MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
09
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Banksy: Tο νέο του έργο κάνει την εμφάνισή του στο δυτικό Λονδίνο και είναι μία… κατσίκα

Ο Banksy αποκάλυψε ένα νέο έργο τέχνης πάνω στον τοίχο ενός κτιρίου στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Monopoli Team

Το νέο αυτό έργο φέρει την υπογραφή του διάσημου καλλιτέχνη και αποτυπώνει μια κατσίκα σκαρφαλωμένη στην κορυφή ενός τοίχου, η οποία μάλιστα κοιτάζει προς τα κάτω τη στιγμή που πέφτουν πέτρες από το σημείο όπου στέκεται.

Το έργο εντοπίστηκε πάνω σε έναν τοίχο ενός κτιρίου κοντά στη γέφυρα Kew στο Richmond και ο ίδιος ο Banksy δημοσίευσε μια φωτογραφία του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram τη Δευτέρα (5/8), αποκαλύπτοντας έτσι πως πρόκειται για δικό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Για εμένα αυτό είναι άθλιο”: Ο Banksy έδωσε την πιο σωστή απάντηση στον Βρετανό Υπουργό Εσωτερικών για το μεταναστευτικό12.09.2018

Το έργο περιλάμβανε επίσης μια κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης η οποία ήταν στραμμένη προς την κατσίκα, αλλά αυτή έχει μετακινηθεί στην αρχική της θέση.

Ο ίδιος ο Banksy δεν πρόσθεσε κάποια λεζάντα στην ανάρτησή του στο Instagram, αφήνοντας τους χρήστες να το ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Ορισμένοι πρότειναν ότι η απεικόνιση μιας κατσίκας σε έναν γκρεμό αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη φυλή που βρίσκεται σήμερα «στο χείλος της εξαφάνισης».

Άλλοι ερμήνευσαν την παρουσία της κάμερας κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στο έργο τέχνης ως ένδειξη ότι ακόμη και στους πιο απομακρυσμένους χώρους δεν υπάρχει ιδιωτικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBanksy: Βανδάλισαν το νέο έργο του street artist με το περιβαλλοντικό μήνυμα12.09.2018

Στο μεταξύ, υπήρξε και κάποιος που αμφισβήτησε αν το έργο έχει πραγματικά κάποιο νόημα και αν ο Banksy απλώς «σκέφτηκε ότι μια κατσίκα θα φαινόταν ωραία εκεί πάνω». 

Πάντως σίγουρα οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την παρουσία του έργου στη γειτονιά τους και εύχονται αυτό να παραμείνει.

Με πληροφορίες από BBC. 

Περισσότερα από Εικαστικά