MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ολυμπιακούς Αγώνες 2024: Στον τελικό πυγμαχίας η Ιμάν Κελίφ

Ίσως η πιο πολυσυζητημένη αθλήτρια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων θα διεκδικήσει χρυσό μετάλλιο.

Monopoli Team

Η Ιμάν Κελίφ κέρδισε την Ταϊλανδή αντίπαλό της, Γιαντζαέμ Σουβαναπένγκ και πέρασε και επίσημα στον τελικό της πυγμαχίας, όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

Ίσως η πιο πολυσυζητημένη αθλήτρια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, η Κελίφ έστρεψε το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο αγώνισμα της πυγμαχίας γυναικών, μετά τον σάλο που προκάλεσε η αντίδραση της Ιταλίδας συναθλήτριάς της, Άντζελα Καρίνι, ξεσηκώνοντας μία θύελλα συζητήσεων για το φύλο της.

Η 25χρονη πυγμάχος έσπασε χθες την σιωπή της διαψεύδοντας τις κατηγορίες για το φύλο της, ενώ κάλεσε τον κόσμο να τηρήσει “τις ολυμπιακές αρχές, σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Χάρτη”, μιλώντας για το μπούλινγκ που υπέστη. “Ο εκφοβισμός μπορεί να καταστρέψει τους ανθρώπους- μπορεί να σκοτώσει τις σκέψεις, το πνεύμα και το μυαλό των ανθρώπων. Και μπορεί να διχάσει την κοινωνία” ανέφερε χαρακτηριστικά η Κελίφ.

Στον μεγάλο τελικό, η Ιμάν Κελίφ θα έχει απέναντί της την Κινέζα Λιου Γιανγκ, η οποία έχει επίσης κατηγορηθεί πως είναι διεμφυλική και έχει υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.

Περισσότερα από Επίκαιρα