MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Μίλτος Τεντόγλου: Ένα παιδί φτιαγμένο από ατόφιο χρυσάφι – Από το παρκούρ και τα anime στην κορυφή του κόσμου και στο Ολυμπιακό πάνθεον

Το «παιδί-θαύμα» από τα Γρεβενά που δεν χάνει ποτέ και από κανέναν.

Monopoli Team

O Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία το βράδυ της Τρίτης (6/8), πετώντας στα ουράνια με άλμα 8,48 μ., επιτυγχάνοντας στον τελικό του άλματος εις μήκος το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα και το δεύτερο Ολυμπιακό του μετάλλιο, αλλά και το 7ο της Ελλάδας στους Αγώνες στο Παρίσι.

Ήδη βρίσκεται μια ανάσα από το να «σπάσει» το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος, το οποίο κατέχει ο Λούης Τσάτουμας με 8.66μ, με τον ίδιο να έχει κορυφαία επίδοση τα 8,65μ.

Πλέον, κατέχει και μια ιστορική θέση: εκείνη δίπλα στο όνομα του θεού του στίβου, Καρλ Λιούις. Οι δυο τους είναι οι μόνοι με δυο σερί Ολυμπιακά μετάλλια: το 2021 και το 2024 ο Έλληνας, ενώ ο Αμερικανός κατέχει τέσσερα συνεχόμενα χρυσά από το 1984 έως το 1996.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα με τον «ιπτάμενο» Τεντόγλου12.09.2018

Ένα παιδί από τα Γρεβενά που ήθελε απλά να «πετάει»

Ο Μίλτος από μικρή ηλικία είχε χόμπι το παρκούρ, κάτι που φαίνεται τον βοήθησε στη μετέπειτα καριέρα του. Στα 15 του χρόνια ξεκίνησε τον στίβο, μια κίνηση η οποία θα του αλλάξει τη ζωή. Ωστόσο η καριέρα του απογειώθηκε, όταν πήρε τη μεγάλη απόφαση να συνεργαστεί με τον κορυφαίο προπονητή στα άλματα, Γιώργο Πομάσκι, με τους δυο τους να έχουν συνθέσει ένα αήττητο δίδυμο.

Από μικρή ηλικία ο Τεντόγλου έδειξε ότι δεν είναι ένας απλός αθλητή, με τις αποδόσεις του να είναι ξεχωριστές. Ωστόσο η αρχή για το τι θα ακολουθήσει έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, όταν πλέον το όνομα του έγινε ευρέως γνωστό σε κάθε γωνία της Ελλάδας.

Ο Τεντόγλου διαθέτει τεράστια αδυναμία στα anime, με τον ίδιο πολλές φορές πριν και μετά τους αγώνες του να μιμείται χαρακτήρες, αλλά και σκηνές από τα Ιαπωνικά καρτούν.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr 

Περισσότερα από Επίκαιρα