MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο πόλεμος στην Οδησσό συνεχίζεται, τα δελφίνια συνεχίζουν να «χορεύουν»

Το δελφινάριο «NEMO» στην Οδησσό συνεχίζει να ανοίγει καθημερινά τις πόρτες του και να υποδέχεται ενήλικες επισκέπτες αλλά και παιδιά, παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο με τη Ρωσία.

Credits: Damian Patkowski/Unsplash
Monopoli Team

Το δελφινάριο «NEMO» στην Οδησσό ανοίγει καθημερινά τις πόρτες του και υποδέχεται εκατοντάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας από όλη την Ουκρανία που έρχονται για να παρακολουθήσουν την παράσταση με τα δελφίνια.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτές τους, όπως ακριβώς αντιλαμβάνονται τους επισκέπτες, τα δελφίνια μπορούν με τον ίδιο τρόπο να ανιχνεύσουν και τους ήχους του πολέμου στα περίχωρα της πόλης.

«Όταν γίνεται μια έκρηξη, νιώθουν τους κραδασμούς. Ξαπλώνουν στον πάτο και περιμένουν για λίγο», εξηγεί ένας εκπαιδευτής.

Ο πόλεμος, φυσικά, έχει επηρεάσει τη λειτουργία του δελφιναρίου. Συνεχείς διακοπές ρεύματος ρίχνουν τη θερμοκρασία της πισίνας, ενώ ορισμένοι από τους εκπαιδευτές έχουν φύγει για να πολεμήσουν. Επιπλέον, τα δελφίνια ακολουθούν μία συγκεκριμένη διατροφή, αφού χρειάζεται να τραφούν με έως και 13 διαφορετικούς τύπους ψαριών την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔελφίνια έκαναν τη βόλτα τους στον Θερμαϊκό (βίντεο)12.09.2018

Ο συναγερμός επίσης, χτυπάει συχνά με αποτέλεσμα να μη φτάνουν όλες οι παραστάσεις στο τέλος τους, ενώ σε περίπτωση εκκένωσης το προσωπικό ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία για τη μεταφορά των δελφινιών – κάτι που ήδη έχει χρειαστεί να γίνει. «Τοποθετήσαμε κινητές πισίνες στη μέση ενός μεγάλου φορτηγού. Ταξίδεψαν με έναν προπονητή τον οποίο γνωρίζουν καλά και εμπιστεύονται», εξηγεί μία εργαζόμενη στο «NEMO». Ορισμένα δελφίνια μεταφέρθηκαν στο Χάρκοβο, το οποίο όμως συχνά γίνεται στόχος πυραυλικών επιθέσεων.

Περισσότερα από Περίεργα