα. Ένα κομμάτι της κουλτούρας μας, που με ελάχιστα χρήματα μπορούμε να απολαύσουμε. Θα εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις πόσα θερινά σινεμά βρίσκονται γύρω σου. Από το Σινέ Θησείο, στον πανέμορφο πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο και το Cine Paris στην Πλάκα, μέχρι τα μικρά συνοικιακά σινεμά της γειτονιάς σου, η αίσθηση παραμένει η ίδια. Κλασικές, διαχρονικές ταινίες, αλλά και νέες κυκλοφορίες σε περιμένουν κάτω από τη θέα του φεγγαριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5+1 Instagram accounts που “επιμένουν σε έναν άλλο κόσμο”12.09.2018

10. Δροσερά κοκτέιλ με μουσική και θέα την Αθήνα

Τέλος, κάθε Τετάρτη του Αυγούστου στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ, τη Βεράντα του Φάρου, με θέα 360˚ από τον Σαρωνικό μέχρι την Ακρόπολη, αγαπημένοι DJs παίζουν για σένα λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Με ένα Aperol στο χέρι, θα απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα, έχοντας στη συντροφιά σου ένα ποτήρι ποτό και πολύ καλή μουσική. Αλλά, αν θες ακόμη περισσότερες επιλογές για το που να πιεις ένα δροσερό coctail-από το πρωί μέχρι και το βράδυ- οι πανέμορφες ταράτσες της Αθήνας σε περιμένουν. Από το Jasmine Skylounge στην Κηφισιά, που φημίζεται για τις ιδιαίτερες προτάσεις του, στο Π55 στην Πλαταιών 55, για να έχεις θέα την Ακρόπολη, μέχρι το Bios, που θα αισθανθείς καλοκαίρι, αφού αντί για καρέκλες, έχει μικρές ξαπλώστρες, ένα δροσερό ποτό, αυτές τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, επιβάλλεται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Σαρωνικό μέχρι την Ακρόπολη: Sunset DJ Sets με θέα από τη βεράντα του ΚΠΙΣΝ και ελεύθερη είσοδο12.09.2018

(+) Ένας, πολύ, πολύ σημαντικός λόγος

Και αν ακόμα δεν κατάλαβες τι εννοώ, επίτρεψε μου να σου εξηγήσω. Ζήσε την κάθε σου στιγμή σαν να είναι μοναδική. Μην μουτρώνεις που για ακόμη έναν Αύγουστο θα βρίσκεσαι στην Αθήνα, που νιώθεις πως όλοι γύρω σου διασκεδάζουν και εσύ όχι. Παρά μονάχα, εστίασε στα θετικά. Βγες έξω, περιπλανήσου, φάε, χόρεψε, διασκέδασε. Γίνε τουρίστας στην ίδια σου την πόλη. Και θα καταλάβεις πως λίγη σημασία έχει το μέρος και περισσότερη έχει η παρέα (τώρα, αν του χρόνου βρισκόμασταν και σε κανένα νησάκι, ε, δεν θα λέγαμε και όχι).

Περισσότερα από Ιστορίες